Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

3 vinkkiä B2B-yritysten markkinoinnin budjetointiin

Bloggaus

Suomalaiset yritykset investoivat edelleen varovaisesti markkinointiin, uutisoi Kauppalehti vuosi sitten. Vaikka vuosi onkin ehtinyt vierähtää, uskon, ettei suurta muutosta ole tapahtunut. Kansainvälisesti markkinointibudjetit sen sijaan kasvavat summien ollessa 7 ja 12 prosentin välillä liikevaihdosta.
Ja koska aihe on erittäin relevantti, tällä kertaa blogiartikkelimme keskittyy B2B-yritysten markkinoinnin budjetointiin.


1) Ennen budjetin laatimista tarvitset suunnitelman sekä tavoitteet

Aiemmin syksyllä pidetyssä webinaarissamme "Miten perustelet B2B-markkinoinnin investoinnit organisaatiossasi" Jani puheenvuorossaan totesi seuraavaa: Unohda budjetti, keskity suunnitelmaan. Tämä lainaus kiteyttää hyvin paljon myös sitä, mitä tämä blogiteksti pitää sisällään - ennen markkinointibudjetin laatimista tarvitset suunnitelman.

Ennen suunnitelmaa on kuitenkin asetettavat selkeät tavoitteet markkinoinnille, jotka totta kai muodostetaan liiketoimintatavoitteiden pohjalta. Jos markkinoinnin tavoitteet eivät tue liiketoimintaa, on myös budjetin perustelu haastavaa. Puhumattakaan koko markkinoinnin suunnittelusta.

Aloita siis markkinoinnin budjetointi tavoitteiden asettamisesta ja suunnitelman rakentamisesta. Hyvällä suunnitelmalla on myös helppo perustella markkinoinnin budjetti oman organisaation sisällä. Siitä, miten luot tuloksia tuovan suunnitelman, voit saada lisää vinkkejä webinaaristamme.


Lue koko artikkeli täältä.


Pinterest
PowerMarkkinointi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili PowerMarkkinointi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi

Siirry yrityksen profiiliin PowerMarkkinointi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

PowerMarkkinointi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

PowerMarkkinointi - Muita referenssejä

PowerMarkkinointi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia