Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

5 merkkiä, jotka kertovat siitä, että on aika vaihtaa taloushallintojärjestelmä

BloggausMonet pk-yritykset valitsevat yritystoiminnan alussa perustason taloushallintojärjestelmän, jonka toiminnallisuuksien rajoitteita ratkotaan myöhemmin työläällä taulukkolaskennalla. Perustason valinta on varsin kustannustehokas ja toimivakin ratkaisu – aina tiettyyn pisteeseen asti. Jos liiketoiminta on lähtenyt nollasta liikkeelle ja edennyt rauhallisella tempolla eteenpäin, se on saattanut ikään kuin huomaamatta kasvaa isoksi taulukkolaskennan yhä pyöriessä taustalla. Jos taas kasvu on nopeasti skaalautuvaa tai kansainvälistä, kuten asiakkaallamme Woltilla, uuden taloushallintojärjestelmän tarvetta ei voi olla huomaamatta. Seuraavien viiden kohdan avulla voit nopeasti testata, tarvitsisiko yrityksesi päivittää käytössä oleva taloushallintojärjestelmä.

1. Järjestelmä ei tue yrityksesi uuden kokoluokan vaatimaa ulkoista raportointia

Liian kevyestä taloushallintojärjestelmästä on hankala saada mm. verosuunnittelua varten tehtäviä poistosuunnitelmia ja yritysrakenteiden tehokasta raportointia. Jos esim. konsolidointeja, erilaisia poistosuunnitelmia ja tuloutusmalleja tehdään kuukaudesta toiseen manuaalisesti taulukkolaskennassa, se tekee raportoinnista virheherkkää ja rasittaa turhalla rutiinilla hallinnon ammattilaisten työtä. Lopputuloksena on tuhlattuja työtunteja ja lisääntyneitä harmaita hiuksia. Jos järjestelmäsi ei pysty täyttämään edellä mainittuja vaatimuksia, se saattaa myös rajoittaa yrityksesi kasvua, sillä raportoinnin puutteellisuus tai virheherkkyys vaikuttaa mm. rahoituksen saamiseen.

2. Et saa tarpeeksi yksityiskohtaista tietoa päätöksenteon tueksi

Kun liiketoiminta kasvaa ja monimutkaistuu, päättäjät eri tasoilla tarvitsevat omaan työhönsä mukautettuja raportteja ja laadukasta dataa faktapohjaisten analyysien ja ymmärryksen muodostamiseksi. Kun kuilu vaatimusten ja saatavilla olevan raportoinnin tason välillä kasvaa, liiketoiminta alkaa pohjautua yhä enemmän taulukkolaskentaohjelmien ja muiden väliaikaisratkaisujen varaan. Kuinka paljon yrityksessäsi käytetään aikaa raportoinnin manuaaliseen tarkentamiseen?

3. Järjestelmän käyttö ja toimivuuden ylläpitäminen vie liikaa aikaa

Transaktioiden, asiakkaiden ja laskentakohteiden kasvu ja lukumääräinen lisääntyminen voi rasittaa taloudenhallintajärjestelmää siihen pisteeseen asti, että sen suorituskyky hidastuu. Oman paikallisasennettavan järjestelmän pitäminen ja palvelintilan sekä päivitysten hankkiminen on kallista. Siksi moderni päättäjä suosii sellaisia pilviratkaisuja, joissa loppuasiakkaalla on käytössään aina automaattisesti uusin versio järjestelmästä. Näin varmistat aina modernin järjestelmän ja vältät turhia IT-projekteja.

4. Kyvyttömyys laajentua uusille markkinoille

Oli kyse sitten uuden toimipisteen avaamisesta, laajentumisesta uuteen maahan tai verkkokaupan avaamisesta, yritysten järjestelmien tulee mahdollistaa luotettava raportointi uusista kanavista. Raportointivaatimukset eri sidosryhmien, myös viranomaisten, suuntaan monimutkaistuvat. Vastaako yrityksesi taloushallintojärjestelmä nykyisiin ja tulevaisuuden liiketoiminta- ja raportointihaasteisiin?

5. Järjestelmän integroiminen on kallista ja hankalaa

Liiketoimintakohtaiset järjestelmät, kassaratkaisut ja logistiikan hallinta kehittyvät vauhdilla. Lisäksi liiketoimintaa harjoitetaan usein kumppaniverkostossa, jossa tiedon pitää liikkua sujuvasti eri tekijöiden välillä. Siksi järjestelmien sujuva integroitavuus ja hyvät API-rajapinnat ovat tärkeitä. Ketterät rajapinnat mahdollistavat järjestelmäkokonaisuuden muokkaamisen tulevaisuudessakin ilman pitkiä ja kalliita järjestelmäprojekteja.

Saitko useamman kyllä-vastauksen, ehkä jopa viisi oikein? Suosittelemme lämpimästi järjestelmien kuntoon laittamista, mielellään jo ennakoivasti ennen skaalautuvaa kasvua. Tarjoamme moderneja pilviratkaisuja – kotimaan markkinoille Netvisor-järjestelmää ja etenkin kansainvälistä toimintaympäristöä tukevaa NetSuitea. Kumpikin taloushallintojärjestelmä taipuu moneksi – ne ovat helposti integroitavissa myös muihin liiketoimintakohtaisiin järjestelmiin. Ota yhteyttä, kerromme lisää mielellämme! Voit myös tutustua asiakkaisiimme tästä ja lukea, miksi he ovat valinneet juuri meidät kumppanikseen.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Digitaalinen taloushallinto
NetSuite
Oracle NetSuite
NetSuite 5-Star Partner
vismasolutions
Visma
visma netvisor
Netvisor

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia