Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Analytiikka ja tietosuoja, osa 1: Tunnetko datasi jäljet?

BloggausOletko ollut hiljattain tilanteessa, jossa sinun pitäisi pystyä löytämään nopeasti miten esityksessäsi käyttämä kaava on muodostunut ja mistä se on peräisin? Onko sitä mahdollisesti muokattu matkalla ja kuka sen on tehnyt? Onko tekninen KPI läpikäynyt evoluution ja haluat olla varma, että juuri oikea versio on teknisen johtajan raporteissa? Tai onko ERP:iin tulossa järjestelmäpäivitys, jota et uskalla tehdä ennen kuin olet selvittänyt sen aiheuttamien tietokantamuutosten vaikutuksen raportointiisi, etkä ehkä halua toimitusjohtajan raporttien hajoavan siihen kun pari tietokannan kentän nimeä vaihtuu toiseen? Tyypillisesti näihin selvityksiin liittyy paljon M- ja K-alkuisia kysymyssanoja, mahdollisesti myös aakkosten loppupään kirjaimella alkavia sanoja vastauksia etsiessäsi. 

Tableaulla tehtävässä datan analysoinnissa käytämme usein datalähteitä, jotka sisältävät paljon erilaista tietoa, sensitiivistäkin, vaikka emme itse niitä suoraan hyödyntäisikään. Lisäksi samoja datalähteitä voidaan käyttää useisiin erilaisiin analyyseihin ja visualisointeihin, tai niistä voidaan yhdistelemällä jalostaa uusia datalähteitä. Datan ravintoketju raakadatasta lopulliseen esitykseen voi venyä pitkäksi ja alkuperäisen datan jäljitettävyys voi olla vaikeaa. Tableaun syksyllä julkaisema Tableau Catalog -toiminnallisuus tuo helpotusta tähän ongelmaan, nimensä mukaisesti se indeksoi Tableaussa käytetyn datan ja helpottaa datan jäljitettävyyttä läpi koko sen elinkaaren.

 

Case asiakasrekisteri

Oletetaan, että yrityksen asiakastilausrekisteriin on kertynyt vuosien saatossa iso määrä asiakkaiden henkilötietoja kuten nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita. Rekisteriä on saatettu hyödyntää erilaisiin analyyseihin ja markkinointikampanjoihin. Osa alkuperäisistä rekisterin kentistä saattaa olla uudelleen nimettynä niin, että niistä ei pysty päättelemään datan alkuperää. Yrityksesi tietosuojavaltuutettu kolkuttelee ovellasi ja haluaa tietoja siitä, missä ja kenen nähtävillä nämä tiedot ovat.

Kuva1-Tableau-Catalog_External-assets

Tableau Catalog auttaa tällaisessa tilanteessa jäljittämään kaikki viittaukset datalähteeseen kentän tarkkuudella, missä kyseistä dataa on käytetty ja mitä polkua pitkin data on päätynyt työkirjojen sivuille. Oikeassa reunassa näkyvän Lineage (vapaa suomennos ”sukulinja”) kertoo esimerkkimme tilaustaulun suhteen, mistä tämä tieto tulee ja missä dataa on kaiken kaikkiaan käytetty. Kyseessä on tässä tapauksessa MS SQL -kannassa majaileva tietokantataulu ja sen tietoja käytetään lopulta kahdessa eri työkirjassa. Tässä tapauksessa meitä kiinnostavaa asiakkaan nimitietoa on käytetty ainoastaan yhdellä työkirjan välilehdellä, joka löytyy suoraan klikkaamalla kentän nimeä.

Kuva2-Tableau-Catalog_Downstream-sheets

Samalla vaivalla löytyy työkirjan omistaja ja voimme myös tutkia kenellä kaikilla on oikeudet päästä kiinni kyseiseen tietoon. Tällä tavoin Tableau Catalog helpottaa tiedon jäljitettävyyttä ja vähentää aikaa vievää ja turhauttavaa reverse engineering -tarvetta.

Kuva3-Tableau-Catalog_permissions

Haluatko olla kuskin paikalla datasi kanssa?

Tableau Catalog on osa syksyllä julkaistua Tableau Data Management -palvelua. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tutustua tarkemmin datan hallintaan tai vaikkapa nähdä demon aiheesta.

Pinterest
Solutive Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Solutive kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Tableau
data
Tietosuoja

Siirry yrityksen profiiliin Solutive kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solutive - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solutive - Muita referenssejä

Solutive - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia