Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ammattimainen laadunvarmistus - sijoitus tulevaisuuteen

ReferenssiA-Katsastus haki kumppania uuden katsastusjärjestelmän laadunvarmistukseen. Testausasiantuntijaksi valittiin HiQ Finland, joka vastasi järjestelmän testauksen johtamisesta ja toimitti A-Katsastukselle tarvittavat työkalut sekä niitä tukevat toimintamallit.

Tarve: Ammattimainen ote laadunvarmistukseen
A-Katsastus avasi ensimmäisen Ruotsin toimipisteensä heinäkuussa 2010. Ensimmäistä kertaa yritys vei kohdemarkkinalle koko uuden katsastusjärjestelmän sekä koko tietohallinnon palvelut Suomesta. Uusi järjestelmä otetaan myöhemmin käyttöön myös muilla markkinoilla. Järjestelmän kriittisyyden vuoksi A-Katsastus halusi ulkopuolisen kumppanin kantamaan kokonaisvastuun testauksen johtamisesta.

”Aikaisemmin käytössä olleen oman testauksen sijasta halusimme ammattimaisen otteen laadunvarmistukseen”, kertoo projektipäällikkö Kari Kallio A-Katsastuksesta. ”Yhteistyökumppanimme tunsi entuudestaan HiQ:n toimintamallit. Vahvan ja luotettavan suosituksen vakuuttamina lähdimme rakentamaan yhteistyötä HiQ:n kanssa varsin nopealla aikataululla.”

Ratkaisu: Testauksen johtaminen kokonaisuutena
A-Katsastuksen ja HiQ:n yhteistyö käynnistyi maaliskuussa 2010. HiQ toimitti A-Katsastukselle avoimeen lähdekoodiin perustuvat testaustyökalut, niitä tukevat prosessit ja testauspäällikön palvelut. Testauspäällikön vastuualueeseen kuuluivat testauksen strateginen suunnittelu, johtaminen, koulutus sekä yhteydenpito muihin toimittajiin ja viranomaistahoihin.

”Kohdemarkkinan viranomaisten valmiustila ja kehitystyössä ilmenevät haasteet yllättivät meidät. Aikataulupaineista ja epävarmuustekijöistä huolimatta HiQ:n testauspäällikkö hahmotti kuvan tavoitetilasta ja pystyi koordinoimaan testausyhteistyötä projektin muiden osapuolten kanssa”, Kallio jatkaa. Järjestelmä saatiin käyttöönottoon sovitussa aikataulussa.

Hyödyt: Resursseja ja osaamista omaan organisaatioon

Yhteistyö HiQ:n kanssa toi A-Katsastuksen projektiorganisaatioon sekä resursseja että osaamista. ”Käytännön työkalujen ja metodien ohella saimme testaustyöhön aivan uudenlaisen toimintafilosofian. Testauksen käytännön organisointi voitiin antaa HiQ:n testipäällikön vastuulle, mikä vapautti omia resurssejamme ja toi ammattimaisella tavalla suunnitellun laadunvarmistuksen käyttöömme”, Kallio kertoo. ”Projektin edetessä opimme, että järjestelmäkehityksen laadun varmistaminen on siihen erikoistuneen asiantuntijan työtä. Näin toteutetun testauksen avulla säästetään vaivaa ja kustannuksia järjestelmän käyttöönottovaiheessa”, Kallio painottaa.

HiQ:n kontaktihenkilöiden toimintaa Kallio kuvaa ammattimaiseksi ja vaivattomaksi. ”Testauspäällikkö osoitti työssään sellaista asiakaspalvelun kokonaisymmärrystä, johon ei usein törmää. Testauksen substanssiosaamisen ohella hän hallitsi myös projektin ison kuvan sekä ymmärsi asiakkaan erityistarpeet”, hän selventää.

Jatkossa Kallio näkee yhteistyömahdollisuuksia sekä laadunvarmistuksen että testauskoulutuksen puolella. ”HiQ on meille hyvä, luotettava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, jonka puoleen voimme kääntyä, kun projektin koko tai kriittisyys edellyttävät ammattilaisen panosta”, Kallio summaa.

A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 270 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Finland Oy logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ Finland - Muita referenssejä

HiQ Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia