Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

AIRD Maailmanluokan IoT-sovellus Miamin messujen vetonaulaksi

ReferenssiSuomalaista designia ja huipputekniikkaa

Startup-yritys AirD toi markkinoille uuden ilmanvaihdon järjestelmän, joka on samanaikaisesti design-sisustuselementti ja huimia säästöjä kehräävää huipputekniikkaa. Tekniikka on täysin piilotettu ja suomalaisten suunnittelema ulkokuori on muotoiltavissa esimerkiksi tähtitaivaaksi, mustekalaksi tai huoneen sisustukseen sulautuvaksi valaisimeksi.

Käyttäjän tietämättä venttiilien elektroniikka valvoo ilmanlaatua ja ohjaa ilman virtausta. Tekniikan ansiosta ilmanlaatu paranee ja turha energiankulutus vähenee. Energiansäästö on huomattava etenkin ilmaa lämmitettäessä tai jäähdytettäessä.
Gofore suunnitteli ja toteutti ensimmäisen version teknisiltä vaatimuksiltaan vaativasta järjestelmästä. AirD halusi ohjata maailman suurimman risteilyaluksen ilmanvaihtoa eli noin 8500 venttiilin kokonaisuutta. Pelkkä syntyvän datan määrä oli valtava – 35 000 mittausta kymmenen sekunnin välein.

Lisäksi järjestelmän tavoitteeksi asetettiin helppo asennettavuus, vikasietoisuus, tietoturvallisuus ja mahdollisimman automaattinen konfiguroitavuus, jotta ylläpito olisi vaivatonta. Kaikkien käyttöliittymien tuli näyttää upealta, koska design oli asiakkaan keskeisiä myyntivaltteja.

Neljässä kuukaudessa ajatuksesta myyntiin

AirD vei asiakkaiden huomion maailman suurimpien laivamessujen Suomi-osastolla keväällä 2016. Neljä kuukautta aiemmin järjestelmä oli pelkkä kaaviokuva asiakkaan mielessä.
Gofore polkaisi tuotekehityksen käyntiin kick-offilla yhdessä AirD:n ja elektroniikan tomittaja Mariachin kanssa. Päivän aikana käytiin läpi ketterän kehityksen toimintatavat, päätettiin työvälineistä ja kiteytettiin yhteinen tavoite.

Goforen käytettävyyssuunnittelija sparrasi AirD:n tuoteomistajaa tehtävien priorisoinnissa ja käyttäjätarinoiden kirjoittamisessa koko projektin ajan. Projektin sisällöksi muodostui tärkeimmät tehtävät ja tulevaisuuden toiminnallisuudet jäivät talteen jatkokehitystä varten.

Hyvä käyttäjäkokemus ja kaunis ulkoasu olivat kehityksen punaisena lankana alusta loppuun. Monimutkaisesta kokonaisuudesta hiottiin helposti käytettävä ja tyylikäs kokonaisuus. Laivamessuilla kehitystyön tulos loisti tietokoneen ruudulla upeana käyttöliittymänä.

Sotahuoneessa jalostuivat tärkeimmät ominaisuudet

Kehitystä varten Gofore järjesti tiloihinsa “sotahuoneen” kehitystiimiään ja AirD:n tuoteomistajaa varten. Kehityksen tilannekuva oli koko tiimin nähtävänä ja yhteinen tavoite selvänä kaiken aikaa.

Sulautetun elektroniikan toimittaja Mariachi osallistui päivittäiseen yhteydenpitoon etäyhteydellä. Yhteen hiileen puhaltamalla järjestelmä saatiin pystyyn nopeassa ajassa ja kokonaisuutta päästiin testaamaan oikeiden antureiden kanssa. Suuri oli ilonpäivä, kun ensimmäinen ilmanlaadun mittaus kulki koko järjestelmän läpi hallintakäyttöliittymään asti.

Yhteydenpito AirD:n ja Goforen välillä oli päivittäistä. AirD:n aktiivisen priorisoinnin, hyvän yhteistyön ja Goforen taitavien kehittäjien ansiosta projektin tavoitteet saavutettiin etuajassa ja alkuperäistä tavoitetta laajennettiin kehittämällä simulaattori säätöalgoritmien kehittämistä varten.

Suosittelija:

Jatkuva kommunikaatio ja käytössä olleet tehokkaat menetelmät varmistivat, että keskityimme koko ajan oikeisiin asioihin ja että ratkaisuja voitiin tehdä paitsi nopeasti myös aidosti meidän tarpeisiimme.

Simo Mönkkönen, AirD

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: AirD
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petteri Mäkeläinen, 040 820 4609, petteri.makelainen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

käyttäjäkokemus
visuaalinen suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia