Virta-sovellukset sähköautoilijoille

post_image

Virta on sähköautojen latauspalvelu, jonka asiakkaat voivat käyttää Virta-mobiilisovellusta löytääkseen ja varatakseen latauspisteen sähköautoilleen. Virran asiakkaat voivat myös helposti maksaa sähköauton latauksen mobiilisovelluksella Suomessa ja myös tietyillä euroopan markkinoilla.

Keväällä 2015 Virta etsi aktiivisesti uutta ohjelmistokehityksen alihankkijaa, joka voisi ottaa hoitoonsa Virran mobiilisovellusten jatkokehityksen. Iwa Labsilla me koimme, että voisimme olla Virralle erittäin hyvä kehityskumppani, erityisesti huomioiden monivuotisen kokemuksemme paikkatietoon perustuvien palveluiden toteuttamisesta, mukaan lukien Suomen parhaaksi mobiilisovellukseksi valittu Spot Digger sekä Tiloja.fi-toimitilahakupalvelu.

Yhteistyömme aloitettiin toteuttamalla ensin pieniä teknisiä päivityksiä Virran Windows Phone -sovellukseen ja onnistuneen koejakson jälkeen Iwa Labs otti vastattavakseen Virran iOS-, Android- ja Windows Phone -sovellusten jatkuvan kehityksen. Kehitystyötä tehdään iteratiivisesti ketterin menetelmin ja projektinhallinnassa apuvälineinä käytämme suosittuja Slack- ja Trello-viestintäpalveluita.

Laajemmat kehitystyöt, joista esimerkkinä Virta iOS -sovelluksen täydellinen uudistaminen, olemme toteuttaneet omina itsenäisinä kehitysprojekteinaan, antaen Virralle selvän näkyvyyden Iwa Labsin tekemän ohjelmistokehityksen virstanpylväisiin. Alusta alkaen uudelleen suunniteltu ja toteutettu Virta iOS -sovellus julkaistiin App Storessa syyskuun alussa. Sovelluksen täysin uusia ominaisuuksia on muun muassa tuki kansainväliselle eRoamingille.

Virta iOS -sovelluksen uudistamisprojektissa tehtiin kovasti töitä sovelluksen käyttökokemuksen yksinkertaistamiseksi. Samalla sovellukseen lisättiin uusia avainominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuuden arvostella latauspisteitä. Projektin aikana sovelluksen koodipohja vaihdettiin aiemman kehittäjän valitsemasta Xamarin-hybriditeknologiasta Applen uuteen Swift 2.0 -ohjelmointikieleen. Tämän lisäksi yksi kehitystyön fokusalueista oli sovelluksen käyttökokemuksen keskiössä olevan karttanäkymän optimointi.

“Työskentely Iwa Labsin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Iwa on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme”, kertoo Jussi Ahtikari, Virran tekninen johtaja.

“Iwa Labsilla me rakastamme projekteja, jotka ovat liittyvät tärkeisiin ja merkittäviin ilmiöihin. Virran missio tehdä sähköautojen lataamisesta mahdollisimman helppoa tukee suurempaa maailmanlaajuista tavoitetta fossiilipolttoaineiden käytön vähentämisessä. Me myös arvostamme Virran halua keskittyä käyttäkokemukseen, josta esimerkkinä ovat muun muassa lukuisat sähköautoajelut Virran tiimin kanssa päästäksemme testaamaan sovelluksemme toimivuutta oikeissa olosuhteissa. Kun olin ensimmäistä kertaa ladannut sähköautoa hyytävässä räntäsateessa, ymmärsin konkreettisesti, että sovellusten yksinkertaisuus ja nopeus ovat avaimia loistavaan käyttökokemukseen”, kuvaa Rami Korhonen, Iwa Labsin Managing Partner.

Iwan tiimi Helsingissä ja Khon Kaenissa jatkaa Virta-mobiilisovellusten kehitystä ja rakentaa parhaillaan Apple Watch -sovellusta Virran käyttäjille.

Suosittelija:

Työskentely Iwa Labsin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Iwa on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme.

Jussi Ahtikari

Referenssi Virta-sovellukset sähköautoilijoille
Tilaaja: Liikennevirta Oy
Ajankohta:2015 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Rami Korhonen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotekehitys ja suunnittelu
Tuotanto
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Hankinta
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Asiantuntijapalvelut
IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Telekommunikaatio
Koulutus
Valmisohjelmisto
iOS
Helsinki Iwa Labs Thaimaa
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja IWA:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?