Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Adobe Commercen kehityksen keskeisimmät päivitykset

BloggausAdobe Commerce (entinen Magento) on ollut sekä menneisyydessä että on tänä päivänä alusta, joka muotoilee verkkokaupankäynnin näkymää. Adoben vuonna 2018 tekemästä hankinnasta aina tähän päivään saakka, Adobe Commerce on kokenut merkittävän kehityksen ja tuonut markkinoille uraauurtavia ominaisuuksia ja valmiuksia, jotka on suunniteltu vahvistamaan liiketoimintoja kaikkialla maailmassa.

Syventyessämme Adobe Commercen menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, käymme läpi tärkeimmät virstanpylväät, vuosien varrella esitellyt innovatiiviset ominaisuudet ja vision, joka vie Adobe Commercea kohti composable commercen tulevaisuutta. Tässä blogiartikkelissa tarkastelemme Adobe Commercen evoluutiota ja kerromme sen vaikutuksesta digitaalisen kaupankäynnin sektoriin sekä huhtikuussa julkaistun 2.4.7-version tarjoamista jännittävistä mahdollisuuksista.

Adobe Commerce 2.2 (2018)

Adobe Commerce 2.2 esitteli useita keskeisiä ominaisuuksia konversioiden ja myynnin maksimoimiseksi sekä toiminnan ja turvallisuuden parantamiseksi. Merkittäviin parannuksiin kuuluivat kehittyneet B2B-toiminnallisuudet ja API:t, Instant Purchase ja PayPal in-context checkout, mitkä virtaviivaistivat ostoprosessia. Älykkäämpiä ja nopeampia toimintoja varten Adobe Commerce 2.2 keskittyi liiketoimintatiedon hallintaan (business intelligence), sisällön esituotantoon (content staging) ja esikatseluun – valtava muutos, joka mahdollisti verkkokauppatoimien tehokkaamman hallinnoinnin.

Alustan, suorituskyvyn ja turvallisuuden parannukset olivat myös merkittäviä. Parannuksia tehtiin rajapintoihin, GraphQL-tukeen ja turvallisuustyökaluihin, kuten 2FA ja ReCAPTCHA.

Adobe Commerce 2.2:n tavoitteena oli tehdä verkkokauppa-alustoista tehokkaampia, käyttäjäystävällisempiä ja turvallisempia. Tänä ajanjaksona nähtiin myös parannuksia Adoben Cloud-infrastruktuurissa ja Magenton PaaS (Platform-as-a-Service) -tarjonnassa.

Alustaan käyttöönotetut avainominaisuudet

Kehittyneet B2B-toiminnallisuudet ja API:t

Adobe Commercen B2B-toiminnallisuudet ovat nyt alansa johtavassa asemassa ja ne tukevat muun muassa ominaisuuksia kuten Company Structures ja Shared Catalogues (yrityksille personoituja luetteloita), Quotes sekä Company Credit ja Approval Flows. Tämä kaikki alkoi Adobe Commerce 2.2-versiosta.

Instant Purchase (yhden klikkauksen kassatoiminto)

Amazonin mallin kaltainen Instant Purchase -ominaisuus julkaistiin 2.2.2-versiossa (vuonna 2017). Tämä ominaisuus oli yksi esimerkki alustan nopeasta innovoinnista, sillä se ilmestyi samana päivänä, kun Amazonin yhden klikkauksen kassatoiminto päättyi.(1)

Adobe Commerce 2.3 (2018-2020)

Adobe Commerce ja Magento Open Source 2.3 toivat monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia alustalle.

Alustaan käyttöönotetut avainominaisuudet

Adobe Sensein avulla toimivat tuotesuositukset (B2C & B2B)

Adobe Sensein avulla toimiva tuotesuosittelu oli Adobe Commerce -tuotekokonaisuuden ensimmäinen SaaS-tuote (Software as a Service), joka paransi Commerce-kokemuksen ydintä. Ominaisuus sisältyi Adobe Commerce -lisenssiin ja se oli saatavilla omana moduulinaan Magento Marketplacessa.(2) Tämä oli uusi malli Adobe Commerce -ominaisuuksien jakeluun, sillä aiemmin ne olivat saatavilla ydinpakettina, joka voitiin ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä vain ydinkoodin kautta.

Page Builderin drag and drop -sisällönhallinta

Vuonna 2016 Magento hankki Bluefoot CMS:n ja sen pohjana toimivan Page Builder -teknologian. Aluksi Bluefoot CMS poistettiin markkinapaikalta, mikä rajoitti pääsyn vain muutamille Magento 1- tai Magento 2 -asiakkaille. Kolme vuotta myöhemmin maaliskuussa 2019, Adobe Commerce 2.3.1 esitteli Page Builderin Adobe Commercen asiakkaille. Page Builder saavutti PWA-tuen 2.3.4 -versiossa (tammikuussa 2020) ja se saatiin lopulta Magento Open Sourcen asiakkaiden saataville 2.4.3 -versiossa elokuussa 2021.

PWA Studio ja keskittyminen API-kattavuuteen ja GraphQL:ään

Tämä hetki oli ratkaiseva Adobe Commercelle sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme – API-first-sovelluksena. Ja vaikka PWA Studio -kehystä ja sen pohjana toimivaa Venia-teemaa ei enää kehitetä aktiivisesti, siirtyminen PWA-storefrontiin muodostui käänteentekeväksi hetkeksi alustan kehityksessä.

Haluaisitko lukea muista avainominaisuuksista? Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä »

Adobe Commerce 2.4 (2020-2024)

Adobe Commerce 2.4.6 on Adoben kaupankäyntialustan tämän hetkinen versio. Tämä alustaversio on vakaasti rakennettu enterprise-tason yrityksille ja keskisuurille yrityksille, jotka pyrkivät skaalautumaan. Adobe esittelee lisää turvallisuusparannuksia, korjauksia ja teknisiä edistysaskeleita jokaisen uuden pisteversion myötä.

Alustan merkittävimmät kehitykset tapahtuvat kuitenkin integrointikerroksessa. Adobe Commerce hyödyntää nyt enemmän kuin koskaan uusia SaaS Commerce Services -palveluita (kuten Catalog Service), kolmannen osapuolen (Store Fulfillment for Adobe Commerce by Walmart Technologies) ja ensimmäisen osapuolen integrointeja (kuten Payment Services ja Live Search). Moderni Adobe Commerce perustuu integrointikehyksiin, kuten Adobe I/O Eventsiin ja se hyödyntää Adobe Developer App Builderia, joka mahdollistaa API-first-kehittämisen alustalla.

Alustaan käyttöönotetut avainominaisuudet

Adobe Sensein tarjoama Live Search (B2C ja B2B)

Live Search sisältyy Adobe Commerce -lisenssiin. Se on loistava vaihtoehto Open Searchille, jonka oletusasetuksena on Adobe Commerce ja Magento Open Source. Se voi olla potentiaalinen kilpailija Algolian ja Klevun kaltaisille tuotteille, koska se on natiivisti integroitu Adobe Commerceen ja Adobe Sensein tuotesuosituksiin.

Myyjän avustama ostaminen

Ylläpitäjien kirjautumisen salliminen asiakkaan roolissa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet impersonointiin B2C- ja B2B-skenaarioissa. Tämä toiminto toimii myös headless-storefrontien kanssa GraphQL:n kautta.

Maksupalvelut

Maksupalvelut Adobe Commercea varten tarjoavat ensimmäisen osapuolen vaihtoehdon Adobe Commerce -kauppiaille, jotta he voivat käyttää all-in-one-maksuratkaisua. Se sisältää analytiikan ja integraatiot kaupankäynnin työnkulkuihin ja mahdollistaa PayPal Pay in 4:n Adobe Commerce -kauppiaille.

Haluaisitko lukea muista avainominaisuuksista? Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä »

 

Tuorein julkaisu

Jatkossa Adobe Commerce -asiakkaat ottavat käyttöön Coren (esim. 2.4.7), SaaS:in (esim. Live Search ja Recommendations) ja App Builderin laajennettavuutta varten. Viimeisin julkaisu oli 13. helmikuuta 2024. Siihen sisältyi korjauspäivitys (2.4.6-p4) ydinalustalle ja paljon SaaS-tuotejulkaisuja ja -päivityksiä, joita käsittelemme enemmän tulevissa artikkeleissa. Tässä lyhyt katsaus mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin.

Tuoreimmat SaaS-tuotteet Adobe Commercelta

HIPAA-ready-ratkaisu

Tämän ratkaisun ansiosta kauppiaat voivat lanseerata verkkokauppakokemuksia terveydenhuollon tuotteille ja palveluille suojaamalla potilastiedot käyttäen Adobe Commercen uutta HIPAA-ready-ratkaisua.

Maksut

Voit nyt kerätä maksuja käyttäen headless commerce -API-rajapintoja Adobe Paymentsin uusien headless-API-rajapintojen avulla.

Tilaukset

Zuora Subscription Management -laajennus on nyt saatavilla App Builder -sovelluksena.

Live Search -päivitykset

Live Searchin uusin versio keskittyy tekemään näistä ominaisuuksista helppokäyttöisiä ja antaa käyttäjien kustomoida hakukokemuksen täysin yksilöllisiin tarpeisiinsa sopivaksi. Voit nyt käyttää tekoälyn uudelleenjärjestämissääntöjä kattamaan kaikki haut vain tiettyjen hakujen sijaan.

Myös monia muita päivityksiä on nyt saatavilla – lue lisää täältä.

 

Tulevaisuuden näkymät

Adobe Commerce 2.4.7

Kuten aiemmin mainittiin, Adobe Commercen viimeisin versio 2.4.7 on määrä julkaista huhtikuussa 2024. Beta-julkaisun tiedot löytyvät täältä. Tämä julkaisu sisältää joukon arvokkaita ominaisuuksia sekä turvallisuus- ja teknologiapäivityksiä.

Adobe Commerce Extension -metapaketti

Adobe Commerce Extension -metapaketti on tärkeä ominaisuus, sillä se virtaviivaistaa päivityspolkuja, mukaan lukien ensimmäisen osapuolen moduulit. Sen avulla voit pitää ajan tasalla koko Adobe Commerce -projektin, mukaan lukien kaikki käytetyt ohjelmistot.

Composable commerce

PWA Studio -komponentteja käytetään Adoben eri tuotteissa, kuten AEM:ssä, mikä mahdollistaa verkkokauppa-toiminnallisuudet. Tiedämme myös, että Zuora Revenue and Subscription Management (ei saatavilla) ja Salsify Product Information Management ovat tulossa Adobe Commerceen. Voimme nyt odottaa SaaS-tuotepäivityksiä ja -julkaisuja jokaisen Adobe Commerce -julkaisun yhteydessä.

Suorituskykyinen ja kevyt alusta

Suorituskyky on valttia, varsinkin kun luettelossasi on miljoonia SKU:ita. Tulevaisuudessa useampia ensimmäisen osapuolen moduuleja tullaan poistamaan ydinkoodista ja siirtämään Adobe Authored Extensions ja Adobe Commerce Marketplace Extensions -laajennuksiin. Samaan aikaan Adobe Commerce AR Viewerin kaltaisia ominaisuuksia esitellään jo Adobe Commerce Marketplace Extensions -laajennuksina. Tulemme näkemään tätä lisää tulevaisuudessa.(3)

Lue lisää uusista ominaisuuksista artikkelistamme, jonka löydät kokonaisuudessaan täältä »

Vaimon tuki

Näiden edistysaskeleiden omaksuminen ei edellytä pelkästään teknologiaa vaan myös kumppania, joka osaa hyödyntää taitavasti Adobe Commercen täyttä potentiaalia. Vaimo on valmis opastamaan yritystäsi kehittyvässä digitaalisen kaupankäynnin maisemassa hyödyntäen Adoben voiman.

Meillä Vaimolla on laaja asiantuntemus ja kokemus Adobe Commercen ekosysteemistä ja sen ansiosta voimme varmistaa, että yritykset hyödyntävät alustan uusimpia ominaisuuksia tehokkaasti. B2B-toiminnallisuuksista huippuluokan integrointeihin (kuten PWA Studio ja Adobe Sensei), tiimimme voi laatia räätälöidyt ratkaisut, jotka vastaavat ainutlaatuisia liiketoimintatavoitteitasi.

Maailmanlaajuinen morsiuspukujen valmistaja Pronovias halusi siirtää B2B-toimintonsa Adobe Commerceen tarjotakseen asiakkailleen paremman käyttökokemuksen, lisätäkseen sivuston suorituskykyä ja virtaviivaistaakseen toimintojaan. Tutustu, kuinka Vaimo auttoi Pronoviasia selviytymään tilaustyönä valmistettavien morsiuspukujen myynnin kompleksisuudesta räätälöidyllä ratkaisulla, johon mahtuu valtava määrä konfiguroitavia tuotteita ja asiakasdataa. Lue Pronoviasin case study täältä.

Lähteet

(1) – Magento Releases Instant Purchase – randwmedia.com

(2) – Product Recommendations – commercemarketplace.adobe.com

(3) – AR Viewer – commercemarketplace.adobe.com

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Verkkokaupparatkaisut
Sisällönhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Adobe Commerce
magento
verkkokauppa
digitaalinen kaupankäynti
Vaimo
composable commerce

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia