Ympäristöministeriö

Tilaaja: Ympäristöministeriö

Tagit: Markkinointi, Webkehitys, Mobiilikehitys, Sisällönhallinta, Julkaisujärjestelmä CMS, Asiantuntijapalvelut, Toteutustyö, verkkopalvelut, digitaalinen viestintä, 3D, Animaatiot, UI design

post_image

Hometalkoot.fi on omakotiasujille ja talon ostoa harkitseville suunnattu verkkopalvelu. Ympäristöministeriön koordinoima palvelu tarjoaa kattavaa ja käytännönläheistä tietoa kuuden eri vuosikymmenen talotyypeistä, niiden riskirakenteista ja kosteusvaurioiden ennaltaehkäisystä. Lisäksi palvelussa on alan ammattilaisille suunnattu ekstranetosio.

 
Verkkopalvelu pyrittiin mahdollisimman havainnolliseen ja perinteisistä asiantuntijasivustoista poikkeavaan toteutukseen. Siinä hyödynnettiin nykyaikaisia webteknologioita (html5, css3), animaatioita ja 3D-kuvitusta. Sivuston animoidut 3D-kuvat havainnollistavat kansantajuisesti talojen riskirakenteita. Erityishuomio kiinnitettiin käytettävyyden korkeaan tasoon ja sisältöjen hyödyntämisen helppouteen myös mobiililaitteilla. 

Innovatiivinen hometalkoot.fi palkittiin vuoden 2013 parhaana viestintätyönä MTL Communication Awardsissa. Toteutuksemme palvelee yli miljoonaa suomalaista omakotitalon tai loma-asunnon omistajaa hyvin konkreettisella ja käytännönläheisellä tavalla. Työn tilaajana Ympäristöministeriö sai visuaalisesti innostavan ja helposti lähestyttävän valistustyökalun taistelussa kiinteistöjen kosteus- ja homeongelmia vastaan. 

http://www.hometalkoot.fi/

Suosittelija:

Täydet 5/5 pistettä projektin läpiviennistä. ”Hyvin meni!”

Karoliina Viitamäki, Suunnittelija, Ympäristöministeriö

Pinterest

Muita julkaisuja Valu Digital Oy:lta