Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

4 askelta parempaan päätöksentekoon

BloggausParempia päätöksiä syntyy, kun perusteet – eli data – on ajan tasalla ja tietoa osataan hyödyntää aidosti liiketoiminnan kehittämiseen. Tulevaisuuden menestyjiä ovat etenkin ne organisaatiot, jotka hyödyntävät tietoa ja analytiikka päätöksenteossa organisaation jokaisella portaalla. Näillä vinkeillä parannat organisaatiosi tiedon luotettavuutta ja mahdollistat paremman päätöksenteon.

1. Laita datalähteet kuntoon
Onko oikeilla henkilöillä pääsy kaikkiin heille oleellisiin tietolähteisiin? Jos päätöksen tekijöiltä puuttuu tietolähteitä, tai niihin on syötetty puutteellista dataa, on kokonaiskuvaa vaikea hahmottaa. Moderni tiedolla johtamisen järjestelmä, kuten Qlik Sense on omiaan tähän tarkoitukseen.

2. Harmonisoi ja siivoa tietoa
Onko organisaatiosi järjestelmissä oleva tieto ajan tasalla? Milloin tietoa on viimeksi siivottu ja harmonisoitu? Useimmissa organisaatiossa on säilössä paljon tietoa, jonka olemassaoloa kukaan ei välttämättä edes muista.

3. Käytä selkeitä määritelmiä
Ovatko organisaation sisäiset määritelmät linjassa ja kaikki käyttävät niitä järjestelmällisesti ja oikein? Jos esimerkiksi kate määritellään ja lasketaan eri tavalla organisaation eri osastoilla, ei päätöksenteko enää perustu samoihin faktoihin.

4. Huolehdi käyttöoikeuksista
Onko käyttöoikeudet jaettu niin, että jokainen pääsee hyödyntämään tietoa omiin tarpeisiinsa ja kykyihinsä sopivalla tavalla? Järjestelmistä ja datan hyödyntämisestä eniten ymmärtävien pitää pystyä käymään dataa läpi syvällisemmin kuin esimerkiksi yritysjohdon.


Lue koko artikkeli blogistamme!Hae tukea parempaan päätöksentekoon maksuttomista materiaaleistamme:

Pinterest
Pengon Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Pengon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Omat tagit

BI
BI-ratkaisut
Qlik
Qlik Sense

Siirry yrityksen profiiliin Pengon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pengon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pengon - Muita referenssejä

Pengon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia