Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Altialle Office 365 ja sosiaalinen intra pilvestä

ReferenssiAltia siirtyi CGI:n avulla pilveen ja jalkautti Microsoftin modernit työkalut koko henkilöstölle toimintaa tehostamaan. Yammerin yritysversion käyttöönotto lisäsi turvallisuutta ja hallittavuutta.

Altia on Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo. Altia valmistaa, markkinoi, myy, vie ja tuo maahan alkoholijuomia. Suomen valtion omistama yhtiö toimii kuudessa maassa ja työllistää yli 1000 ihmistä.


Asiakkaamme haaste

Altia oli kiinnostunut siitä, miten digitalisaation uudet mahdollisuudet voisivat tehostaa heidän liiketoimintaansa. Yhtiö halusi pilotoida Office 365 -palveluita ja nähdä konkreettisesti, miten palvelut sopivat yhtiölle ja mitä hyötyjä niistä on saatavissa. Yhteistyökumppaniksi pilottiin Altia valitsi IT-ulkoistuskumppaninsa CGI:n.

Myös sosiaalisen intranetin Yammerin ilmaisversion käyttö oli levinnyt Altian eri yhtiöissä. Käyttö oli kuitenkin pirstaloitunutta ja kontrolloimatonta. Altia halusi säilyttää toimivan sosiaalisen keskustelukanavan mutta samalla kytkeä Yammerin käyttövaltuushallintaan, jotta se pystyisi paremmin kontrolloimaan, kenellä on pääsy yrityksen sisäiseen keskusteluun.


Ratkaisumme

Microsoftin pilvipalvelut on rakennettu helppokäyttöisiksi ja nopeasti käyttöönotettaviksi. Tästä huolimatta niiden jalkauttamisessa on otettava huomioon organisaation IT-ympäristön erityispiirteet ja tehtävä niihin parhaiten soveltuvat asetusvalinnat. Altian IT-ulkoistuskumppanina ja Microsoftin kultakumppanina CGI tunsi tilanteen ja pystyi nopeasti tarttumaan toimeen.

Jalkauttaminen aloitettiin pilottiprojektilla, jossa CGI:n IT-infrastruktuurikonsultoinnin asiantuntijoiden johdolla Altian valikoitu testijoukko siirtyi käyttämään Exchange-, OneDrive- ja Office Pro Plus -palveluita Microsoftin pilvestä. Kahdessa kuukaudessa toteutettu pilottiprojekti osoitti ketterästi kipupisteet, jotka saatettiin näin ratkaista etukäteen ja helpottaa palvelun jalkauttamista kaikille Altian sadoille työntekijöille. Office Pro Plus on nyt otettu koko henkilöstön käyttöön.

CGI on myös sertifioitu Yammer-kumppani, joten Altian siirtyminen Yammerin yritysversioon voitiin toteuttaa hallitusti. Näin saatiin käyttöön muun muassa Altian toivoma käyttäjähallinta ja mahdollistettiin kertakirjautuminen.


Menestystarina

Pilottimallilla liiketoiminnan digitalisoiminen ja siirtyminen uusiin pilvityökaluihin kävi hallitusti eikä kuormittanut Altian työntekijöitä. Ketterä hanke oli Altialle myös erittäin kustannustehokas, sillä siinä pystyttiin CGI:n avulla hyödyntämään Microsoftin Deployment Planning Services -suunnitteluseteleitä ja FastTrack-ohjelman käyttöönottorahoitusta.

Pilvisiirtymän myötä Office-työkalujen versiopäivityksiin ja muuhun ylläpitoon liittyvä työmäärä organisaatiossa pienenee merkittävästi.

Sisäinen, ison konsernin työntekijöitä yhdistävä sosiaalinen keskustelukanava Yammer on ahkerassa käytössä ja sujuva. Yritysversion myötä parantunut turvallisuus on lisännyt huomattavasti sisäistä tiedonvaihtoa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Altia

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft Office 365
Yammer

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia