Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Anders valittiin kumppaniksi kansainväliseen AIDOaRt -projektiin

BloggausKun Åbo Akademi oli meihin yhteydessä vuonna 2020 ja tiedustelivat kiinnostustamme laajan mittakaavan projektiin kansainvälisten kumppaneiden kanssa, emme epäröineet hetkeäkään. Kyseinen AIDOaRt-projekti kuulosti täydelliseltä mahdollisuudelta laajentaa osaamistamme jo entisestään ja oppia lisää kansainvälisistä markkinoista. Odotamme innolla yhteistyötä muiden liiketoimintakumppaneiden kanssa, kun pääsemme jakamaan tietoa ja testaamaan asiantuntemustamme.

AIDOaRt on EU:n yhteistyöprojekti, jonka tarkoituksena on edistää automaatioita tekoälyn avulla. Tämä tukee CPS (Cyber-Physical Systems) testausta, mallintamista, koodausta, seurantaa ja jatkuvaa kehitystä. Projektiin osallistuu 32 organisaatiota seitsemästä eri maasta. Projektin kokonaiskesto on kolme vuotta.

AIDOaRt:n päätavoitteena on tarjota mallipohjainen viitekehys, joka tukee tehokkaammin CPS:n ja CPSoS:n (Cyber-Physical System of Systems) järjestelmä- ja ohjelmistosuunnittelua tekoälyn avulla. Andersin rooli on toimia teknologiakumppanina kehittämällä AIDOaRt:n DevOps-toimintoja yhteistyössä projektin muiden kumppaneiden kanssa. Olemme kehittäneet DevOps-kyvykkyyksiämme muutaman viime vuoden ajan ja investoineet vahvasti osaamisemme kehitykseen. Tästä syystä projekti tarjoaa ensiluokkaisen mahdollisuuden laajentaa tietouttamme.

Mikä on AIDOaRt?

Teollisuus 4.0 kattaa moderneja järjestelmiä terveydenhuollon, itsenäisesti ajavien autojen tai smart grid (älykäs sähköverkko) aloilla. Nämä ovat esimerkkejä erittäin kommunikoivista, eli sulautetuista järjestelmistä, joissa ohjelmistot mahdollistavat yhä kehittyneempiä toiminnallisuuksia.

Näiden kyberfyysisten järjestelmien (CPS & CPSoS) kasvavan monimutkaisuuden vuoksi uusia haasteita ilmenee kaikissa järjestelmän suunnittelu-, kehitys- ja analyysivaiheissa sekä niiden käyttöönoton, todellisen käytön ja ylläpidon aikana.

Nykyään yhä useammat yritykset käyttävät tekoälyä osana liiketoimintaansa tai ainakin testaavat sitä POC (proof of concept) -tasolla tai sisäisten koekäyttöjen yhteydessä.

Tekoälyn hyödyntämistä IT-hankkeissa voi tukea paremmin, jos ottaa DevOps -käytännöt mukaan kehitykseen. AIOps:n (AI + DevOps) avulla DevOps-putkea voidaan parantaa jatkuvalla monitoroinnilla, hälytyksillä sekä automaattisilla korjauksilla turvallisest ja luotettavasti.

Projektilla on kolme tavoitetta: tarjota mallipohjainen kehys CPS-kehitysprosessin tueksi ottamalla käyttöön automaatiota täydentävä tekoäly, tehostamalla DevOps-työkaluja tekoälyn ja koneoppimisen (ML) avulla sekä mahdollistaa esimerkiksi ajon aikaisen datan keruu ja monitorointi.

Missiona on luoda viitekehys, joka sisältää menetelmät ja työkalut jatkuvaan ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnitteluun ja validointiin, hyödyntämällä tekoälytekniikoiden (etenkin koneoppimisen) etuja tuottamaan hyötyjä merkittävästi parantuneessa CPS:n, CPSoS:n tuottavuudessa, laadussa ja ennustettavuudessa – etenkin suurissa ja monimutkaisissa teollisuusjärjestelmissä.

Mukana olevat 32 organisaatiota on jaettu kolmeen osaan:

  • Teolliset liiketoiminnan kumppanit
  • Akateemiset kumppanit
  • Teknologiakumppanit

Teollisuuskumppanit (esim. Volvo, AVL ja Nordstrom) toimittavat käyttötapaukset, eli haasteet, joita he haluaisivat ratkaista. Akateemiset kumppanit, kuten Åbo Akademi, tekevät mitä osaavat parhaiten eli tutkivat, kehittävät uusia ideoita ja kirjoittavat tutkimustuloksia havainnoistaan. Teknologiakumppanit tukevat muita kumppaneita työkaluilla, teknisellä asiantuntemuksella ja ohjelmistokehityksellä.

Tämän projektin avulla voimme hyödyntää osaamistamme ohjelmistosuunnittelussa sekä tekoälyssä uusien kyberfyysisten järjestelmien kehittämisen tutkimushaasteissa. Uskon, että tämä projekti tarjoaa loistavan mahdollisuuden Åbo Akademin tutkijoille tehdä yhteistyötä useiden johtavien yritysten ja huippututkimusryhmien kanssa seitsemästä eri Euroopan maasta.

– Ivan Porres, Proffessor, Åbo Akademi University

Lisää AIDOaRt:sta: www.aidoart.eu

Andersin tavoitteet 

Me Andersilla pidämme AIDOaRt-projektia erinomaisena mahdollisuutena asettautua uuden teknologisen kehityksen eturintamaan ja olla mukana luomassa jotain aidosti innovatiivista. Tähän projektiin osallistuminen antaa meille myös pelimerkkejä kasvattaa kansainvälistä jalanjälkeämme ja vahvistaa DevOps-markkina-asemaamme. Haluamme oppia lisää DevOpsista ja siitä, kuinka AIOps muokkaa ohjelmistokehitystä entisestään.

AIDOaRt haluaa tukea organisaatioita, joissa jatkuva käyttöönotto ja toiminnan hallinta ovat vakiotoimintamenettelyjä. DevOps-tiimit voivat käyttää AIDOaRt-viitekehystä analysoidakseen tapahtumavirtoja yhdessä suunnittelutietojen kanssa saadakseen merkityksellisiä oivalluksia järjestelmän jatkuvaan kehitystyöhön, ajaakseen nopeampia käyttöönottoja, edistääkseen parempaa yhteistyötä ja vähentääkseen käyttökatkojen aikaa ennakoivalla tunnistuksella.

Mielestäni projekti on Andersille loistava tilaisuus pysyä aallonharjolla DevOpsin, AI:n ja AIOps:n kehityksessä. On suuri kunnia olla mukana hankkeessa, jonka tarkoituksena on luoda parempaa tulevaisuutta ohjelmistokehitykselle. AIDOaRt haluaa aidosti auttaa teollisuusalaa kehittämään parempia tuotteita ja prosesseja.

– Frank Wickström, CTO, Anders Innovations

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

IT

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia