Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Alihankinta 2019: Laadulla kestävää kehitystä

BloggausAlihankinta 2019 -messujen teemana on kestävä valmistus. Tuotannon ympäristövaikutuksiin voidaan vaikuttaa keskeisesti myös tuotannonohjauksella, sillä esimerkiksi laatu voi olla sekä ympäristöteko että tärkeä tekijä teollisuusyrityksen kannattavuudessa.


-----

Yrityksiä patistetaan koko ajan ottamaan enemmän ja enemmän huomioon ympäristövaikutuksia. Päällimmäisenä puhutaan hiilidioksidipäästöistä, mutta toki vastuullinen ja ympäristöä huomioonottava toiminta on paljon muutakin. Asiakkaat vaativat selvitystä yrityksen vastuullisuudesta tai muutoin sopimukset ja kaupat voivat jäädä saamatta. Monia asia varmasti turhauttaa, ja koetaan sen olevan vain tämän ajan hömpötystä ja turhia lisäkuluja.

Väittäisin kuitenkin, että kestävään kehitykseen panostavat yritykset ovat lopulta niitä, jotka pärjäävät parhaiten. Otan yhtenä esimerkkinä laadun. Sitä ei välttämättä heti mielletä ympäristöteoksi tai ainakin syy–seuraussuhde voi jäädä hämäräksi.

Tarkemmin tarkasteltuna kuitenkin huomataan laadun olevan olennainen osa kestävää kehitystä, ympäristötietoutta ja selkeässä yhteydessä yrityksen tulokseen.

Laadukasta tuotetta tai palvelua tehtäessä yleensä keskitytään tekemään asiat mahdollisimman hyvin. Tämä tarkoittaa, että tuotteen tai palvelun tekeminen on mietitty ja siitä löytyy selkeät ohjeet, piirustukset sekä suunnitelmat. Näillä vähennetään hukkatyön ja materiaalien määrää, mistä puolestaan ympäristö tykkää. Toki laatuun voidaan ja pitää liittää paljon muitakin asioita, mutta tarkastellaan tässä nyt hukkatyötä ja materiaaleja.

Hukkatyön ja materiaalien määrän vähenemisellä on suora yhteys kannattavuuteen.

Mitä pienemmällä materiaali- ja työmäärällä joku asia voidaan tehdä, sitä kannattavampaa se on. Asia ei aina ehkä ole näin helppoa ja suoraviivaista – muutenhan kaikki tekisivät vain laatua ja kaikki menestyisivät. Vai voisiko kyse olla siitä, että laatuun vaikuttavia asioita on niin paljon, ettei jokaisella ole aikaa ja mahdollisuuksia huolehtia niistä kaikista? Tämä onkin sitten enempi strateginen tai arvokysymys.

Toimintatavat ja järjestelmät ovat voineet vuosien saatossa muotoutua siten, että todellinen laatuun panostaminen vaatisi järjestelmien, laitteiden ja työkulttuurin muutosta. Isoja investointeja siis. Tosin hyvinkin pienillä muutoksilla, esimerkiksi nykyaikaistamalla tietojärjestelmät, saadaan panostettua laatutekijöihin: vaikkapa siihen, että ei tule hukkaa materiaaleissa, työntekijät tietävät aina mitä tekevät ja löytävät piirustukset sekä ohjeet helposti.

Tällöin säästetään työaikaa, asiat tehostuvat kuin luonnostaan ja työkulttuuri muuttuu tarkemmaksi.

Tuotantoa järkeistämällä, eli työjonoja hallitsemalla, saadaan taas työhön kuluvaa aikaa ja monesti siis koneen käyttämää aikaa, sähköä ja muita resursseja pienennettyä. Samalla pienentyvät kustannukset ja ympäristölle aiheutuva kuormitus.

Admicom haluaa Adminet-järjestelmällä auttaa asiakasyrityksiään menestymään – ja kuten yllä on kerrottu, sen voi tehdä vastuullisesti ja ympäristötietoisesti.

Eivät ehkä asioita, jotka ensimmäisenä yhdistettäisiin esimerkiksi konepaja-asiakkaaseen.


Olemme mukana Alihankinta 2019 -messuilla >>


Ota meihin yhteyttä >>


Jarmo Räihä
Jarmo toimii Admicomilla teollisuuden toimialasta vastaavana toimialajohtajana. Pitkän linjan asiantuntijalle on kertynyt laajaa osaamista vuosien saatossa muun muassa eri toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmien myynnistä, yritystoiminnasta sekä yritysjohdon tehtävistä. Vapaa-aika kuluu perheen parissa.

Pinterest
Admicom Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
tuotannon ohjaus
tuotannonohjaus
Tuotannonohjausjärjestelmä
tuotannon johtaminen
tuotannonsuunnittelu
tuotannon suunnittelu
tuotannon valvonta
konepajateollisuus
alihankinta
moderni työympäristö
Laatujohtaminen
laatujohtamisen ratkaisu
työjonojen hallinta
vastuullisuus
resurssien hallinta
resurssienhallinta
Lean
kannattavuudenhallinta
hukka
materiaalihallinto

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia