Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

6Aika KIEPPI-hanke: KIEPPI kiertotalouden kumppanuusmalli

Referenssi

Suunnittelimme ja johdimme kehitysprojektin, jossa yhdessä Tampereen, Espoon ja Turun sekä kiertotalouden yritysten kanssa luotiin malli kaupunkien ja yritysten välisen toimivan yhteistyön toteuttamiseksi.

Tampere, Espoo ja Turku Science Park Oy kehittävät 6Aika: Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli (KIEPPI) -hankkeessa kestäviä kaupunginosia, joissa syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen perustuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Hankkeen lopputuloksena tuotetaan kiertotalouden kumppanuusmalli, jossa kaupunkeja kehitetään yhteistyössä innovaatioita tuottavien yritysten kanssa ja joka on monistettavissa muualle ja skaalattavissa kaupunkitasolle.

Yhteistyömme

Toimimme KIEPPI-kumppanuusmallin kehittämisestä vastaavana konsulttina yhdessä Sitowise Oy:n kanssa sekä vastasimme projektin johdosta. Projektin aikana kehitimme käytännön kokemuksista kootun kiertotalouden kumppanuusmallin, joka kuvaa kiertotalouden eri toimijoita sekä ohjaa käyttäjänsä kumppanuuden läpi auttaen varmistamaan yhteistyön onnistumisen sen sudenkuoppia välttäen.

Johdimme mallin kehittämiseksi tehtyä asiantuntijatyötä, vastasimme KIEPPI-kaupunkien ja niiden sidosryhmien osallistamisesta kehittämiseen sekä toteutimme useita yhteiskehittämistyöpajoja, joihin osallistui kiertotalouden yrityksiä, eri kaupunkien ja kehitysyhtiöiden asiantuntijoita, asiantuntijaorganisaatioita ja tutkimustoimijoita. Keräsimme laajan määrän kokemuksia ja oppeja käytännön yhteistyöprojekteista ja jalostimme ne skaalattavan mallin muotoon.

Lisäksi osallistuimme mallin kehittämiseen erityisesti organisaatioiden välisen yhteiskehittämisen ja kumppanuuksien asiantuntijana. Toimme kattavan kokemuksemme julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön onnistumisen edellytyksistä osaksi mallin sisältöjä.

Yhteistyön tulokset

Kumppanuusmalli tarjoaa systemaattisen ja oppimista tukevan lähestymistavan kiertotalouden yhteistyön toteuttamiseen koko yhteistyön elinkaaren ajalle – aina kiertotalouden tarpeen määrittelystä kumppanuuden valmisteluun, käynnistämiseen, toteutukseen ja päättämiseen asti. Kumppanuusmalli ei ole teoreettinen viitekehys: sen sisältö on muotoiltu nykyhetkessä eri toimijoilta saatujen käytännön kokemusten pohjalta ja osallistumalla erilaisiin kiertotalouden pilotointiprosesseihin.

Kiertotalouden kumppanuusmallin avulla kaupungit ja yritykset voivat tehdä toimivaa yhteistyötä kiertotalouden liiketoiminnan luomiseksi ja kehittämiseksi. Mallia käyttämällä yhteistyön eri osapuolten on helppoa samaistua toistensa rooliin ja näkökulmiin, sekä varmistua, että yhteistyön onnistumisen edellytykset täyttyvät.

Kumppanuusmallin käytön on tarkoitettu kiihdyttävän ja helpottavan kiertotalouden edistämistä kaupungeissa ja kunnissa eri toimijoiden yhteistyössä. Mallin toivotaan hyödyttävän jokaista, joka on tekemisissä kiertotalouden ja kestävän kehityksen kysymysten parissa. Malli tarjoaa myös monipuolisesti soveltamismahdollisuuksia erilaisille organisaatioille ja erilaisiin tarpeisiin – myös kiertotalouden ulkopuolella.

Suosittelija:

”Haimme kumppanuusmallityöhön konsulttia, jolla olisi innovatiivista ja uudenlaista otetta työn tekemiseen ja sitä myös saimme. Industryhackin tuki koko prosessille onnistui hyvin: työskentely oli joustavaa ja yhteistyö aktiivista myös prosessin viestinnän ja yhteydenpidon osalta.”

KIEPPI-hankkeen projektipäälliköt Karoliina Tuukkanen (Tampereen kaupunki), Reetta Jänis (Espoon kaupunki) & Aino Ukkola (Turku Science Park Oy)

Pinterest
Referenssin infoboxi
Industryhack logo

Tiedot

Tilaaja: KIEPPI-hanke
Ajankohta: 2020 - 2021

Lisätietoja

Yritysprofiili Industryhack kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Omat tagit

konsultointipalvelu

Siirry yrityksen profiiliin Industryhack kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Industryhack - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Industryhack - Muita referenssejä

Industryhack - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia