Yksi järjestelmä vai usean ohjelmiston kokonaisuus?

Kannattaako teollisuusyrityksen hankkia yksi laaja järjestelmä, joka kattaa yrityksen tarvitsemat toiminnot vai onko järkevämpää kasata sopiva paketti eri järjestelmäkokonaisuuksista?


-------

Monessa teollisuusyrityksessä mietitään tälläkin hetkellä ohjelmistojen ja järjestelmien uudistamista. Heräte uudistamiseen syntyy useimmiten yrityksen arjesta, kun tulee tarve ohjata yrityksen toimintaa helpommin ja tehokkaammin.

Yrityksellä saattaa olla käytössään jo taloushallinnon ohjelmisto, mutta tuotannon tai projektien ohjaus hoituu monella joko mutu-tuntumalla tai itse tehdyllä excelillä.

Järjestelmiä hankkiva yritys lähtee useimmiten liikkeelle vaihtoehtojen selvityksestä. Löytyykö markkinoilta nykyistä järjestelmää täydentävä osakokonaisuus ja pärjäisikö sillä, vai tulisiko koko järjestelmä vaihtaa?


Vaihtoehto 1: Usean ohjelmiston kokonaisuus


Jos päädytään ensiksi mainittuun, eli hankitaan nykyiseen kokonaisuuteen jonkun toisen ohjelmistotoimittajan lisäohjelmisto, törmätään nopeasti rajapintojen rakentamiseen ohjelmistojen välille tai tyydytään siihen, että samoja tietoja syötetään ja ylläpidetään käsin eri järjestelmissä.

Rajapintojen rakentaminen ohjelmistojen välille vaikuttaa ensikuulemalta hyvältä vaihtoehdolta. Ongelmaksi vain käytännössä yleensä muodostuu se, että rajapintojen kautta järjestelmien automatiikkaa ei saada vietyä niin pitkälle kuin tehokkaan toiminnan kannalta olisi suotavaa.

Samoin pienetkin muutokset toisessa järjestelmässä voi aiheuttaa sen, että rajapinta ei toimi lainkaan ja se voi aiheuttaa isojakin haasteita ohjelmistoja käyttävän yrityksen omaan toimintaan.


Vaihtoehto 2: Yksi kokonaisjärjestelmä


Kokonaisjärjestelmän hankintaa puoltaa nimenomaan se, että sama tieto on käytössä järjestelmän kaikissa vaiheissa.

Tieto kulkee asiakkuudenhallinnasta tarjouslaskennan kautta myyntitilaukselle ja siitä tuotantoon, joka määrittelee tuotantotarpeen sekä mahdolliset materiaali- ja alihankintatarpeet toimitukselle. Materiaalit vähentyvät varastosta ja valmiit kappaleet saadaan tilalle. Asiakkaalle lähtee lasku, kun tavara toimitetaan.

Viemällä automatiikkaa vielä pidemmälle saadaan myös ostolaskut ja myyntilaskut siirtymään kirjanpitoon ja työntekijöiden tekemät tunnit palkanlaskentaan sekä jälkilaskelmille.

Automatisoitu tiedonkulku yhden järjestelmän sisällä säästää merkittävästi työaikaa turhilta kirjauksilta ja tiedon siirtämiseltä, jolloin toiminta tehostuu merkittävästi. Samalla saadaan minimoitua inhimilliset virheet, joita syntyy helposti tietojen käsin syöttämisessä ja siirtämisessä.


Toiminnanohjausjärjestelmien vertailuun ja valintaan saat lisää vinkkejä oppaastamme


---------

Kirjoittaja: Jarmo Räihä

Jarmo toimii Admicomilla teollisuuden toimialasta vastaavana toimialajohtajana. Pitkän linjan asiantuntijalle on kertynyt laajaa osaamista vuosien saatossa muun muassa eri toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmien myynnistä, yritystoiminnasta sekä yritysjohdon tehtävistä. Vapaa-aika kuluu perheen parissa.

Bloggaus Yksi järjestelmä vai usean ohjelmiston kokonaisuus?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Valmistava teollisuus
Valmisohjelmisto
Adminet tuotannonohjaus Tuotannonohjausjärjestelmä prosessien automatisointi Rajapinnat
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Admicom Finland Oy:lta

Bloggaus Konepajayrittäjän haaveet ovat toteutettavissa

Konepajayrittäjillä on yritystoiminnan suhteen realistisia tavoitteita. Tavoitteiden saavuttamisen tiellä voi kuitenkin olla Lue lisää..

Tagit: BI ja raportointi, Taloushallinto, Tietohallinto, +22 muutaToiminnanohjaus ERP, Tuotanto, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut / SaaS, Valmistava teollisuus, Valmisohjelmisto, Adminet, tuotannonohjaus, Tuotannonohjausjärjestelmä, tuotannon suunnittelu, tuotannon johtaminen, konepajateollisuus, alihankinta, Kokonaisjärjestelmä, automatisointi, prosessien automatisointi, resursointi, Kannattavuusseuranta, tilauskannan hallinta, dokumentinhallinta, Dokumenttien hallinta, kuormitus

Referenssi Vauhdikkaasti kasvavassa Vesijohtoliike Hilakari & Kumppani Oy:ssä myös yrittäjät ovat joka päivä työmailla

"Ilman Adminetin kaltaista järjestelmää olisi vaikeaa toimia – lähestulkoon mahdotonta. Voimme hoitaa juoksevia asioita Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: BI ja raportointi, Projektinhallinta, Taloushallinto, +30 muutaToiminnanohjaus ERP, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut / SaaS, Rakentaminen, Valmisohjelmisto, Adminet, reaaliaikainen kirjanpito, sähköinen kirjanpito, työmaakäyttö, työmaan raportointi, Urakointi, urakointijärjestelmä, urakoitsija, Tarjouslaskenta, hinnoittelu, rakentamisen lomakkeet, sähköiset lomakkeet, lomakkeiden hallinta, Digitaalinen taloushallinto, Sähköinen taloushallinto, taloushallinnon prosessien automatisointi, taloustoimintojen integrointi, taloushallinnon automatisoidut prosessit, tuntikirjaus, Palkanlaskenta, palkanlaskentajärjestelmä, palkanmaksu, Sähköiset ostolaskut, Tuottavuus

Referenssi Digiantenni Toni Koskinen Oy: Toimiston pöydän takaa tuottavaan työhön

"Tykkään itse asentaa ja yksi syy Adminetin käyttöönottoon oli se, että halusin itselleni lisää asennusaikaa. Vanhalla Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: BI ja raportointi, Projektinhallinta, Taloushallinto, +23 muutaToiminnanohjaus ERP, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut / SaaS, Rakentaminen, Valmisohjelmisto, Adminet, prosessien tehostaminen, toiminnan tehostaminen, laskutuksen tehostaminen, vastuun hajauttaminen, Kokonaisjärjestelmä, rahaliikenne, Mobiili ERP, Mobiili toiminnanohjausjärjestelmä, työmaakäyttö, Urakointi, Laskutusohjelma, työtilaukset, työmaan raportointi, maksuerälaskutus, Tuottavuus, Yrittäjyys

Referenssi Concrete Urakointi Oy loi Adminetillä kasvun edellytykset

"Suhteessa liiketoiminnan kasvuun ajankäyttö rutiineihin on pienentynyt. Vanhalla tavalla olisi varmaan pitänyt olla oma Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: BI ja raportointi, Projektinhallinta, Taloushallinto, +28 muutaToiminnanohjaus ERP, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut / SaaS, Rakentaminen, Valmisohjelmisto, automatisointi, Ohjelmistoautomaatio, prosessien automatisointi, Kannattavuusseuranta, kustannuslaskenta, kustannustehokkuus, Palkanlaskenta, maksuerälaskutus, litterointi, Urakointi, urakointijärjestelmä, urakoitsija, Tarjouslaskenta, Osatuloutus, Budjetointi, Budjetointi ja ennustaminen, työmaakäyttö, työmaan raportointi, Laskutusohjelma, Sähköinen laskutus, porautuva raportointi, vastuun hajauttaminen

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Mikä on yrityksesi häiriövaste? Nopeasti tietomurtoon reagoinut Maersk menetti “vain” 200 miljoonaa dollaria
Ohjelmistokehityksen, web- ja mobiilikehityksen ja julkaisujärjestelmien osaajayritykset Suomessa
B2B-palveluiden markkinointi – näin teet vaikuttavampaa markkinointia ihmisiltä ihmisille