Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Aina joku salasana hukassa? IAM-järjestelmä ratkaisee pilvipalveluiden käyttäjän päivittäisen ongelman

BloggausMyönnetään pois, we’ve all been there: Aina on joku salasana hukassa, ja salasanojen palauttaminen tuntuu syövän tehokasta työaikaa ihan liikaa! Työntekijän päivittäisiin rutiineihin kuuluu helposti vähintään viiden eri järjestelmän välillä toimiminen, ja jokainen niistä pitää olla suojattuna uniikilla, riittävän pitkällä salasanalla tai jopa kaksivaiheisella tunnistautumisella.

Vastaavasti yrityksen IT-henkilöt joutuvat patistelemaan työntekijöitä salasanojen päivittämiseen, työaseman lukitsemiseen ja muistuttelemaan turvallisuudesta – ja vastaamaan kysymykseen: eikö tähän olisi mitään helpompaa tapaa?
Neuvokkaat työntekijät ottavat käyttöön erilaisia salasanapalveluita, jotka helpottavat verkkopohjaisten palveluiden käyttöä. Tällaisia ovat esimerkiksi Last Pass tai F-secure Key. Ne ratkaisevat kyllä ainakin osittain käyttäjän päivittäisen salasanaongelman, mutta IT-hallinnan kannalta tilanne muuttuu kestämättömäksi ja mahdottomaksi hallita.

Etenkin suuremmissa yrityksissä kannattaa harkita identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) järjestelmän käyttöönottoa. Hyvän IAM:in hyödyt näkyvät IT:n päässä käyttäjähallinnan helpottumisena, kun taas loppukäyttäjä pääsee nauttimaan käyttökokemuksesta, johon ei tarvitse olla takomassa joka välissä pitkiä ja vaikeita salasanoja.

MILLOIN IAMIA TARVITAAN?


Selkeä kohta yrityksen IT-infran kehittämisessä tulee eteen, kun otetaan käyttöön pilvipalveluita, tai jos tulee tarve liittää useamman eri yrityksen liiketoimintakriittiset alustat toisiinsa yhteiskäytön mahdollistamiseksi. Perinteisestä Active Directorystä loppuvat natsat, kun käyttäjäryhmät eivät enää olekaan hierarkkisesti järjestettyjä, tai jos kirjautuminen tapahtuukin pilvessä.

Mitä isompi ja monimutkaisempi yrityksen IT-järjestelmä on, sitä järeämpää identiteetinhallintaa se tarvitsee. Satojen ihmisten oikeuksia eri järjestelmiin on aidosti riskialtista ylläpitää käsityönä, koska tietoturvariskit kasvavat jokaisen virheen myötä. Puhumattakaan siitä, miten epäkiitollista on IT-osaston työ pelkkänä portinvartijana.

MISTÄ LIIKKEELLE IAM-HANKINNASSA?

Moderni identiteetin- ja pääsynhallinta taipuu monimutkaisiinkin tarpeisiin, eikä siksi ole olemassa yhtä avaimet-käteen-ratkaisua, jonka voisi vain ottaa käyttöön. Tutustumalla eri palveluntarjoajiin saa hyvän alkukäsityksen siitä, mitä mikäkin järjestelmä kattaa, ja pääsee eteenpäin oman yrityksen parhaan mahdollisen ratkaisun löytämisessä.

Teimme aiheesta sinulle hieman helpompaa, ja vertailimme markkinoiden parhaita identiteetin- ja pääsynhallinnan järjestelmiä.

Pinterest
Valtti Kumppanit Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Valtti Kumppanit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Omat tagit

IAM
pilvipalvelut
pilvipalvelu
identiteetinhallinta
pääsynhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Valtti Kumppanit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valtti Kumppanit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valtti Kumppanit - Muita referenssejä

Valtti Kumppanit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Pyöräilysää-palvelu kannustaa tamperelaisia ilmastoystävälliseen liikkumiseen säässä kuin säässä
Tutkimus: koronaviruksen vaikutukset suomalaisten työhön - Poikkeusolot vähensivät vuorovaikutusta työkaverien välillä
Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia