Verkkokauppa.com WSM

Verkkokauppa.comilla oli ongelma: tuolloin yli 300 työntekijän vuorojen hallintaan tarkoitettu, yrityksen itse kehittämä järjestelmä oli vanhanaikainen ja täynnä vikoja (sittemmin työntekijämäärä on kasvanut jo yli 500:aan). Mikään markkinoilta ostettavissa oleva järjestelmä ei kuitenkaan sopinut heidän tarkoituksiinsa.

Samalla Verkkokauppa.com halusi suunnata omia järjestelmänkehitysresurssejaan kriittisimpiin hankkeisiin, ja niinpä yritys ulkoisti vuoronhallintajärjestelmän toteutuksen kokonaisuudessaan Nordille.

Tavoitteena oli tehdä toimiva ja monipuolinen vuoronhallintajärjestelmä, joka lisäksi integroituisi Verkkokaupan käyttämään LDAP-järjestelmään. LDAP on esim. Microsoftin Active Directoryä vastaava avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka mahdollistaa käyttäjienhallinnan ja käyttäjien autentikoinnin.

Tarkemmin sanottuna tavoitteiksi asetettiin seuraavien ominaisuuksien parantaminen verrattuna vanhaan järjestelmään:
  • Monipuolisempi vuoronsuunnittelu
  • Parempi käyttäjien hallinta
  • Toimivampi sairaus- ja muiden poissaolojen hallinta
  • Toimivampi lomien hallinta; esim. työntekijän anoessa lomaa järjestelmän tuli tarkistaa käytetyt lomapäivät (vanhassa järjestelmässä tämä ei onnistunut)
Nord vastasi toteutuksesta kokonaisuudessaan aina käyttöliittymäsuunnittelusta tekniseen toteutukseen asti. Projekti tehtiin kahden seniorikoodarin voimin, joista yksi vastasi backendista ja toinen frontendistä.

Sovellusta voidaan käyttää ensin eri tiimien vuorojen suunnitteluun ja sitten jokaisen työntekijän työllistämiseen eri ajanjaksoina. Lisäksi työntekijät voivat itse käyttää sovellusta loma-anomuksiin, sairauslomailmoituksiin sekä vaihtaa helposti vuoroja kollegoidensa kanssa.

Sovellus skaalautuu kauniisti pienen tiimin tarpeista satojen työntekijöiden organisaatioon, minkä ansiosta se on helposti räätälöitävissä eri organisaatioiden käyttöön. Siinä on räätälöity JavaScript-rakenne, jonka puitteissa on toteutettu useita laajempia JavaScript UI -komponentteja viikoittaisten ja päivittäisten työvuorojen suunnitteluun.

Asiakas otti järjestelmän käyttöön vuonna 2013 ja lisäsi sen osaksi omaa kehityssykliään. Tämän jälkeen Nordin konsultteja on hyödynnetty vuosien 2014 ja 2015 aikana erilaisiin jatkokehityshankkeisiin, joissa sovellukseen on toteutettu pienempiä uusia ominaisuuksia.

Suosittelija:

“Projekti meni kaiken kaikkiaan hyvin. Räätälöity järjestelmä on tarpeisiimme juuri oikeanlainen, ja se on helpottanut työvuorojen ja poissaolojen hallintaa merkittävästi. Nordissa arvostan erityisesti ketterää työskentelytapaa ja kovatasoista osaamista.”

Antero Linde, henkilöstöasiantuntija

Referenssi Verkkokauppa.com WSM
Tilaaja: Verkkokauppa.com
Toimittajan yhteyshenkilö:
Niklas Lahti, puh. 040 774 1777, niklas.lahti@nordsoftware.com
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Open source
Kauppa
Konsultointi
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Nord Software:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio