logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Ahlsell: Optiscanin laitehuolto on erittäin nopeaa ja saamme apua aina tarvittaessa

ReferenssiAhlsell, Pohjoismaissa toimiva tekninen tukkukauppa, otti käyttöön itsepalveluperiaatteella toimivan käsilukijajärjestelmän, Shop.N.Drop:in. "Halusimme nopeuttaa ostostapahtumaa ja vähentää hävikkiä - sekä tarjota henkilökunnallemme joustavat välineet inventointiin", kertoo Peter Joelsson, IT Portfolio Manager, joka vastaa konsernin IT-järjestelmien kehittämisestä ja strategiasta. 


Palvelusopimus suojaa laitteet 


Shop.N.Drop -järjestelmä toimii siten, että asiakas skannaa kanta-asiakas-korttinsa saapuessaan myymälään, tämän jälkeen hän saa käyttöönsä käsilukijan. Lukijalla skannataan kaikkien ostosten viivakoodit sitä mukaan kun ostoksia kerätään ostoskärryihin. Kun ostoskierros on valmis, maksaa asiakas ostoksensa ja palauttaa lukijan latausasemaan. 

Koska käsilukijat ovat asiakkaiden käytössä, on tärkeää, että lukija on helppokäyttöinen ja toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa. Vuosikymmenten auto-ID -kokemus ja kattavat huoltopalvelut olivat perusteina, kun Optiscan valittiin laitetoimittajaksi. Ahlsellilla on Optiscanin kanssa palvelusopimus, joka kattaa laitteiden huollon, jos lukija on vaurioitunut käytössä. "Palvelusopimukseen kuuluu varalaitepalvelu, joten meidän ei tarvitse huolehtia laitteistamme ongelmatilanteissa", huomauttaa Peter Joelsson. 

Palvelu toimii siten, että Ahlsell lähettää vaurioituneen laitteen Optiscanin huoltoon, josta lähetetään välittömästi varalukija. Vaurioitunut käsilukija korjataan ja testataan, ja se jää Optiscanille Ahlsellin laitepooliin odottamaan seuraavaa kertaa kun korvaavaa laitetta tarvitaan. "Optiscanin laitehuolto on erittäin nopeaa ja saamme apua aina tarvittaessa", jatkaa Joelsson. 

 Ahlsellin Shop.N.Drop -ratkaisussa käsilukijat kommunikoivat langattoman lähiverkon kautta järjestelmän keskuspalvelimen kanssa. Toisin kuin yleensä vastaavissa ratkaisuissa, toimipistekohtaisia paikallisia palvelimia ei tarvita. Keskitetty järjestelmä nopeuttaa toimintaa ja helpottaa ylläpitoa. 

Nopea käyttöönotto 


Uusi järjestelmä on saatu käyttöön nopeasti, ja sekä työntekijät että asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä järjestelmän toimintaan. Ahlsell etsi järjestelmää, jolla on pitkä elinkaari ja standardit rajapinnat. Shop.N.Drop -järjestelmän toimittajaksi valikoitui Information Factory, jonka toimittamat ratkaisut ovat laajasti elintarvikekauppaketjujen käytössä Ruotsissa. 

Parempi kuin kilpailijat 


Ahsell testasi itsepalvelujärjestelmää aluksi kuudessa myymälässä. "Valitsimme testivaiheeseen sellaisia myymälöitä, joissa uskoimme olevan kiinnostusta itsepalveluun. Valitun myymälän henkilöstön ja asiakaskunnan oli oltava kokeilunhaluisia, ja myymälöillä oli myös tarve päästä eroon vanhasta järjestelmästä", kertoo Peter Joelsson.

Asiakkaille on tärkeää, että itsepalvelukassa näyttää tutulta. "Olemme saaneet asiakkailtamme kommentteja kuten tämä on ihan kuin ICAlla, sekä että ratkaisumme on parempi kuin kilpailijoillaKoska henkilökunnan tekemät pistokokeet ovat oleellinen osa itseskannausjärjestelmiä myös elintarvikemyymälöissä, asiakkaat ovat tottuneet tarkastuksiin. "Pistokokeet kuuluvat järjestelmien luonteeseen, niitä ei koeta negatiivisena", Joelsson jatkaa. 


Joustava järjestelmä! 


Sekä koko konsernissa että yksittäisissä myymälöissä on voimakas halu laajentaa itsepalvelujärjestelmän käyttöä. Asiakkaat ja henkilökunta ovat molemmat kokeneet uuden järjestelmän joustavaksi ja toimivaksi. "Niissä myymälöissä, joissa käsilukijat ovat käytössä, noin viidennes asiakkaistamme - osassa liikkeistä lähes puolet, käyttää Shop.N.Drop -järjestelmää. Se jos mikä, on vankka todiste ratkaisun toimivuudesta. Tällä hetkellä Ruotsissa jo 24 liikkeessä on Shop.N.Drop käytössä, kuten myös muutamissa liikkeissä Suomessa ja Ahvenanmaalla. Norjassa kassajärjestelmä on pilottivaiheessa.", kertoo Peter Joelsson. Joelsson arvioi, että lähitulevaisuudessa Ahlsellilla tulee olemaan noin 100 myymälää, joissa Shop.N.Drop -järjestelmä on käytössä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Optiscan Oy

Tiedot

Tilaaja: Ahlsell

Lisätietoja

Yritysprofiili Optiscan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Supply chain management SCM
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Omat tagit

Optiscan
Viivakoodinlukijat
Huoltopalvelut

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Toimialakokemus

IT
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Optiscan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Optiscan - Muita referenssejä

Optiscan - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Optiscan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify kerännyt 150 000 euron rahoituskierroksen
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia