YIT eMemo

post_image

YIT Rakennus kaipasi kirjanpidon muistiotositteiden käsittelyyn ja arkistointiin sujuvuutta. Attidon dokumenttien käsittelyjärjestelmä eMemo ratkaisi ongelman.

”Ohjelma on nopeuttanut rutiineja huomattavasti. Aikaisemmin kaikki muistiotositteet olivat paperimuodossa, ne mapitettiin ja niihin liitettiin tositteita sitä mukaa kun niitä saatiin. Kun meidän kirjanpito on projektiluontoista, joudutaan liitteitä toistuvasti etsimään projektien alkulähteiltä”, YIT Rakennus Oy:n kirjanpitopäällikkö Marjut Karsimus kertoo.

”Nyt muistiotositteet ovat kaikki sähköisessä muodossa, aina helposti saatavilla ja ennen kaikkea niin, että liitteet näkyvät niiden yhteydessä samassa paikassa.”

YIT Rakennus Oy otti Attidon eMemo-sovelluksen käyttöönsä joulukuussa 2014. eMemo integroitiin YIT:llä käytössä olevan SAP:n ERP-järjestelmän yhteyteen.


Tositteiden sähköinen selaus avainasemassa

YIT Rakennus Oy:n taloushallinnossa erityistä vaivaa tuottivat aikaisemmin liitteiden käsittely ja erityisesti arkistointi.

”Se oli yksi tärkeä kriteeri. Halusimme parannusta siihen, että tositteet ja liitteet olisivat helpommin selailtavissa. Se tuotti aikaisemmin paljon käsityötä”, Karsimus toteaa.

Taloushallinnon prosesseihin uuden järjestelmän käyttöönotto ei ole vaikuttanut, vaan ne on pystytty jäljentämään ohjelmaan vanhassa, toimivassa muodossaan.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Tositteen luominen joko kokonaan uutena tai olemassa olevasta pohjasta on tosi näppärää, samoin vanhojen etsiminen yhteenvedosta. Ohjelmassa mukana olevaa toistuvaisuusominaisuutta emme itse asiassa ole ottaneet edes käyttöön, kun tositteiden luominen on niin helppoa.”

”Emme enää vaihtaisi entiseen systeemiin.”


eMemo-käyttöönotto kuukaudessa

YIT:llä eMemon käyttöönottoprojekti vietiin läpi runsaassa kuukaudessa, kun se on tyypillisesti 2-3 kuukauden projekti.

”Käyttöönotto sujui tehokkaasti. Meillä oli tiukat aikatauluvaatimukset, ja Attido pystyi vastaamaan niihin”, projektia YIT:n päässä vetänyt Hanne Simonen YIT:n Group IT:stä sanoo.

Käyttäjien kannalta uuden ohjelman omaksuminen oli yksinkertaista. SAP:ssa on käytössä Excel-pohjainen tositemalli, jota eMemon versio muistuttaa.

”Käyttöönoton kynnys oli hirveän pieni ja eMemoa on ollut alusta asti helppo käyttää. Muutaman kerran, kun olemme tarvinneet Attidon tukea, olemme saaneet helpdeskistä nopeasti apua”, Karsimus sanoo.

eMemo-käyttäjiä on YIT:llä parisenkymmentä. Heistä suurin osa oli mukana jo testausvaiheessa, eikä pääkäyttäjien tarvinnut kouluttaa heitä erikseen. Uusia käyttäjiä on sen jälkeen tullut yksittäisiä. Heidän kouluttamisensa ei ole ollut ongelma.

”Järjestelmä on niin helppokäyttöinen. Jokainen on omaksunut toiminnot hyvin helposti.”

http://www.attido.com/menestystarinat/yit/

Referenssi YIT eMemo
Tilaaja: YIT
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Taloushallinto
ememo talouden automaatio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Attido Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä