Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Alecta sai pilvialustan edut käyttöön VDC-ratkaisun avulla

Referenssi

Asiakastarina Alecta

Eläkeyhtiö Alecta vastaa 2,6 miljoonan yksityishenkilön ja 35 000 yrityksen virkaeläkkeestä Ruotsissa. Alecta koostuu useasta liiketoiminta-alueesta, joihin kuuluvat esimerkiksi varainhoito ja vastikään muodostettu kiinteistöyhtiö.

Liiketoiminta-alueiden IT-tarpeet eivät ole yhtenäisiä. Osalla alueista vaaditaan erillisiä, tiettyihin säädöksiin perustuvia asennuksia, jotka liittyvät esimerkiksi tavanomaista tiukempiin tietoturvavaatimuksiin. Toisaalta taas yhteinen perusinfrastruktuuri ja niin kutsutut data lake -ratkaisut tarjoavat merkittävää potentiaalia.

Valtava datamäärä vaatii suorituskykyä

Vakuutusliiketoiminnan arkeen kuuluvat monimutkaiset matemaattiset laskutoimitukset, jotka perustuvat valtavaan määrään dataa. Näin ollen Alecta tarvitsi sellaisen määrän suorituskykyä, jota perinteinen datakeskus ei pystynyt tarjoamaan.

Tämän johdosta Alectalla alettiin tosissaan pohtia pilvipalveluiden tarjoamia mahdollisuuksia. Yhtiössä ymmärrettiin, kuinka tärkeää olisi rakentaa kestävä ympäristö Microsoft Azureen.

Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että pilviympäristön rakentaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Tai kuten eräs Alectan teknikko puki asian sanoiksi:

"Aivan pirullisen vaikeaa. Pelkkä serverin asentaminen ei riitä alkuunkaan. Lisäksi sen valvominen olisi työlästä ja vaatisi paljon osaamista. Tässä on enemmän mutkia matkassa kuin aluksi uskoimmekaan."

Alecta ei halunnut ostaa konsulttien palveluita, sillä yhtiö halusi välttää riippuvuutta konsulteista. Toisaalta taas ajatus hallinnointi- ja kehitysvastuusta ei sekään houkutellut – osin kustannussyistä ja osin siksi, että tarvittavaa erityisosaamista ei ole helposti saatavilla.

Haussa valmis konsepti

Alecta halusi päästä alkuun nopeasti tinkimättä kuitenkaan pilvipalvelun rakenteesta.

"Halusimme valmiin Microsoft Azure -konseptin, joka olisi täysin automatisoitu ja jonka set-up muuttuisi Azuren muutosten mukana", sanoo Alectan IT-johtaja Ulf Larsson.

"Keskustelut Innofactorin kanssa saivat meidät ymmärtämään, että joku muukin oli ajatellut asian tismalleen samalla tavoin kuin me."

Ratkaisu: Innofactor Virtual Data Center

Alecta otti käyttöön Innofactor Virtual Data Center (VDC) -ratkaisun yhdessä Innofactorin avustuksella. VDC on Azure-alustalle upotettua koodia, joka noudattaa Microsoftin pilvipalveluiden parhaita käytäntöjä.

"Ostamme kaikkia taiteen sääntöjä noudattavan vakaan ympäristön, maksamme lisenssistä ja jaamme tällä tavoin kustannukset muiden palvelua käyttävien asiakkaiden kanssa", Larsson toteaa.

Koska VDC-on rakennettu valmiin koodin avulla, asiakas voi tarpeen vaatiessa hallinnoida datakeskusta.

"Innofactor auttaa meitä infrastruktuurin kanssa, jotta erittäin kokenut asiantuntijatiimimme voisi keskittyä varsinaiseen liiketoimintaamme eli kehittämään sovelluksia ja käsittelemään dataa."

Ajansäästö ja nopeus merkittäviä etuja

Virtual Data Centerin käyttöönoton myötä Alecta välttää Azure-arkkitehtien etsimiseen liittyvän vaivannäön. Azure-osaajat ovat kiven alla, joten ajansäästö on merkittävä.

"Saamme nauttia Microsoftin ja esimerkiksi Power BI:n tarjoamista hyödyistä, mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse olla Azure-arkkitehtuurin asiantuntijoita. Se säästää käsittämättömän paljon aikaa", Larsson sanoo.

VDC-ratkaisun etuihin kuuluu myös mahdollisuus kapasiteetinhallintaan, jonka ansiosta suuriakin datamääriä voidaan ajaa nopeasti.

"Aiemmin emme pystyneet suorittamaan tietynlaista laskentaa lainkaan, ja osaan laskennasta taas kului tuhottoman paljon aikaa. Nykyään pystymme hoitamaan vain muutamassa minuutissa sellaisia laskutoimituksia, joihin ennen tarvitsimme useita päiviä", toteaa Alectalla IT-arkkitehtina työskentelevä Fredric Adell.

VDC-ratkaisu houkuttelee uusia työntekijöitä

VDC-ratkaisu on Alectalle yksi keino houkutella taloon uusia osaajia.

"Voimme tarjota merkityksellistä työtä, hyvän työympäristön ja taitavia kollegoita. Meillä työntekijät pääsevät lisäksi työskentelemään parhaita käytäntöjä noudattavassa Azure-ympäristössä innovatiivisten ratkaisujen ja uuden tekniikan parissa", Larsson kuvailee.

"Aiomme panostaa Azure-kehitykseen ja Microsoftin palveluihin merkittävästi. Täällä riittää mahdollisuuksia sellaiselle asiantuntijalle, joka haluaa kehittää uudenlaisia työskentelytapoja", hän jatkaa.

Virtuaalinen datakeskus käyttöön jo kahdessa kuukaudessa

Alecta kokee hyötyneensä Innofactor-yhteistyöstä jo monin tavoin:

  • Joustava kapasiteetinhallinta suurissa datamäärissä.
  • Ei tarvetta sisäiselle Azure-asiantuntijuudelle.
  • Luotettava arkkitehtuuri, joka yhdistää turvallisuuden ja rakenteen ketteryyteen ja joustavuuteen.
  • Nopea käyttöönotto. "Tyhjästä" rakentamiseen olisi kulunut arviolta 18 kuukautta, kun taas Innofactor Virtual Data Center -ratkaisun avulla virtuaalinen datakeskus saatiin käyttöön kahdessa kuukaudessa.

Suosittelija:

"Innofactor auttaa meitä infrastruktuurin kanssa, jotta erittäin kokenut asiantuntijatiimimme voisi keskittyä varsinaiseen liiketoimintaamme eli kehittämään sovelluksia ja käsittelemään dataa."

Ulf Larsson, IT-johtaja, Alecta

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Toimittajan
yhteyshenkilö:
Timo Ruotsalainen, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Konesalipalvelut

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Virtual Data Center
Microsoft Azure
pilvipalvelut
VDC
kapasiteetinhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia