VUODEN VERKKOKAUPPA 2014 - Kalastamo yhteisöverkkokauppa

Tilaaja: Hämeen Sanomat

Tagit: Markkinointi, Myynti, Arkkitehtuuri, Ketterät menetelmät, Pilvipalvelut / SaaS, Integraatiot, Ohjelmistokehitys, Webkehitys, Mobiilikehitys, Verkkokaupparatkaisut, Open source, Linux, Urheilu, viihde ja virkistys, Kauppa, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Valmisohjelmisto

post_image

Mukana suomalaisten arjessa yli 135 vuotta

Hämeen Sanomat Oy on Aina Group -konserniin kuuluva mediatalo. Se julkaisee Hämeenlinnassa ilmestyvää 7-päiväistä Hämeen Sanomat maakuntalehteä sekä Hämeenlinnan Kaupunkiuutisia. Lounais-Hämeessä mediatalo julkaisee sanomalehti Forssan Lehteä ja kaupunkilehti Seutu Sanomia. Lehtien lisäksi Hämeen Sanomat Oy:n toimintaan kuuluu jakeluyhtiöitä, paikallisradio sekä messuliiketoimintaa.

Yli 135-vuotisen historiansa aikana Hämeen Sanomat on edistänyt paikallisten yritysten toimintaa tuomalla kuluttajat kivijalkaliikkeisiin printtimainonnan avulla.

Hämeen Sanomissa oli huomattu, että verkosta kuluttaja hakee yhteisöllisyyttä ja haluaa asioida verkkokaupassa, joka tuntuu omalta ja, jossa valikoima on mahdollisimman laaja. Syntyi idea monikauppiasmallilla toteutetusta kalastustarvikeverkkokaupasta, Kalastamosta.


Yhdestä paikasta kaikki mitä kova kalamies tarvitsee

Kaupankäynnin sähköistyessä oli luonnollinen askel siirtää tämä paikallisten yritysten kanssa aloitettu yhteistyö verkkoon valtakunnalliselle tasolle, yhteisöverkkokaupan muodossa.

Hämeen Sanomissa oli huomattu, että verkosta kuluttaja hakee yhteisöllisyyttä ja haluaa asioida verkkokaupassa, joka tuntuu omalta ja, jossa valikoima on mahdollisimman laaja. Syntyi idea monikauppiasmallilla toteutetusta kalastustarvikeverkkokaupasta, Kalastamosta.

Tarkoituksena oli koota yhden verkkokaupan alle mahdollisimman monta eri kalastusalan yritystä, joista jokainen tarjoaisi kaupassa omia tuotteitaan ja osaamistaan, luoden asiakkaille mahdollisuuden ostaa kaikki alan tuotteet yhdeltä keskitetyltä sivustolta.

Kalastamo.com tuo lisää valikoimaa kalastajalle. Monia palvelussa olevia tuotteita on ollut vaikea löytää verkosta tai niitä ei ole edes aiemmin ollut tarjolla. Samalla tuotteiden saatavuus paranee ympäri Suomen. Kauppiaille malli on riskitön, sillä emme peri kuukausi-, perustamis- tai muita kiinteitä maksuja. Toimimme pelkällä provisiolla toteutuneesta liikevaihdosta. Jos emme saa kauppiaalle kauppaa, ei maksettavaa tule”, kuvailee myyntijohtaja Mika Sutinen.

Kalastamo voitti 2014 Vuoden verkkokauppa tittelin Retail Awards kilpailussa.

Perusteluina voitolle oli muun muassa helppokäyttöisyys, yhteisöllisyys ja se, että Kalastamo auttaa toimintatavallaan pieniä yrityksiä verkkokaupan perustamisessa.

Tutustu Kalastamoon.

Suosittelija:

Mika Sutinen

Pinterest

Muita julkaisuja Sofokus Oy:lta