Yle Drupal Distro

Yle on pitkään ollut yksi Suomen aktiivisimmista Drupalin käyttäjistä. Kun Ylen ruotsinkielinen yksikkö halusi vuonna 2011 lähteä uudistamaan internetjournalisminsa alustaa ja prosesseja, syntyi osana projektia yleinen Drupal-asennus, joka otettiin käyttöön myös suomenkielisellä puolella.

Mitä teimme?
Druid on ollut yksi Ylen Drupal-luottokumppaneista perustamisestamme asti ja olemme tehneet töitä niin suomen- kuin ruotsinkielisellekin puolelle tiimikoon vaihdellessa asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan.

Ruotsinkielisen puolen SYND-alusta (Svenska Yles nya Drupal-plattform) jakautui vuonna 2013 suomenkielisen puolen FYND:iksi ja molempien alustojen jakamiksi komponenteiksi YDD (Yle Drupal Distro). Druid on ollut keväästä 2013 aktiivisesti mukana rakentamassa kaikkia kolmea sovellusta.

Tulokset
Rakennetulle alustalle siirrettiin useita sekä suomen- että ruotsinkielisiä sivustoja mukaan lukien Yleisradion yhtiötietosivusto. Keskittämisellä Yle pystyi karsimaan ylläpidettävien järjestelmien määrää ja kehityksen painopiste voitiin keskittää yhteiseen alustaan. Drupaliin panostaminen on myös tuonut Ylen aktiiviseksi osaksi kansainvälistä yhteisöä.

Esimerkkejä alustalla toteutetuista aihesivuista ovat mm. Docventuresin sivusto, Ylen yhtiötietosivusto ja Elävän arkiston sivusto.

Kehitystiimimme kädenjäljen näette varsinaisten palveluiden lisäksi myös Ylen Three Years of Yle Drupal Distro -videossa, joka kuvaa Ylen Drupal-alustan kehittymistä kolmen vuoden ajalta.

Suosittelija:

“Druidin kehittäjät ovat olleet korvaamaton apu Ylen verkkopalveluiden rakentamisessa. Vuosien yhteistyön aikana Druid on osoittautunut joustavaksi ja osaavaksi kumppaniksi.”

Kristoffer "Yle" Söderlund, teknisk producent

Referenssi Yle Drupal Distro
Tilaaja: Yleisradio
Ajankohta:2013 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Viestintä
Webkehitys
Ketterät menetelmät
Arkkitehtuuri
Ohjelmistokehitys
Drupal
Open source
Julkaisujärjestelmä CMS
Media
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Druid Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana