Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

ReferenssiABB:llä, sähköistämisen ja automaation teknologiajohtajalla ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa niin ohjelmistokehittäjinä, scrum mastereina kuin testiautomaation kehittäjinä.

Pitkäaikainen yhteistyö on erinomainen lähtökohta niin asiakasyritykselle kuin konsulttitalollekin, tietävät ABB:n Drive Products- divisioonan Engineering Manager, Helsingin Tools teamin esihenkilö Mikko Nevalainen ja Softabilityn Solution Sales Tapio Pukkala.

– Meillä on useampia Softabilityn konsultteja. Pääosin kaikki työskentelevät projektissa, jossa teemme seuraavan sukupolven työkalua, joka tulee korvaamaan vanhoja teknologioita uusilla, kertoo Nevalainen.

Pitkän yhteistyön ansiosta uusien konsulttien hankkiminen Softabilityn kautta on helppoa.

– Kun takana on jo vuosien yhteistyö ja soitan Tapiolle tarpeistamme, minun ei tarvitse selittää taustaa ja ympäristöä tai projekteja aina uudestaan. Tapio on aina suurin piirtein selvillä tilanteestamme.

Osaava työvoima yhteistyön perustana

Yhteistyö Softabilityn ja ABB:n välille oli solmittu jo ennen kuin Nevalainen aloitti ABB:ssä työskentelyn.

– Yhteistyön juuret ovat kaukana ja pääsin tulemaan ikään kuin valmiiseen pöytään. Yhteistyösuhde on toiminut, sopimuksia on jatkettu ja konsulttien määrääkin on viime vuosina kasvatettu.

Nevalainen mieltää onnistuneen yhteistyön tärkeimmäksi kulmakiveksi konsultointimaailmassa osaavan työvoiman.

– Osaava työvoima on kaikkein tärkeintä. Konsulttien käyttäminen tuo paitsi joustavuutta, tuovat he taloon toisinaan myös arvokasta osaamista ja kokemusta.

Softabilityllä on erityistä osaamista Microsoftin teknologioista, minkä ABB:n Nevalainen on pistänyt merkille.

– Softabilityn konsulteilla on Microsoftin teknologiat ja Windows hyvin hallussa, ehkä paremmin kuin mitä muilla taloilla saattaisi olla. Meilläkin on käytössä Windows-työkaluja ja vaikka pyritäänkin kohti cross platformia, käyttää valtaosa asiakkaistamme jatkossakin läppäreitä tai pöytäkoneita Windowsin ohjelmilla.

Pitkään talossa työskennelleet, teknisesti osaavat konsultit tuntevat myös ABB:n tuotteiden historian ja pitävät arvokkaan tietotaidon talossa.

– Softabilityn vuosia meille työskennelleet konsultit ovat meidän kokeneimpia asiantuntijoitamme työkalujen käyttäjinä. Myös esimerkiksi ABB:n Tools teamin kokenein testiautomaatio-osaaja on tällä hetkellä Softabilityn konsultti.

Softability hankkii tarvetta vastaavaa osaamista

Konsulttien käyttö tuo ABB:lle joustavuutta. Konsultoinnin avulla työvoiman hankkiminen on helpompaa verrattuna siihen, että koko rekrytointiprosessi hoidettaisiin sisäisesti. Tämä tuo helpotusta myös aikataulupaineisiin.

Softability saa Nevalaiselta kiitosta muun muassa konsulttien laadukkaasta työnjäljestä. Softability on onnistunut hankkimaan tarpeellista osaamista ja uusia tekijöitä.

– Nostan myös avoimuuden tärkeäksi tekijäksi. Kun uutta konsulttia haetaan, on tärkeää, että meillä on Softabilityn kanssa yhteinen ymmärrys siitä, millaisia tarpeita meillä konsultin osaamista kohtaan on.

– Softability hakee kiitettävästi markkinoilta uusia tekijöitä. Jos meillä on jokin tarve, Softability on usein onnistunut värväämään omasta verkostostaan meille sopivan konsultin.

Yhteistyö on toiminut hyvin ja eteen tulleet haasteet on ratkaistu yhdessä, sujuvasti ja hyvässä hengessä.

– Joskus kirves osuu kiveen, ja vaikka kaikki on mennyt hyvin ja ajatellaan, että uusi työntekijä aloittaa, niin sitten niin ei käykään. Välillä tuntuu, että aikaa menee hukkaan, ja näinhän siinä joskus käy, kun etsitään uutta konsulttia. Yhteistyö on kuitenkin hedelmällistä ja soittelenkin välistä tarpeistani suoraan Softabilitylle.

Tavoitteena pitkät yhteistyöt

Pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä puolin ja toisin.

– Viikossa kahdessa ei tähän työhön pääse sisään, sillä oppimiskynnystä on jonkin verran. Siksi panostamme pitkiin konsulttisuhteisiin. Valtaosa Softabilityn konsulteista on ollut meillä vuosia ja toivottavasti ovat meillä jatkossakin.

Käännetään katseet vielä lopuksi tulevaisuuteen. Mihin ollaan matkalla?

– Tällä hetkellä keskitymme uuden työkalun kehittämiseen ja uuden työkalun myötä käyttöön tulee entistä enemmän web-teknologioita, JavaScriptiä, C # -ohjelmointikieliä, Nevalainen päättää.

ABB on globaali sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja ja toiminut yli 130 vuotta. ABB:n ratkaisut yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, jotka optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkeenhallinnan, käytön ja operoinnin. ABB:llä työskentelee noin 105 000 ammattilaista edistämässä teollisen muutoksen kehittämistä.

Haluatko sinäkin vahvistaa tiimiäsi Softabilityn konsulteilla? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Mikko Luukkonen

Solution Sales

+358 50 554 3652

mikko.luukkonen(at)softability.fi

Tapio Pukkala

Solution Sales

+358 40 718 0514

tapio.pukkala(at)softability.fi

Suosittelija:

Softability hakee kiitettävästi markkinoilta uusia tekijöitä. Jos meillä on jokin tarve, Softability on usein onnistunut värväämään omasta verkostostaan meille sopivan konsultin.

Mikko Nevalainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Softability Oy logo

Tiedot

Tilaaja: ABB Drives
Ajankohta: 2004 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
mikko.a.nevalainen@fi.abb.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Softability kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

referenssi

Siirry yrityksen profiiliin Softability kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Softability - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Softability - Muita referenssejä

Softability - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia