Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

4 syytä, miksi digitaalinen oppimisympäristö lyö livekoulutukset laudalta

BloggausDigitaalinen oppimisympäristö tuo monenlaisia etuja yrityksille. Suorien kustannussäästöjen lisäksi räätälöity digitaalinen oppimisportaali mahdollistaa esimerkiksi nopeamman tiedonhaun, digitaalisen perehdytyksen, sekä analytiikan ansiosta oppimisen seurannan ja sen tukemisen. 

Tässä blogiartikkelissa kerromme, millaisia hyötyjä digitaalinen oppimisportaali tuo osaamisen kehittämiseen ja työssä oppimiseen.

Canorama digitaalinen oppimisympäristö

#1 Koulutukset on helpompi järjestää diginä

Kalentereiden yhteensovittaminen, matkustamiseen käytetty aika, majoitukset ja julkisen liikenteen vuorot. Livekoulutusten organisointi vie jo itsessään paljon aikaa. Lisäksi koulutuspäivien kustannukset ovat monin verroin varsinaista koulutuksen arvoa korkeammat, sillä seminaaripäivään käytetty aika on aina pois tuottavan työn ääreltä.

Digitaalinen oppimisportaali mahdollistaa omatoimisen opiskelun. Jokainen voi järjestää kalenteristaan aikaa asioiden läpikäyntiin juuri siten, kuin omiin aikatauluihin sopii. 

Kustannusten lisäksi säästät maapalloa

Useissa yrityksissä etäyhteydet ovat tehostaneet toimintaa. On huomattu, miten monet tapaamiset ovat olleet helppo korvata joko lyhyellä Teams-etäpalaverilla tai muutamalla sähköpostirivillä. Lisäksi etätapaamiset ja -koulutukset ovat vihreämpiä valintoja, joiden merkitys kasvaa liiketoimintakentässä jatkuvasti. Ympäristölupaukset ovatkin nykyään kirjattuna monen yrityksen arvoihin. 

#2 Oppimisportaalissa jokainen voi edetä omaan tahtiin

Ohjelmistokoulutuksia järjestetään usein suurissa ryhmissä. Tällöin samassa koulutuksessa istuu eritasoisia käyttäjiä. Valitettavasti tämä tarkoittaa liian usein sitä, että koulutus on tehoton niille, jotka ovat jo edistyneitä ohjelmiston käytössä. Toisaalta uudet käyttäjät saattavat kokea koulutuksen etenevän liian nopeasti. Tällöin lopputulos ei palvele suurinta osaa käyttäjistä.

Tiesitkö? Juuri ohjelmistojen alhainen käyttöaste aiheuttaa yrityksille merkittäviä piilokustannuksia esimerkiksi tehottomuuden kautta. Lue lisää tästä artikkelista.

Aikaisemmin kerroimme, miksi on tärkeää, että jokainen voi sovittaa työssäoppimisen omien aikataulujensa mukaisesti. Vähintään yhtä tärkeää on myös se, että jokainen voi myös edetä esimerkiksi ohjelmiston käyttökoulutuksessa omatahtisesti.

Analytiikka tarjoaa tärkeää lisätietoa

Oma-aloitteisuutta korostetaan tämän päivän liike-elämässä paljon. Kaikki oppivat kuitenkin eri tavoin ja siksi yrityksissä kannattaa panostaa työkaluihin, joilla voidaan tukea esimerkiksi niiden henkilöiden opiskelua, joille oma-aloitteinen pelkkiin digimateriaaleihin pohjautuva opiskelu on vielä uutta.

Vaikka oppimisportaali tehostaa omatoimista opiskelua merkittävästi, vuorovaikutteisia koulutuksia ja niiden tärkeyttä ei voida korostaa liikaa. Etäyhteyksin pidettävät koulutushetket antavat opiskelulle hyvän lähtölaukauksen, ja koska koulutushetki pidetään etänä, se on yritykselle kustannustehokkaampi ja usein myös helpommin kalenteroitavissa oleva vaihtoehto.

Lisäksi oppimisportaali tarjoaa analytiikkaa, jota livekoulutuksista ei saada mukaan. Analytiikasta kannattaakin seurata esimerkiksi käyttäjien opiskelemia aihepiirejä, katsottujen videoiden määrää, ja osaamistasoa tai sen kehittymistä. Oppimisportaalin tarjoama analytiikka on hyvä työkalu esimerkiksi kehityskeskusteluihin. Esimies voi datan pohjalta nähdä, missä asioissa työntekijä kaipaa tukea ja toisaalta, mistä aiheista työntekijä on erityisen kiinnostunut.

#3 Opiskelun lisäksi portaali taipuu nopeaan tiedonhakuun

Perinteisistä koulutuspäivistä saa toisinaan mukaan tallenteen. Tämä on jo sinänsä askel oikeaan suuntaan, sillä ihmisen omaksumiskyky on rajallinen, joten koko päivän kestävät seminaarit ovat tehottomia jo pelkästään tästä näkökulmasta. Ihminen ei yksinkertaisesti pysty omaksumaan kaikkia päivän aikana kerrottuja asioita.

Koulutustallenteet ovat kuitenkin usein raakaversioita, eli esimerkiksi oikean kohdan löytäminen tallenteelta jälkikäteen voi olla vaikeaa. Lisäksi suuressa salissa kuvatun tallenteen laatu voi vaihdella.

Oppimisportaali on jokaisen yrityksen oma tietopankki, joka räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Sinne voidaan tuoda dokumentteja, diaesityksiä sekä tietenkin videoita, jotka ovat hyödyllisiä erityisesti ohjelmistokoulutuksissa.

Kirjaston suurin etu syntyy siitä, että jokaiseen dokumenttiin ja videoon syötetään metatietoja, eli käytännössä hakusanoja, jotta tiedon hakeminen helpottuu. Käytännössä oppimisportaalia voi käyttää hakukoneen tavoin. Kun käyttäjä etsii tiettyä täsmäohjetta, portaali tarjoaa automaattisesti paitsi oikeaa opasta tai videota, myös oikeaa kohtaa ohjeesta.

#4 Räätälöitävyys ja analytiikka mahdollistavat digitaalisen perehdytysprosessin

Oppimisportaali taipuu käytännön tasolla myös perehdytyksen tueksi. Uuden työntekijän on helppo palata perehdytyksen aiheiden pariin juuri älykkäiden hakutoimintojen avulla. Toisaalta esimiehen on helppo seurata uuden työntekijän edistymistä.

Perehdytysprosessiin liittyy usein eri henkilöitä ja funktioita. Esimies ja lähimmät kolleegat perehdyttävät työtehtäviin, kun taas henkilöstöhallinto vastaa esimerkiksi työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyvistä asioista. Jaettu analytiikkanäkymä auttaa kaikkia pysymään kartalla siitä, mitä asioita uuden työntekijän kanssa on jo käyty läpi, ja mitkä teemat vaativat vielä huomiota.

Myöhemmin portaalin analytiikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi siihen, että tuotantolaitteen käyttäjille perehdytetään uusia toiminnallisuuksia tai ominaisuuksia. Analytiikan avulla voidaan seurata, ketkä kaikki tuotantotyöntekijät osaavat esimerkiksi käyttää tiettyjä laitteita. Tätä kautta portaali taipuu esimerkiksi sertifikaattien suorittamiseen.

Lataa demotunnukset ja testaa alustaa maksutta

Nyt voit testata Canoraman digitaalista oppimisportaalia käytännössä. Tilaa maksuttomat demotunnukset ja testaa portaalin toiminnallisuuksia maksutta 30 päivän ajan. Demotunnusten tilaaminen ei sido sinua mihinkään.

Pääset testaamaan käytännössä muun muassa näitä toiminnallisuuksia:

  • Edistyneet hakutoiminnot ja tiedon etsiminen.
  • Videoiden katselun pause & play: voit palata videoon samasta kohtaa, mihin viimeksi jäit.
  • Analytiikka ja seurantatyökalut.

Tilaa demotunnukset tästä

Pinterest
Canorama Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Canorama kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

digitaalinen oppiminen

Siirry yrityksen profiiliin Canorama kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Canorama - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Canorama - Muita referenssejä

Canorama - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia