Veritaksen liiketoiminta nojaa luotettavien vakuutusjärjestelmien tietoihin

post_image

“Eläkevakuutusala on vahvasti integroitu, ja lähes kaikissa tapauksissa ihminen saa vain yhden eläkepäätöksen. Tämä asettaa vakuutusjärjestelmien toiminnalle erityisvaatimuksia: missä järjestyksessä tiedot siirtyvät ja miten niitä poimitaan. Meille tärkeintä ovat nimenomaan ne tiedot, joita saamme taustalla pyörivistä järjestelmistä”, sanoo johtaja Stefan Strandberg Veritaksen vakuutus- ja IT-palveluista.


Veritas ja Tieto ovat tehneet yhteistyötä kymmeniä vuosia. Vakuutusjärjestelmät on rakennettu käsi kädessä käyttöpalveluiden kanssa, joten ne sopivat toisiinsa hyvin. Iso järjestelmäkokonaisuus vaatii paljon integraatioita, sillä kaikkien järjestelmien on keskusteltava keskenään.

“Tiedon ymmärrys järjestelmiemme toiminnasta ja heidän osaamisensa eläkevakuutuksen monimutkaisessa ympäristössä on meille tärkeää. Hyvin sujunutta yhteistyötä on helppo jatkaa”, Strandberg kiittää.

Henkilökohtainen palvelu vaatii kustannustehokkaat ratkaisut 

Veritas poikkeaa muista eläkeyhtiöstä vahvalla, henkilökohtaisella palvelukonseptilla. Kaikille asiakkaille on oma vakuutusneuvoja, jolle on suora puhelinnumero. Puhelimen tai verkkopalvelun kautta tehtyihin yhteydenottoihin vastataan nopeasti.

“Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, toimii taustalla parikymmentä asiakkaille ja vakuutusneuvojille näkymätöntä vakuutusjärjestelmää. Näiden järjestelmien on toimittava, jotta vakuutusneuvoja saa oikeat tiedot”, Strandberg painottaa.

Henkilökohtaiseen palveluun panostaminen näkyy myös IT-puolella. Vakuutus- ja IT-palveluista vastaava Strandberg kertoo, että asiakaspalvelu ja sen taustalla toimivat vakuutusjärjestelmät ja verkkopalvelut keskitettiin Veritaksella kymmenen vuotta sitten saman luukun alle.

“Panostamme jatkossakin henkilökohtaisiin palveluihin, sillä uskomme, että perheyrityksen tapaan toimivalle eläkeyhtiölle on näillä markkinoilla tilaa. Toki se vaatii meiltä kustannustehokkaita ratkaisuja”, Strandberg sanoo.

Veritaksen ja Tiedon pitkä yhteistyö jatkuu 

Tiedon asiakkuusjohtaja Ari Pylkön mukaan kustannustehokkuutta vaaditaan myös yleisesti eläkevakuutusalalla. Se saavutetaan tehostamalla toimintaa ja järkevöittämällä alan IT-järjestelmiä.

“On tärkeää pohtia työkaluja sille, että samoja asioita voidaan tehdä entistä tehokkaammin ja tuottavammin. Näistä asioista keskustelemme myös Veritaksen kanssa”, Pylkkö kertoo.

Veritaksen ja Tiedon yhteistyö jatkuu infrastruktuuripalveluilla, jotka sisältävät kapasiteetti-, tietoliikenne- ja verkkoratkaisuja sekä sovellushallinta- ja pilvipalveluita. Lisäksi yhteistyö sisältää sovelluskehitystä, sillä Veritas on osakkaana eläkealueen yhteisyhtiö Tieto Esy Oy:ssa.

“Tiedon kanssa voimme jatkaa siitä, mitä olemme tähän asti rakentaneet. Tämä vapauttaa meidän aikaamme muihin hankkeisiin, kuten vaikka tällä hetkellä uusittavaan korvausjärjestelmään”, Strandberg tiivistää.

Suosittelija:

“Tiedon ymmärrys järjestelmiemme toiminnasta ja heidän osaamisensa eläkevakuutuksen monimutkaisessa ympäristössä on meille tärkeää. Hyvin sujunutta yhteistyötä on helppo jatkaa”

Stefan Strandberg, johtaja, Veritas vakuutus- ja IT-palvelut

Referenssi Veritaksen liiketoiminta nojaa luotettavien vakuutusjärjestelmien tietoihin
Tilaaja: Veritas
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Integraatiot
It-infrapalvelut
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Pankki ja vakuutus
Johtamistyö
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?