logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

4 muutosvoimaa, jotka tekevät liiketoiminta-alustat entistä tärkeämmiksi

Bloggaus

Yrityksen keskeiset it-järjestelmät yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi niputtavat liiketoiminta-alustat ovat muuttuneet yrityksille entistä tärkeämmiksi. Ne mahdollistavat mm. muutostilanteissa ketterän sekä pienemmällä kitkalla skaalautuvan liiketoiminnan perustan rakentamisen. Yhteinen data, yhtenäinen käyttökokemus sekä yksinkertaisempi it-infra helpottavat niin johdon, käyttäjien kuin it-ammattilaisten työtä.

Mikä sitten on muuttunut? Miksi perinteinen malli, jossa eri järjestelmät hankitaan toisistaan irrallisina kokonaisuuksina, on juuri nyt muuttunut kilpailukykyä haittaavaksi hidasteeksi?

Erityisesti nämä neljä muutosvoimaa ovat johtaneet liiketoiminta-alustojen laajamittaiseen leviämiseen.

  • Kiihtyvä kehityksen vauhti. Liiketoiminnan muutokset eivät hidastu, ja maailma on entistä kansainvälisempi. Reaktionopeutta pitää kasvattaa. Perinteiset, staattiset järjestelmät eivät pysy vauhdissa mukana. Muutosten tekeminen on hidasta ja kankeaa. Kalliit järjestelmäversioiden päivitykset rikkovat pahimmillaan järjestelmien väliset integraatiot ja lamaannuttavat liiketoiminnan kehityksen.
  • Digitalisaatio koskee kaikkia. Kaikki alat ja yritykset ovat digitaalisessa murroksessa. Jatkossa tuotteet kytkeytyvät yhä useammin verkkoon ja sitä kautta palveluekosysteemeihin. Monelle yritykselle digitalisaatio tarkoittaa muutosta nykyisiin toimintamalleihin. Perinteiset, kenties pitkäänkin hyvin palvelleet järjestelmät muuttuvat kehityksen jarruiksi, sillä niitä on vaikea taivuttaa modernien liiketoimintamallien tarpeisiin.
  • Paikasta riippumaton työ. Mobiililaitteet ja etätyö ovat konkreettisia esimerkkejä työelämän valtavista muutoksista. Järjestelmien täytyy tukea tehokasta työskentelyä ajasta, paikasta ja laitteista riippumatta. Perinteisten järjestelmien taivuttaminen tähän tulee usein kalliiksi, ja lopputulos on käyttökokemukseltaan kaukana natiivisti pilveen rakennetun ratkaisun vastaavasta.
Tiedon ja sen jakamisen arvo. Tietoa on enemmän kuin koskaan, ja sen analysointi on entistä helpompaa. Sidosryhmät voivat toimia tehokkaammin, kun heille tarjotaan helppo pääsy tietoon. Se vaatii sopivaa teknologiaa, kuten web-portaaleja, avoimia rajapintoja sekä liiketoiminta-alustan tarjoamia tiedon analysointivälineitä loppukäyttäjille.

Järjestelmien täytyy sopeutua organisaation tarpeisiin – ei päinvastoin. Uudenlaisille, notkeammille ja ketterämmille ratkaisuille on siis selkeä tarve.


Blogin kirjoittaja on Heikki Tukiainen. Heikki on Accountor Enterprisen liiketoiminta-alustojen johtaja. Heikin työhistoria ulottuu McKinseyn liikkeenjohdon konsultoinnista Nokian liiketoiminnan kehitykseen ja Pretaxin talouden ulkoistuspalveluihin. Heikillä on kokemusta pilvipalveluista, taloushallinnon arjesta ja johtamisesta, kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä yritysten strategioista. Koulutukseltaan Heikki on tuotantotalouden DI.

Miten muutoksesta ja sen johtamisesta sitten saa käytännössä niskalenkin? Ilmoittaudu Hotel Haagassa 24.5.2017 järjestettävään maksuttomaan aamiaistilaisuuteemme niin kuulet - Ilmoittaudu täällä 17.5.2017 mennessä. 

Pinterest
Accountor Enterprise Solutions Oy

Lisätietoja

Accountor Enterprise Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi
Myynti
Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

Microsoft Dynamics 365
NetSuite

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor Enterprise Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Accountor Enterprise Solutions - Muita referenssejä

Accountor Enterprise Solutions - Muita bloggauksia

Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ohjelmistorobotin hankintaprosessi muistuttaa ihmisen rekrytointia
Tubecon 2019 - Tubettajat ja Esports ovat nousseet isoksi osaksi nuorten populaarikulttuuria
Milloin toimitusketjun hallintaan (SCM) tarvitaan ratkaisu toiminnanohjausjärjestelmän rinnalle?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia