Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Akupunktioklinikan ajanvarausohjelmiston kehitysprojekti

ReferenssiAkupunktioklinikka lähestyi BeanBakersia etsien apua ajanvaraussovelluksen kehitykseen. Tarve sovellukselle oli ilmeinen ja sen kehitys olikin jo aloitettu, mutta yhteistyö silloisen kehittäjän kanssa ei tuntunut onnistuvan. Tästä syystä projekti oli päätynyt jäihin ja usko ohjelmistokehitystaloihin hiipunut. Asiassa ei myöskään auttanut se, että monet kehittäjät eivät tuntuneet haluavan lähteä “korjaamaan toisen aiheuttamaa sotkua”. Lopulta BeanBakers kuitenkin astui kuvioihin ja sovelluksen kehitysprojekti saatiin taas rullaamaan!

Juttelimme Akupunktioklinikan Johan Nymanin kanssa projektista ja sen onnistumisesta.

Kuinka projekti päätyi BeanBakersille?

BeanBakers löytyi Itewiki.fi -palvelun kautta ohjelmisto- ja sovelluskehitykseen liittyvillä hakusanoilla. Johan kertoi tykästyneensä verkkosivustoomme siksi, että ne ovat helppokäyttöiset ja tarjoavat selkeästi informaatiota palveluistamme ilman turhaa löpinää. Positiivista oli myös se, että BeanBakersiin voi ottaa yhteyttä chatin kautta. Tässä tapauksessa Johan selaili sivustoamme ilta-aikaan, jolloin chatissamme ei ollut päivystäjää paikalla.

Johan kuitenkin lähetti chatin kautta offline-viestin, johon BeanBakersilta reagoitiin heti seuraavana arkipäivänä. Nopean reagoinnin, selkeän yhteydenpidon ja kattavan tarjouksen yhdistelmä olikin voittava kombinaatio, jonka myötä BeanBakers valikoitui jatkamaan kesken jäänyttä ohjelmistoprojektia.

Projektin eteneminen

Projekti eteni normaalin ketterän ohjelmistokehitysprojektin tapaan. Käytännössä tämä  tarkoittaa viikoittaista kommunikointia asiakkaan kanssa sekä päivittäistä tilannekatsauspalaveria BeanBakersin tiimin kesken.

Käytettävät teknologiat

Käytettävät teknologiat määräytyivät pitkälti sen mukaan, mitä edellinen kehittäjä oli projektiin valinnut. Sovelluksen käyttöliittymä ja muu front-end rakennettiin Reactilla ja taustajärjestelmä oli Node.js -alustalla pyörivä Express-sovellus, josta haettiin käyttöliittymään dataa REST-rajapintojen kautta.

Haasteita alussa

Vaikka projekti eteni muuten sujuvasti, oli alussa hieman haasteita siksi, että BeanBakers ryhtyi “korjaamaan” ohjelmistoa, jonka toinen taho oli jo suunnitellut ja aloittanut. Koska mahdollisuutta minkäänlaiseen tiedonsiirtoon entisen tekijän ja BeanBakersin välillä ei käytännössä ollut, joutui tiimimme hieman arvailemaan teknisten päätösten taustoja. Tämä ei kuitenkaan tiimiämme liiaksi hidastanut, vaan järjestelmän toimivuus selvitettiin dokumentaation puutteesta johtuen suoraan koodia lukemalla!

Taustajärjestelmä oli myös melko laaja kokonaisuus, mutta sitä varten ei oltu laadittu minkäänlaisia automaattisia testejä, joten tiimimme joutui taas manuaalisesti selvittämään, missä kohdassa ohjelmakoodia mahdollisia ongelmia ilmenee.

Säännöllinen yhteydenpito ja selkeä aikataulutus saivat kiitosta

Johan kertoo olleensa erityisen tyytyväinen siihen, miten tehokkaasti ja selkeästi projekti oltiin aikataulutettu sekä siihen, miten tarkasti aikataulussa pysyttiin. Kehitystoimien aikataulutus, säännölliset palaverit ja jatkuva yhteydenpito ovatkin oleellinen osa BeanBakersin toimintaa. Aikaisemman kehittäjän kanssa Johan kertoo projektin olleen hankalaa suurilta osin siksi, että yhteydenpito oli satunnaista, eikä aikataulusta tuntunut olevan kenelläkään tietoa.

Kiitosta myös kehitystiimillemme

Suurta kiitosta saivat myös kehitystiimimme, eli Markus W., Niko ja Tuukka, sillä yhteistyö heidän kanssaan oli Johannin mukaan miellyttävää ja helppoa. Tiimimme oli ottanut alusta alkaen oman osa-alueensa hyvin haltuun, mutta myös aktiivisesti ideoi ja antoi kehitysehdotuksia koko projektin kehityksen suhteen. Erityisen ilahduttavaa olikin ollut se, miten aktiivisesti kehittäjämme osallistuivat palavereissa keskusteluun ja tarjosivat omia näkemyksiään siitä, miten projekti saadaan parhaiten maaliin.

Lopputulos

Johan kertoo lopputuloksen olleen juuri sellainen, mitä tähän väliin kaivattiin. Projektin kehitys jatkuu vielä tuonnempana, mutta ensimmäisessä vaiheessa tähdättiin puhtaasti siihen, että ajanvarauspalvelu saadaan asiakkaiden käyttöön. Kieliversiot, UI:n kiillotus sekä muut lisäominaisuudet tullaan käymään läpi tulevaisuudessa, mutta tärkein ja suurin urakka on nyt onnistuneesti viety loppuun.

Suosittelija:

Suosittelisin BeanBakersia yhteistyömme pohjalta kaikille yrittäjille. Lopputulos oli juuri sellainen kuin tältä projektilta kaivattiin. Erityisen hienoa oli se, että BeanBakersin kehittäjät osallistuivat aktiivisesti ideointiin ja keskusteluun palavereissa. Tämä mahdollisti sen, että pienimmätkin epäkohdat ohjelmistossa voitiin ottaa huomioon ja korjata. Ei kritisoitavaa, pelkkää ruusua!

Johan Nyman

Pinterest
Referenssin infoboxi
BeanBakers Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Akupunktioklinikka
Ajankohta: 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
David Mullo, david@beanbakers.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili BeanBakers kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Amazon Web Services
Node.js
React
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin BeanBakers kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

BeanBakers - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

BeanBakers - Muita referenssejä

BeanBakers - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia