Virta-sovellukset sähköautoilijoille

Tilaaja: Liikennevirta Oy

Ajankohta: 2015 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Rami Korhonen

Tagit: Tuotekehitys ja suunnittelu, Tuotanto, Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Hankinta, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Graafinen suunnittelu, Käyttöliittymäsuunnittelu, iOS, Asiantuntijapalvelut, IT, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Telekommunikaatio, Koulutus, Valmisohjelmisto, Helsinki, Iwa Labs, Thaimaa

post_image

Virta on sähköautojen latauspalvelu, jonka asiakkaat voivat käyttää Virta-mobiilisovellusta löytääkseen ja varatakseen latauspisteen sähköautoilleen. Virran asiakkaat voivat myös helposti maksaa sähköauton latauksen mobiilisovelluksella Suomessa ja myös tietyillä euroopan markkinoilla.

Keväällä 2015 Virta etsi aktiivisesti uutta ohjelmistokehityksen alihankkijaa, joka voisi ottaa hoitoonsa Virran mobiilisovellusten jatkokehityksen. Iwa Labsilla me koimme, että voisimme olla Virralle erittäin hyvä kehityskumppani, erityisesti huomioiden monivuotisen kokemuksemme paikkatietoon perustuvien palveluiden toteuttamisesta, mukaan lukien Suomen parhaaksi mobiilisovellukseksi valittu Spot Digger sekä Tiloja.fi-toimitilahakupalvelu.

Yhteistyömme aloitettiin toteuttamalla ensin pieniä teknisiä päivityksiä Virran Windows Phone -sovellukseen ja onnistuneen koejakson jälkeen Iwa Labs otti vastattavakseen Virran iOS-, Android- ja Windows Phone -sovellusten jatkuvan kehityksen. Kehitystyötä tehdään iteratiivisesti ketterin menetelmin ja projektinhallinnassa apuvälineinä käytämme suosittuja Slack- ja Trello-viestintäpalveluita.

Laajemmat kehitystyöt, joista esimerkkinä Virta iOS -sovelluksen täydellinen uudistaminen, olemme toteuttaneet omina itsenäisinä kehitysprojekteinaan, antaen Virralle selvän näkyvyyden Iwa Labsin tekemän ohjelmistokehityksen virstanpylväisiin. Alusta alkaen uudelleen suunniteltu ja toteutettu Virta iOS -sovellus julkaistiin App Storessa syyskuun alussa. Sovelluksen täysin uusia ominaisuuksia on muun muassa tuki kansainväliselle eRoamingille.

Virta iOS -sovelluksen uudistamisprojektissa tehtiin kovasti töitä sovelluksen käyttökokemuksen yksinkertaistamiseksi. Samalla sovellukseen lisättiin uusia avainominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuuden arvostella latauspisteitä. Projektin aikana sovelluksen koodipohja vaihdettiin aiemman kehittäjän valitsemasta Xamarin-hybriditeknologiasta Applen uuteen Swift 2.0 -ohjelmointikieleen. Tämän lisäksi yksi kehitystyön fokusalueista oli sovelluksen käyttökokemuksen keskiössä olevan karttanäkymän optimointi.

“Työskentely Iwa Labsin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Iwa on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme”, kertoo Jussi Ahtikari, Virran tekninen johtaja.

“Iwa Labsilla me rakastamme projekteja, jotka ovat liittyvät tärkeisiin ja merkittäviin ilmiöihin. Virran missio tehdä sähköautojen lataamisesta mahdollisimman helppoa tukee suurempaa maailmanlaajuista tavoitetta fossiilipolttoaineiden käytön vähentämisessä. Me myös arvostamme Virran halua keskittyä käyttäkokemukseen, josta esimerkkinä ovat muun muassa lukuisat sähköautoajelut Virran tiimin kanssa päästäksemme testaamaan sovelluksemme toimivuutta oikeissa olosuhteissa. Kun olin ensimmäistä kertaa ladannut sähköautoa hyytävässä räntäsateessa, ymmärsin konkreettisesti, että sovellusten yksinkertaisuus ja nopeus ovat avaimia loistavaan käyttökokemukseen”, kuvaa Rami Korhonen, Iwa Labsin Managing Partner.

Iwan tiimi Helsingissä ja Khon Kaenissa jatkaa Virta-mobiilisovellusten kehitystä ja rakentaa parhaillaan Apple Watch -sovellusta Virran käyttäjille.

Suosittelija:

Työskentely Iwa Labsin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Iwa on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme.

Jussi Ahtikari

Pinterest

Muita julkaisuja IWA:lta