Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

24 Center Partner – Mobiilisovellus talotekniikan ammattilaisille

Referenssi

Uudistunut mobiilisovellus mahdollistaa 24 Centerille kasvun kansainvälisille markkinoille

24 Center on talotekniikan hätäkeskus ja alustapalveluyritys, joka ratkaisee talotekniset ongelmat yhdistämällä esimerkiksi putki-, sähkö- tai lukkotyötä tarvitsevan asiakkaan sekä työn suorittavan talotekniikan ammattilaisen. Yrityksen palvelukonseptin periaatteena on, että asiakas saa käyttöönsä kaiken taloteknisen osaamisen yhdestä osoitteesta nopeasti ja vaivattomasti. 24 Center ottaa vastaan asiakkaan tilauksen ja välittää työn suoritettavaksi alueella toimiville kumppaniyrityksille. 24 Centerin kumppaniverkostoon kuuluu noin 600 talotekniikka-alan yritystä Suomessa ja Ruotsissa.

Näistä olemme ylpeitä:

  • Vankka ja alustariippumaton teknologinen pohja palvelun jatkokehitykselle.
  • Selkeä, helppokäyttöinen ja skaalautuva käyttöliittymä.
  • Käyttäjähallinta ja kumppaniksi liittyminen helpottamaan kumppanien arkea.
  • Parantunut tiedonkulku tuomaan lisäarvoa loppuasiakkaille.
  • Lokalisoidut sovellukset Suomen ja Ruotsin sovelluskaupoissa.
  • Uusi kumppanisovellus mahdollistaa 24 Centerin liiketoiminnan laajentamisen ulkomaille.

Kumppanisovelluksen kehitys strategian painopisteenä

Projektin alkaessa 24 Centerillä oli jo olemassa kumppanien käyttämä mobiilisovellus, jonka perustoiminnot olivat kunnossa. Sovellus täytti käyttäjien perustarpeet, mutta käyttökokemuksen haasteeksi oli ilmennyt pieniä, mutta merkittäviä asioita. Muun muassa ilmoitukset uusista työtarjouksista eivät menneet aina perille, ja sovellus kirjasi käyttäjän joskus itsestään ulos.

24 Center halusi panostaa kumppanisovelluksen kehittämiseen uuden strategiansa mukaisesti. Se halusi luoda sovellukselle alustariippumattoman koodipohjan sekä parantaa käyttökokemusta ensiluokkaiseksi. Asiakkaalla oli mielessään pitkä lista uusia ominaisuuksia, joita sovellukseen haluttiin lisätä, mutta sitä ennen haluttiin luoda vankka perusta kehitystyölle. Siihen 24 Center tarvitsi osaavan kumppanin ja valitsi Fraktion.

Koska sovelluskehitykseen panostaminen on vahva osa 24 Centerin strategista suuntaa, toivottiin Fraktiolta myös panosta kehitystyön ymmärtämiseen liiketoiminnan lähtökohdista. Fraktiolla työskentelytapoihimme kuuluu, että jokaisella tiimiläisellä on ymmärrys asiakkaan liiketoiminnan perusasioista. Kehitystä tehdään käyttäjälähtöisesti pitäen mielessä, mitkä asiat on järkevää toteuttaa liiketoiminnan näkökulmasta.

"Fraktion sekä suunnittelijoilta että devaajilta tuli hyviä ideoita palvelun kehittämiseksi. Useat näkemyksistä olivat linjassa strategiamme kanssa ja vahvistivat sitä, että olemme oikealla polulla ja teemme oikeita asioita", kertoo Eero Väänänen, CTO, 24 Center.