Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Algol - Työturvallisuuden kehitys ja riskienhallinta tehokkaaksi yhtenäisellä työkalulla

Referenssi"Ilmoitusten tekemisessä käyttöaste on kasvanut huomattavasti. Ilmoitusten määrä on noin 4-5 kertaistunut ja käsittelyajat on saatu paljon lyhyemmäksi."

Tor Edgren - Algol


Mitkä olivat riskienhallintajärjestelmän hankkimisen tavoitteet?


Aikaisemmin Algol konsernissa vaaratilanneilmoituksia ja turvallisuushavaintoja kerättiin johtoryhmän tiedoksi joissain yksiköissä satunnaisesti. Ilmoitukset kerättiin havaintolomakkeilla, josta koonti tehtiin excel-tiedostoihin raportointia varten. Myöhemmin mukaan tuli sähköinen järjestelmä, johon kirjattiin kaikki vaaratilanneilmoitukset ja turvallisuushavainnot. Järjestelmä ei kuitenkaan mahdollistanut raportointia ja sen kautta oli hyvin hankala etsiä yksittäisiä ilmoituksia ja saada kokonaiskuvaa riskitilanteesta. Lisäksi toimintatapa nojasi excel-taulukoiden pyörittämiseen, mistä haluttiin eroon.

Muutama vuosi sitten konserni päätti panostaa työturvallisuuden seurantatyökalujen yhtenäistämiseen . Tavoitteena oli saada koko konsernin käyttöön yhtenäinen, parempi järjestelmä, joka mahdollistaisi työturvallisuuden kokonaisvaltaisen hallinnan. Haluttiin myös vastuuttaa ja seurata toimenpiteitä, jotta asiat eivät ole pelkästään muistin varassa.

Miksi valitsitte Graniten?


Järjestelmän toimittajaa valitessa meille oli tärkeää, että jokainen työntekijä pystyy helposti tekemään havaintoilmoituksia. Tämän lisäksi etsittiin järjestelmää, johon saatiin helposti räätälöityä mukaan jo käytössämme ollut turvallisuuskierrosasiakirja.

Riskitietoutta haluttiin jakaa läpinäkyvästi koko organisaatiossa. Tämän takia oli tärkeää, että järjestelmän käyttöä ei oltu rajoitettu, jolloin työturvallisuustietoa pääsee tarkastelemaan jokainen yrityksemme työntekijä. Ehdottomana Vahvuutena Granitessa oli myös kattava valikoima erilaisia työturvallisuudenn moduuleja, joita voidaan ottaa tarpeen mukaan joustavasti käyttöön. Esimerkiksi työturvallisuuden riskienarviointien ja läheltä piti -ilmoitusten lisäksi on optiona ottaa käyttöön verkkokoulutuksia, mikäli työturvallisuuden perehdytyksiä halutaan jalkauttaa koko henkilöstölle. Näin ollen yhteen järjestelmään saadaan rakennettua kokonaisvaltainen työturvallisuuden hallinta.

Vaikka hyvä mobiilikäytettävyys ei ollutkaan varsinainen valintakriteeri, niin Graniten responsiivisuus on osoittautunut hyväksi vahvuudeksi. Positiivinen lisä oli myös se, että Granite on kotimainen yritys, jonka kanssa yhteistyö on sujunut joustavasti ja luotettavasti.

Oletteko saavuttaneet asettamanne tavoitteet?

Kaiken kaikkiaan asettamamme tavoitteet ovat täyttyneet hyvin.

Riskien arviointia on saatu kehitettyä huomattavasti, kun kaikki työturvallisuuteen liittyvät arviot ja toimenpiteet tehdään yhden järjestelmän kautta. Ilmoitusten tekemisessä käyttöaste on kasvanut huomattavasti ja ilmoitusten tekeminen on jalkautunut kaikille henkilöstöryhmille. Ilmoitusten määrä on noin 4-5 kertaistunut ja käsittelyajat on saatu paljon lyhyemmäksi.

Miten hyvin järjestelmän kustannukset ovat pysyneet sovituissa?

Kustannukset ovat pysyneet koko asiakkuuden ajan sovitussa ja hinnoittelu on mielestämme järkevällä pohjalla. Yrityskohtainen lisenssi antaa joustavuutta ja mahdollistaa jalkautuksen laajasti koko organisaatioon. Räätälöintityötäkin on tullut matkan varrella hankittua. Sekin on ollut järkevästi hinnoiteltua ja joustavasti toteutettua. Jos kustannus/hyöty suhteen kautta miettii, niin Graniten järjestelmä on hyvä verrattuna moniin muihin työturvallisuuden järjestelmiin.

Strategiset hyödyt

Strategista kilpailuetua tuo meille se, että voimme osoittaa yrityksemme suhtautuvan työturvallisuuteen vakavasti ja että myös aktiivisesti kehitämme työturvallisuutta. Lisäksi tiettyjä työturvallisuus tunnuslukuja saadaan järjestelmästä myynnin tueksi tarjouskilpailuissa.

Myös esimiehien tuloskortteihin on asetettu tiettyjä tulostavoitteita esimerkiksi turvakierrosten suorittamisen suhteen. Näitä voidaan nyt helposti seurata Granitesta. Välillisesti järjestelmä on myös tukenut työturvallisuuden strategisten tavoitteiden toteutumista, kuten esimerkiksi nollatapaturmatavoitetta.

Taloudelliset hyödyt

Suoraan emme ole euroissa mitanneet järjestelmästä saatuja taloudellisia hyötyjä. Kuitenkin yleisesti panostamalla riskienhallintaan uskomme, että saamme esimerkiksi sairauspoissaolojen vähenemisellä säästöjä aikaiseksi. Lisäksi kun tietoisuus paranee, niin ongelmatilanteita voidaan ennaltaehkäistä, joka tuo säästöjä. Sairauspoissaolojen osalta kehitys onkin ollut hyvää.

Käytännölliset hyödyt

Konkreettisena käytännön hyötynä automaattiset raportit hyödyttävät asioiden nopeaa käsittelyä ja eteenpäin viemistä. Valmiita PDF-raportteja on helppo ottaa järjestelmästä ja niitä jakaa esimerkiksi kumppaneille ja asiakkaille myös oman henkilökunnan lisäksi. Järjestelmän avulla saadaan myös konkreettisia esimerkkejä ympäri konsernia muiden ilmoituksista. Näitä voidaan hyödyntää esimerkiksi työturvallisuuspalaverien aiheiden valinnassa ja riskitietoisuuden kasvattamisessa.

Toimenpiteiden suora vastuuttaminen järjestelmästä helpottaa myös käytännön riskienhallintatyötä, kun samasta järjestelmästä voidaan vastuuttaa toimenpiteitä ja seurata asioiden etenemistä. Tehtävät saadaan systemaattisesti hoitoon, kun toimenpiteillä on aina vastuuhenkilö.

Brändihyödyt

Kuten sanottua: meille tuo kilpailuetua se, että voimme julkisesti osoittaa olevamme turvallisuustietoisuudessa ja työturvallisuuden kehittämisessä hyvällä tasolla. Myös alihankkijamme voivat jättää työturvallisuuspoikkeamista ilmoituksia, mikä osoittaa heille, että välitämme myös heidän turvallisuudestaan.

Muutama asiakkaamme on jopa itsekin innostunut työturvallisuuden kehittämisestä kun he ovat nähneet miten meillä asiaa hoidetaan. Vastaanotto on siis ollut hyvää myös asiakkaiden puolelta.

Mitä haluisitte sanoa jollekin, joka miettii vastaavan järjestelmän hankkimista?

Riskienhallintajärjestelmän tarjoama mahdollisuus on se, että päästään erillisistä lippulappusista yhteen järjestelmään tekemään tehokasta riskienhallintaa. Yhtenäinen riskienhallintajärjestelmä tukee organisaation työturvallisuuden johtamista.

Lue lisää Graniten asiakastarinoita verkkosivuiltamme: https://www.granite.fi/asiakkaat/

Pinterest
Referenssin infoboxi
Granite logo

Tiedot

Tilaaja: Algol
Ajankohta: 2014 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Granite kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
BI ja raportointi
Tietohallinto

Toimialakokemus

IT
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

työturvallisuus
työturva
riskienhallinta
turvallisuusjohtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Granite kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Granite - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Granite - Muita referenssejä

Granite - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia