Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Akavan Erityisalat ulkoistivat it-tukipalvelut CloudNowlle

Referenssi

Matalan kynnyksen it-tukipalvelu ratkaisee loppukäyttäjien haasteet nopeasti ja henkilökohtaisesti

Akavan erityisalat ulkoistivat it-tukipalvelut CloudNowlle it-ympäristön kartoituksen seurauksena. Haastattelimme Akavan Erityisalojen ICT-johtajaa, Olli Kauretta, ja kysyimme, kuinka it-tuen ulkoistus on onnistunut. 

Akavan Erityisaloilla oli totuttu hyödyntämään talon sisäistä it-tukea. Ammattiliitolla oli käytössään oma konesali, jossa sijaitsivat fyysiset palvelimet. Kun nykyisten ratkaisuiden huomattiin tulleen tiensä päähän, alettiin kartoittamaan, kuinka it-asiat olisi järkevää hoitaa jatkossa. 

Akavan Erityisalat päätyivät tilaamaan alkukartoituksen CloudNowlta, jossa tarkasteltiin ammattiliiton nykyistä it-ympäristöä ja kartoitettiin it:n tarpeita ja vaihtoehtoja.  

“Alkukartoituksessa kävimme läpi, mitä se meidän it-infrastruktuuri ja palvelut oikeastaan tänä päivänä ovat ja mitä niille pitäisi tehdä.” 
“Totesimme, että palvelinraudat olisi uusittava tai tehtävä uusi ratkaisu vanhenevien palvelinrautojen ja käyttöjärjestelmien tilalle”, Kaure jatkaa. 

Tulevia ratkaisuja punnittaessa tultiin siihen lopputulokseen, ettei yrityksen kannattaisi ylläpitää jatkossa omaa it-tukea. 

“Totesimme yhdessä, ettei ole järkevää ylläpitää it-tukiosaamista talon sisällä, kun se ei sitä meidän varsinaista perustehtäväämme ole. Siitä sitten alkoi meidän yhteinen taival.” 

Oikean it-kumppanin kanssa arvot kohtaavat 

Yhteistyö lähti liikkeelle kartoituksesta. Kartoituksen aikana CloudNow vakuutti Akavan Erityisalat ammattitaidolla ja asiakaslähtöisyydellä ja it-tukipalvelut päätettiin siirtää CloudNowlle. It-tukipalveluiden siirtäminen mahdollisti samalla sisäisien resurssien ohjaamisen muihin tehtäviin. 

“Alun kartoituksen aikana meidät vakuutettiin niin hyvin, että halusimme syventää yhteistyötä siirtämällä it-tukipalvelut CloudNowlle. CloudNown kokoluokka oli meille juuri sopiva. Koimme, että CloudNowlta saamme nimenomaan sitä henkilökohtaista palvelua, mitä halusimmekin.” 

Kaure arvostaa CloudNowssa etenkin asiakaslähtöisyyttä ja ratkaisukeskeisyyttä. 

“CloudNowlla ajatellaan asiakkaan etua. Ei vain laskutusta vaan sitä, missä asiakas voisi säästää.” 
“Saamme proaktiivisesti ehdotuksia siitä, mitä meidän kannattaisi seuraavaksi tehdä ja missä voisimme säästää tekemällä tiettyjä toimenpiteitä”, Kaure selittää. 

Perinteisistä ratkaisuista kohti modernia it-ympäristöä 

Akavan Erityisalat halusivat kehittää it:tä moderniin suuntaan, jossa päästään eroon fyysisistä konesaleista ja palvelimista.  Kumppaniksi haluttiin toimittaja, joka hyödyntää moderneita pilviteknologioita. 

“Halusimme viedä ajatusta siihen suuntaan, että meillä olisi moderneita pilvipalveluita, emmekä halunneet enää ylläpitää omaa fyysistä palvelinympäristöä.” 

CloudNowssa Kaureen vakuutti asiantuntemus pilvipohjaisiin ratkaisuihin.  

“Löysimme yrityksen, joka tekee vahvasti pilvipohjaisia ratkaisuja. Asiantuntijat eivät halunneetkaan lähteä kaupittelemaan meille omaa konesalipalvelua tai yksityistä pilveä.” 
“Koimme, että saamme toimittajariippumattomuuden kautta hallittua it:hen liittyvää riskiä.” 

Henkilötietojen käsittely edellyttää erityistä huolellisuutta tietoturvassa 

Akavan Erityisaloille oli tärkeää löytää kumppanikseen palveluntarjoaja, joka osaisi huomioida tietoturvan riittävällä tavalla.  

“Käsittelemme ammattiliittona isoja määriä henkilötietoja ja koemme tietoturvaan panostamisen äärimmäisen tärkeänä.” 
"Viime vuonnakin oli paljon kalasteluyrityksia ja me olemme onneksi säästyneet tietoturvaloukkauksilta todella hyvin. Tietoturvamurrot ovat valtava asia, joiden vakavuutta ei yleensä tahdota edes hahmottaa”, Kaure jatkaa. 

Akavan Erityisalojen it-tukipalvelupakettiin kuuluu tietoturvan jatkuva seuranta, jolloin mahdollisiin tietoturvapoikkeamiin pystytään reagoimaan nopeasti ja tehokkaasti. Epäilyttävistä kirjautumisyrityksistä muodostuu automaattisesti hälytys, jolloin tunnus voidaan sulkea väliaikaisesti selvityksen ajaksi. 

Sujuva ja helppo siirtymä uuden it-tukipalvelun pariin 

CloudNown tiimi tuli Akavan Erityisaloille tutuksi jo alkukartoituksen aikana ja keskinäinen luottamus muodostui nopeasti. 

“Meillä oli yhteinen sävel alusta lähtien. Luottamus kumppaniin on helpottanut omaa arkea, kun olen kokenut, ettei minun tarvitse olla mukana kaikessa, vaan tiedän toimittajan tekevän asiat niin kuin itse tekisin.” 

Tunne omasta it:stä on säilynyt ja tukitiimi tuntee Akavan Erityisalojen toimintamallit. Muutosta on helpottanut se, että CloudNow on sulautunut Akavan Erityisalojen toimintatapoihin. 


“CloudNown it-tuki on ollut matalan kynnyksen tuki. Loppukäyttäjien on ollut hirveän helppo olla sinne yhteydessä, kun tekijät tunnetaan nimeltä. Siitä on tullut kuin oma it.” 
“On tärkeää, ettei me olla jouduttu sulautumaan teihin, vaan te olette sulautuneet meidän tapaamme tehdä asiat”, Kaure jatkaa. 

Oma nimetty tukitiimi reagoi nopeasti tukipyyntöihin 

Nyt, kun Akavan Erityisaloilla on käytössä oma nimetty it-tukitiimi, on tukipyyntöjen ratkaiseminen nopeampaa. Loppukäyttäjien työnteko on sujuvampaa ja enemmän aikaa vapautuu varsinaisen työsuoritteen tekemiseen.  

“Meille tuo lisäarvoa, että tuki on aina tavoitettavissa ja tukipyyntöjä päästään ratkaisemaan nopeasti. Jos olisimme siirtyneet isoon yritykseen, kynnys olla yhteydessä it-tukeen olisi voinut kasvaa.” 
“Nyt pääsimme alkuun helposti. It-tukitiimin Reima oli meidän toimistolla hyvän aikaa esittäytymässä ja keskustelemassa ihmisten kanssa. Saimme inhimillisen it-palvelun”, Kaure toteaa.  

Loppukäyttäjät ovat pitäneet uudesta tukipalvelusta ja samalla it voi keskittyä tuottavaan työhön. Kokonaisuus on saatu rakennettua päivittäistä tekemistä tukevaksi niin, että laitteet toimivat paremmin kuin ennen ja aikaa vapautuu enemmän varsinaisen työsuoritteen tekemiseen. 

“Voimme keskittyä omiin töihimme ja luottaa siihen, että sitten kun on jotain kehitettävää, niin CloudNow osaa kertoa asiasta,” Kaure toteaa.  

Tutustu CloudNown it-tukipalveluun.

Suosittelija:

Olli Kaure

Pinterest
Referenssin infoboxi
CloudNow IT Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Akavan Erityisalat
Ajankohta: 2020 -

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Käyttäjähallinta
Tietoturva

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Microsoft
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

IT-tuki
it-tukipalvelut
proaktiivinen IT-tuki
IT-ulkoistuprojekti
IT-ulkoistus
IT-ulkoistuspalvelut
puhelintuki
Etätuki

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia