Volvo Roam Delivery

Tilattujen tuotteiden vastaanottaminen kotiosoitteeseen aiheuttaa usein ylimääräistä hässäkkää: toimitusajat sopivat harvoin perheiden arjen aikatauluihin ja verkkokauppojen epäonnistuneista toimituksista syntyy vuosittain yli miljardin euron ylimääräiset kustannukset. HiQ:n ja Volvo Carsin yhteistyössä toteuttaman ratkaisun avulla tilaukset on mahdollista saada suoraan omaan autoon toimitettuna.

Volvon kuljettaja voi valita autonsa tilaamiensa tuotteiden toimitusosoitteeksi. Kuriiripalvelulla on käytössään auton sijaintitiedot, rekisterinumero sekä Volvo On Call –palveluun liitetty kertakäyttöinen digitaalinen avain. Kuriiripalvelun edustaja toimittaa tuotteet auton tavaratilaan. Auto lukittuu välittömästi toimituksen jälkeen ja omistaja saa vahvistusviestin toimituksesta matkapuhelimeensa.

Volvo Roam Delivery –palvelu säästää aikaa ja vaivaa sekä tilaajan että kuriiripalvelun näkökulmasta. Palvelun testitoimitusten perusteella jopa 86 prosenttia koehenkilöistä koki palvelun säästävän aikaa. 92 prosenttia piti uutta toimitusmallia parempana kuin kotiovelle toimitusta.

Katso video Youtube-palvelussa.

Referenssi Volvo Roam Delivery
Tilaaja: Autoteollisuus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Markkinointi
IoT
Mobiilikehitys
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio