Verkko tukee Ahlstromin korkean teknologian strategiaa

Tilaaja: Ahlstrom

Tagit: Graafinen suunnittelu, Käyttöliittymäsuunnittelu, Mobiilikehitys, Sisällönhallinta, Webkehitys

post_image

Ahlstromin tavoitteena oli verkkosivusto, joka tukee yrityksen uutta strategiaa ja entistä nopeampaa tuotesykliä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Knowit toteutti ketterällä menetelmällä ratkaisun, joka palvelee kaikkia sidosryhmiä, siivittää myyntiä ja toimii sujuvasti mobiililaitteissa.

Perinteikäs Ahlstrom on käynyt viime vuosina läpi suuren muutoksen. Uuden strategiansa mukaisesti yritys keskittyy korkealaatuisiin, puhdasta ja tervettä elinympäristöä edistäviin kuitumateriaaleihin.

Ahlstromin tuotteet suojaavat ihmisiä, puhdistavat ilmaa ja nesteitä sekä mahdollistavat erilaisia pintoja ja rakenteita asiakkaiden tuotteisiin. Niitä käytetään muun muassa suodattimissa, leikkaussalitekstiileissä, potilasvaatteissa, laboratorio- ja bioteknologiasovelluksissa, tapeteissa ja elintarvikepakkauksissa.

Houkutteleva ja nykyaikainen verkkosivusto

Ahlstrom halusi uudistaa verkkosivustonsa siten, että se palvelee entistä paremmin kaikkia sidosryhmiä asiakkaista osakkeenomistajiin ja sijoittajiin. Yrityksellä oli kirkas visio: houkutteleva, myyntiä tukeva, responsiivinen, helposti selattava ja nykyaikainen verkkopalvelu.

“Valitsimme Knowitin yhteistyökumppaniksi, koska he pystyivät tarjoamaan meille erilaisia vaihtoehtoja tekniseen toteutukseen, sopivasti kokeneen ja innokkaan tiimin sekä tietenkin meidän budjettiimme sopivan projektikokonaisuuden”, summaa Liisa Nyyssönen, Ahlstromin viestintäjohtaja.

Tukea liiketoiminnalle kustannustehokkaasti

Ahlstrom ja Knowit pitivät tähtäimen tiukasti verkkosivuston ydintehtävässä: liiketoiminnan ja strategian tukemisessa. Verkon merkitys Ahlstromille on korostunut entisestään, kun yrityksen myynti ja muut tukitoiminnot on mukautettu uudenlaiseen liiketoimintaan.

“Sivustolle oli asetettu tavoitteeksi kasvattaa liiketoimintaa mahdollisimman kustannustehokkaasti. Knowit tarttui haasteeseen erittäin hyvin, ja projektin aikana pidettiin tämä ohjenuora koko ajan mielessä, kun tehtiin päätöksiä”, kertoo Reetta Peltonen, Ahlstromin Digital Communications Manager.

Selkeää ja asiakaskeskeistä tuoteviestintää

Uudistuksen päätavoitteisiin kuului yksinkertaistaa tuoteviestintää. Ahlstrom tuo markkinoille entistä ketterämpään tahtiin uusia tuotteita, jotka on esiteltävä sivustolla selkeästi ja asiakaskeskeisesti. Knowitin ja Ahlstromin sparraussessioissa tuoteosiolle hahmottui kattava kehityspolku. 

“Työpajoissa mietimme yhdessä Knowitin kanssa parasta tapaa tuoda tuotteet esille ja helpottaa asiakkaiden yhteydenpitoa meidän myyntiimme. Knowitin asiantuntijat haastoivat meitä löytämään parhaan ratkaisun meidän tarpeisiimme”, kiittää Reetta Peltonen.

Mobile first -suunnittelua mobiilin ehdoilla

Esimerkiksi Ahlstromin tärkeällä kasvualueella Aasiassa jo 90 prosenttia yhteydenotoista tulee mobiililaitteista. Knowit toi sivuston suunnitteluun mobile first -periaatteen: käyttöliittymää ei pelkästään tehdä responsiiviseksi eli erikokoisille näytöille skaalautuvaksi, vaan se rakennetaan alusta lähtien mobiililaitteiden ehdoilla. Näin mobiilikäyttäjä saa kaiken oleellisen helposti käytettävässä ja aina toimivassa muodossa. Muun muassa kuitukangasalan järjestö INDA on kiitellyt e-uutisissaan sivuston mobiilikäytettävyyttä.

”Maailmanlaajuisesti älypuhelinten käyttäjien määrän ennustetaan ylittävän kahden miljardin rajan ensi vuonna. Verkkopalvelun responsiivisuus on jo tänä päivänä perusoletus, joten Knowitin suunnittelutyössä lähtökohtana on mobile first aina kun se vastaa asiakkaan liiketoiminnan tarpeita", linjaa Ville Särmälä, Knowitin toimitusjohtaja.

Ketterä toteutus joustavalle alustalle

Ahlstromin verkkosivuston alustaksi valittiin EPiServer 7, joka täyttää vaatimukset helposta muunneltavuudesta ja päivitettävyydestä. Knowit on edelläkävijä EPiServer 7 -toteutuksissa sekä EPiServer Premium Solution Partner eli korkeimman tason kumppani niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa. 

Sovitusta projektiaikataulusta ja kustannusarviosta pidettiin tiukasti kiinni, ja sivusto julkaistiin joulukuussa 2013. EPiServerin kätevän monistettavuuden ansiosta myös Ahlstromin tytäryhtiön Munktellin verkkosivusto pystyttiin toteuttamaan tehokkaasti projektin lisätyönä.

Muita edellä myös tulevaisuudessa

“Olemme saaneet asiakkailta ja muilta sidosryhmiltä sivustosta erittäin hyvää palautetta erityisesti selkeydestä ja responsiivisuudesta. Myös uudistettu tuoteosio on saanut kiitosta”, kiteyttää Liisa Nyyssönen sivuston saaman vastaanoton.

Ahlstrom on jo vetänyt Knowitin kanssa suuntaviivat automaattisen markkinoinnin hyödyntämiselle ja mobiilikäytettävyyden jatkokehittämiselle. Selkeä kehityspolku auttaa vastaisuudessakin Ahlstromia lunastamaan brändilupauksensa ”Stay ahead” myös verkkoviestinnässään.

Pinterest

Muita julkaisuja Knowit Oy:lta