Volvo Roam Delivery

Tilaaja: Autoteollisuus

Tagit: Logistiikka, Markkinointi, IoT, Mobiilikehitys

post_image

Tilattujen tuotteiden vastaanottaminen kotiosoitteeseen aiheuttaa usein ylimääräistä hässäkkää: toimitusajat sopivat harvoin perheiden arjen aikatauluihin ja verkkokauppojen epäonnistuneista toimituksista syntyy vuosittain yli miljardin euron ylimääräiset kustannukset. HiQ:n ja Volvo Carsin yhteistyössä toteuttaman ratkaisun avulla tilaukset on mahdollista saada suoraan omaan autoon toimitettuna.

Volvon kuljettaja voi valita autonsa tilaamiensa tuotteiden toimitusosoitteeksi. Kuriiripalvelulla on käytössään auton sijaintitiedot, rekisterinumero sekä Volvo On Call –palveluun liitetty kertakäyttöinen digitaalinen avain. Kuriiripalvelun edustaja toimittaa tuotteet auton tavaratilaan. Auto lukittuu välittömästi toimituksen jälkeen ja omistaja saa vahvistusviestin toimituksesta matkapuhelimeensa.

Volvo Roam Delivery –palvelu säästää aikaa ja vaivaa sekä tilaajan että kuriiripalvelun näkökulmasta. Palvelun testitoimitusten perusteella jopa 86 prosenttia koehenkilöistä koki palvelun säästävän aikaa. 92 prosenttia piti uutta toimitusmallia parempana kuin kotiovelle toimitusta.

Katso video Youtube-palvelussa.

Pinterest

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta