Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Andritzin asiakkaiden tarpeet selvitettiin palvelumuotoilun keinoin

ReferenssiPalvelumuotoilu mahdollistaa tuottavan yhteistyön yritysten välillä ja auttaa sitouttamaan henkilöstöä muutostilanteissa. Globaalisti sellu- ja paperiteollisuutta palveleva Andritz Oy on alan johtava järjestelmiä, laitteita ja palveluita tarjoava yritys. Andritz halusi hyödyntää palvelumuotoilua sujuvoittaakseen tuotekehityksen ja tuotetuen yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

Työn keskiössä oli Adritzin palvelutuote eli tuotantolaitosten valvomoille ja Andritzin teknisen tuen työntekijöille suunnattu videoseinä. ”Valvomon videoseinän tarkoitus on helpottaa valvomossa tehtävää työtä, tiimikeskusteluja sekä valvomon yhteyksiä ja yhteistyötä Andritzin tuotekehityksen ja tuotetuen kanssa. Goforen kanssa selvitimme, millaisia asiakastarpeita tähän tuotteeseen liittyy”, kertoo Andritzin tuotepäällikkö Seppo Silenius.

Tehdasvierailuiden, haastatteluiden ja työpajojen avulla tietoa käyttötilanteista

Neljä kuukautta kestänyt projekti aloitettiin tutkimuksella. Ensin Gofore haastatteli Andritzin tuotekehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin parissa työskenteleviä henkilöitä. Seuraavassa vaiheessa vierailtiin Andritzin asiakkaan tuotantolaitoksissa Äänekoskella ja Joutsenossa haastattelemassa valvomohenkilökuntaa ja heidän esimiehiään.

Tuotantolaitoksissa myös tarkkailtiin, millaista työntekijöiden arki valvomossa on. ”Tutkimuksen tavoitteena oli ymmärtää valvomotyöntekijöiden tarpeita, motivaatioita ja tehtävien vaatimuksia sekä kartoittaa, millaisia tarpeita työpäivien aikana nousee esille”, valottaa Senior Service Designer Minna Vänskä Goforelta.

Tutkimusmatkojen lisäksi Andritzin palvelutuotteen kehittäjille tehtiin sähköpostikysely. Tutkimusvaiheen tuloksena raportoitiin tärkeimmät tehtävät valvomoissa, tiedonkulkutarpeet ja käyttäjäryhmät. ”Tehdasvierailujen, havainnoinnin ja työpajojen perusteella saimme kokonaiskuvan sekä asiakasymmärrystä palvelun eri käyttötilanteista. Näiden perusteella loimme käyttötilannekuvaukset ja käyttäjäpersoonia”, Vänskä sanoo.

Vierailu vielä keskeneräisessä valvomossa selvensi videoseinän sijoitukseen liittyviä tarpeita. Tutkimuksen pohjalta goforelaiset loivat konseptiehdotuksia, joissa pohdittiin informaation digitaalista sijoittamista videoseinällä. ”Koska aihe on tekninen ja haastava, toimimme koko projektin ajan yhteistyössä valvomotyötekijöiden, heidän esimiestensä sekä Andritzin kanssa. Yhteisessä työpajassa lopulta kirkastimme konseptit toimiviksi”, Minna Vänskä kertoo.

Selvää asiakashyötyä Goforen kokemuksesta ja ammattitaidosta

Projektin tuloksena Äänekosken Biotuotetehtaan kuorimon valvomoon suunniteltiin uusi videoseinä, sen fyysinen sijoittelu tilassa sekä informaation sijoittelu seinällä. Andritzin Seppo Silenius kuvailee yhteistyötä hedelmälliseksi.

”Goforelaisten ote oli hyvin järjestelmällinen, ja heistä huokui kokemuksen tuoma ammattitaito. Hyödyimme suuresti siitä, että kehitysprojektimme alkuvaiheesta lähtien viestintä oli sujuvaa. Tämän ansiosta kaikille työntekijöillemme oli selvää, mitä projektilla tavoittelemme”, Silenius kertoo.

Projektiin otettiin mukaan kaikki osapuolet kehittäjistä käyttäjiin, jotka saivat kertoa oman näkemyksensä ja toiveensa videoseinään liittyen. Tämän ansiosta muutokset toiminta- ja yhteistyötapoihin oli helpompi hyväksyä ja omaksua.

”Jokainen palvelutuotteen parissa työskentelevä pääsi vaikuttamaan sen kehittämiseen, mikä sitouttaa aivan eri tavalla kuin ylhäältä tulevat ohjeet ja määräykset. Esimerkiksi Äänekosken sellutehtaalla hahmottelimme yhdessä asiakkaan kanssa erilaisia käyttöliittymiä. Pidän tällaista kaikkia osapuolia kuuntelevaa ja huomioivaa työtapaa erittäin tehokkaana”, Seppo Silenius toteaa.

Andritz oli niin tyytyväinen kehitysprojektiin, että on aloittanut Goforen kanssa keskustelut toisesta vastaavanlaisesta hankkeesta.

Suosittelija:

Goforelaisten ote oli hyvin järjestelmällinen, ja heistä huokui kokemuksen tuoma ammattitaito. Hyödyimme suuresti siitä, että kehitysprojektimme alkuvaiheesta lähtien viestintä oli sujuvaa. Tämän ansiosta kaikille työntekijöillemme oli selvää, mitä projektilla tavoittelemme.

Seppo Silenius, Tuotepäällikkö, Andritz

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Andritz
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tatu Hautala, 050 384 6895, tatu.hautala@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

palvelumuotoilu

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia