Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ABB - Pitkäjänteinen ja kehittyvä kumppanuus

Referenssi

ABB:n ja HiQ:n pitkä kumppanuus tukee aktiivisesti globaalia tarjous-tilaus-toimitusprosessia

HiQ on toiminut ABB:n Drives-yksiköiden kehitys- ja ylläpitokumppanina jo yli kymmenen vuoden ajan. Pitkäaikainen ja kehittyvä kumppanuus on synnyttänyt yksiköiden globaalin tarjous-tilaus-toimitusprosessin tueksi räätälöidyn Harvester-myyntikonfiguraattorin. Kyseessä on liiketoimintakriittinen järjestelmä, jota käytetään päivittäin yli 80 myynti- ja tuotantoyksiköissä ympäri maailmaa.

Myyntikonfiguraattori ABB:n tarjous-tilaus-toimitusprosessin ytimessä

ABB:n taajuusmuuttajat ovat käytössä monenlaisissa sovelluksissa aina kiinteistöistä kaivoksiin, laivoihin, tuulivoimaan ja tuotantolaitoksiin. Taajuusmuuttajat ohjaavat sähkömoottorien pyörimisnopeutta - sitä säätämällä voidaan leikata moottorin energiankulutusta jopa 50 prosenttia. Jokaisen asiakkaan tarve on yksilöllinen ja siksi jokainen taajuusmuuttaja täytyy suunnitella huolellisesti ja konfiguroida jo tarjousprosessin alkuvaiheessa.

ABB:n ja HiQ:n tiet yhtyivät vuonna 2011, kun myyntikonfiguraattorin uuden version suunnitteluhanke oli polkaistu talon sisällä käyntiin. ” konfigurointiajattelulla on meillä ABB:llä pitkä historia – ensimmäisiä aihioita teimme jo 90-luvun puolivälissä, mutta myynti- ja tuotekonfiguraatioprosessit olivat silloin vielä täysin irrallaan toisistaan”, kiteyttää työkalukehityksestä vastaava tiiminvetäjä, Sami Mäki-Korte.

Vuonna 2010 ABB:n tahtotilana oli synnyttää seuraavan sukupolven web-käyttöliittymää hyödyntävä myyntikonfiguraattori, eli työkalu, joka toisi yhteen tuotekonfiguroinnin ja hinnoittelun. ABB:n toiveena oli myös, että järjestelmää olisi mahdollisuus kehittää jatkuvasti, ajan myötä muuttuvien tarpeiden pohjalta. Tähän pitkäjänteiseen suunnittelu- ja kehitystyöhön ABB halusi löytää osaavan ja sitoutuneen kumppanin.

HiQ:n tiimin ajassa kiinni oleva osaaminen ja innostus vakuuttivat heti alusta lähtien

Sami muistelee lämmöllä yhteistyön käynnistymisvaihetta. ”HiQ otti heti alusta asti aktiivisen vetovastuun konfiguraattorin kehityksestä. Saimme kehitysresursseiksi todella hyvät osaajat ja meillä oli HiQ:lta tiimissä nuoria osaajia, joilla oli viimeisin tietotaito ja into tehdä uutta. Lisäksi saimme tietokantapuolelle kokeneen osaajan.”

Tavoitteena oli saada konfiguraattorin ensimmäinen versio valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja jatkaa sitten aktiivista kehitystyötä ja toiminnallisuuksien tuomista käyttäjien palautteiden ja tarpeiden mukaan. Harvesterin ensimmäinen versio otettiinkin käyttöön vain vuoden kestäneen kehitystyön jälkeen kesäkuussa 2012 ja vuonna 2014 järjestelmään oli tuotu kaikki olennaiset toiminnallisuudet käyttöön yli 80 myynti- ja tuotantoyksiköiden tueksi ympäri maailmaa.

Liiketoimintakriittinen järjestelmä globaalin myyntiorganisaation tukipilarina

Harvester on monipuolinen, asiakastarpeisiin räätälöity uniikki ratkaisu, joka Samin mukaan peittoaa ABB:n tarpeet huomioiden valmisratkaisut. Sen avulla eri tarjousvaiheet hoituvat nopeasti, luotettavaan tietoon pohjautuen. Esimerkiksi tuotekonfiguraation määrittely ja tarjouksen tekeminen syntyy jopa 10-15 minuutissa ja sen pohjalta tuotekuvien saaminen tarjoukselle vie vain 5 minuuttia. Tästä nopeudesta ja prosessin sujuvuudesta hyötyy koko globaali myynti- ja toimitusorganisaatio – ja tietenkin loppupelissä ABB:ltä taajuusmuuttajan tilaava asiakas.

”Harvester on meille täysin välttämätön globaalisti. Se on liiketoimintakriittinen järjestelmä ja sen on toimittava vuorokauden ympäri 24/7, jotta liiketoimintamme ja toimitukset asiakkaille pyörivät ilman katkoja. Harvesterin avulla pystymme kommunikoimaan sujuvasti myyntiyhtiön ja tehtaan välillä, ja näin tehdas näkee reaaliajassa mitä tuotteita maailmalla tarjotaan. Tilaussuunnittelu saa määritellyn konfiguraation pohjalta tehtyä alustavat tuotantodokumentit, johon tarvitsee käytännössä lisätä vain asiakaskohtaiset viimeistelyt. Myös tuotekehitys käyttää Harvesteria osana tuotesuunnittelua ja testausta. Harvesterissa on kaikki hallinnassa tarjouksesta - toimitukseen ja onkin eräänlainen projektinhallintatyökalu”, summaa Sami.

Toimiva ja jatkuvasti kehittyvä kumppanuus katsoo pitkälle tulevaisuuteen

ABB:n ja HiQ:n pitkä kumppanuus Harvesterin systemaattisessa kehittämisessä kertoo sitoutuneisuudesta ja konkreettista lisäarvoa tuovasta yhteistyöstä. Tällä hetkellä Samin vetämässä työkalukehitys- ja ylläpitotiimissä on mukana neljä asiantuntijaa ABB:n puolelta sekä kaksi täysipäiväistä ja kaksi osa-aikaista kehittäjää HiQ:lta.

”Kumppanuudessamme keskeistä on se, että ideoita syntyy tekemisen keskellä asiakastarvelähtöisesti ja niitä viedään maaliin ratkaisukeskeisesti yhdessä käyttäjien kanssa. Vain tällä tavalla toimien Harvesterin pitkäjänteinen kehitys ja ylläpito on mahdollista. Täytyy muistaa, että tämän tyyppisillä järjestelmillä voi olla jopa 30 vuoden elinkaari.”

ABB on kaikin puolin tyytyväinen HiQ:n tekemiseen. Samin mukaan HiQ:n asenne on avointa, rehellistä ja ratkaisukeskeistä ja ABB on aina saanut HiQ:lta parhaat mahdolliset resurssit ja osaamisen käyttöön.

”Meillä on todella hyvä tiimi kasassa – on helppo keskustella uusista tarpeista ja mahdollisuuksista. Saamme HiQ:lta aina huippuosaajia tiimimme tueksi ja uusi DevOps-malli on joustava lisäys kumppanuuteemme. Etukäteen sovitut tuntihinnat tekevät tiimin täydentämisestä nopeaa ja toimivaa aina muuttuvien osaamistarpeidemme mukaan. Tulevaisuuden kehitys HiQ:n kanssa on hyvin turvattu”, kiteyttää Sami.

ABB:n Drives yksikkö

ABB on taajuusmuuttajien valmistuksessa globaali markkinajohtaja. ABB:n taajuusmuuttajaliiketoiminnot Suomessa kehittävät ja valmistavat pienjännitteisiä taajuusmuuttajia ja niihin liittyviä ohjelmistotyökaluja kaikkiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille maailmanlaajuisesti. Helsingin tehdas on ABB:llä taajuusmuuttajien tuotekehityksen johtava yksikkö ja Helsingissä työskentelee noin 1300 henkilöä. Maailmanlaajuisesti ABB:n taajuusmuuttajaliiketoiminta työllistää 6000 henkilöä yli 80 maassa. https://new.abb.com/fi

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Suosittelija:

Meillä on todella hyvä tiimi kasassa – on helppo keskustella uusista tarpeista ja mahdollisuuksista. Saamme HiQ:lta aina huippuosaajia tiimimme tueksi ja uusi DevOps-malli on joustava lisäys kumppanuuteemme. Etukäteen sovitut tuntihinnat tekevät tiimin täydentämisestä nopeaa ja toimivaa aina muuttuvien osaamistarpeidemme mukaan. Tulevaisuuden kehitys HiQ:n kanssa on hyvin turvattu.

Sami Mäki-Korte

Pinterest
Referenssin infoboxi
HiQ Oy logo

Tiedot

Tilaaja: ABB
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Heikki Järvinen, heikki.jarvinen@hiq.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili HiQ kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin HiQ kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

HiQ - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

HiQ - Muita referenssejä

HiQ - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia