Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Älykäs oppimisympäristö Helsingin kaupungille

ReferenssiHelsingin kaupunki valitsi Aureolis Oy:n yhdessä Viria Security Oy:n kanssa kokonaistoimittajaksi Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen reaaliaikaisen sensoriseurannan ja raportoinnin toteuttamiseen. Hankkeessa tuli varustaa sensoritekniikalla Ressun peruskoulun koulukiinteistön 41 luokkatilaa neljässä eri kerroksessa. Rajoituksena oli, että tiedonsiirto oli toteutettava langattomana ja vähävirtaisena. Kiinteistön oma tieto- ja sähköverkko eivät olleet käytettävissä. Lisäksi sensoreiden tuottama data piti saada siirrettyä tietoturvallisesti Helsingin kaupungin pilvialustalle sekä tuottaa datasta visuaalinen käyttöliittymä mobiiliin ja selaimeen.

Toteutetussa IoT-ratkaisussa sensoreiden tuottama data liikkuu koulukiinteistössä Viria Security Oy:n turvaverkossa, joka toimii täysin erillään asiakkaan omasta verkkoinfrastruktuurista. Data siirtyy Helsingin kaupungin Azure-pilviympäristöön jatkojalostettavaksi visuaaliseen muotoon. Mittaustuloksia voidaan tarkastella Power BI -käyttöliittymässä sekä mobiilisovelluksen kautta.

IoT-järjestelmä mittaa luokkatilojen lämpötilaa, kosteutta, valoisuutta ja havaitsee liikkeen määrän. Sensorin avulla voidaan mitata tilojen käyttöastetta, kun se lähettää viiden minuutin välein arvoja siitä, onko tilassa käyttäjiä. ”Aureoliksen toimittama järjestelmä edistää sitä, että opettajilla, koulun johdolla ja hallinnolla on sama tieto siitä, miten kiinteistöä käytetään. Aiemmin käyttöastetta on selvitetty satunnaisilla havaintotutkimuksilla eikä tietoa ole voitu hyödyttää päivittäisessä koulun toiminnassa. Projekti auttaa meitä ymmärtämään, mihin kaikkeen kiinteistöjen IoT-ratkaisuja voidaan käyttää”, toteaa yritysasiamies Raigo Meregild Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osastolta.

Visuaaliselle käyttöliittymälle on kaksi eri käyttäjäryhmää. Rehtori ja arkkitehdit seuraavat luokkien varausasteita virka-aikana sekä sitä, miten tiloja käytetään ns. virka-ajan ulkopuolella kerho- ja opistotoimintaan. Opettajat puolestaan voivat mobiilisti etsiä lähes reaaliajassa vapaita tiloja koulun pohjapiirustuksen avulla ja esimerkiksi jakaa oppilaat tarvittaessa kahteen ryhmään vapaisiin pienempiin luokkatiloihin. Opettajat käyttävät dataa ja visualisointeja myös opetustarkoitukseen.

Helsingin kaupungin 6Aika/ Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeesta vastaava Raigo Meregild on tyytyväinen projektiin: ”Yhteistyö Aureoliksen kanssa oli mutkatonta, innostavaa ja ammattimaista. Koska tällainen toteutus oli molemmille uusi, niin opimme kumpikin projektin aikana paljon ja löysimme jatkokehityskohteita.”

Suosittelija:

Yhteistyö Aureoliksen kanssa oli mutkatonta, innostavaa ja ammattimaista. Koska tällainen toteutus oli molemmille uusi, niin opimme kumpikin projektin aikana paljon ja löysimme jatkokehityskohteita

Raigo Megerild, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto

Pinterest
Referenssin infoboxi
Aureolis Oy

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Aureolis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Azure
Microsoft

Siirry yrityksen profiiliin Aureolis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aureolis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Aureolis - Muita referenssejä

Aureolis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tutkimus: koronaviruksen vaikutukset suomalaisten työhön - Poikkeusolot vähensivät vuorovaikutusta työkaverien välillä
Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta
Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia