Varma uudistaa järjestelmiä ja siirtyy Tiedon yksityiseen pilveen

Tieto on Varman pitkäaikainen käyttöpalveluiden yhteistyökumppani. Yhteistyötä syvennettiin uudella käyttöpalveluiden sopimuksella, joka sisältää myös kapasiteetti- ja pilvipalveluiden käytön. Samalla Varmassa käynnistyy palvelinympäristöjen muutosohjelma.

“Meillä oli aiemmin käytössä dedikoidut palvelinympäristöt, joista nyt siirrymme pilvipalvelumaailmaan Tiedon yksityisen pilvipalvelun myötä.”, Kurki kertoo.

Pilvipalvelun toimitusmalli on helppo ottaa käyttöön ja palvelun toimittamiseen tarvittavan kapasiteetin lisääminen tai vähentäminen käytön mukaan on sujuvaa. Toimintamalli on kustannustehokkaampaa kuin Varman ja Tiedon aiempi sopimus.

“Odotamme, että pilveen siirtyminen nopeuttaa myös projektien läpimenoa. Esimerkiksi ympäristöjen rakentaminen on helpompaa, kun ei tarvitse tilata palvelinta alusta asti”, Kurki kuvailee.

Tietojärjestelmien uudistaminen takaa osaajat myös tulevaisuudessa


Varman perusjärjestelmät ovat palvelleet liiketoimintaa hyvin. Siksi tietojärjestelmien osalta muutoksen pääpaino on teknologian uudistamisella eikä niinkään toiminnallisuuksien parantamisella. Kurjen mukaan tämä säästää myös kustannuksia, sillä kun toiminnallisuudet säilyvät samana, ei modernisoituja järjestelmiä tarvitse testata niin kokonaisvaltaisesti.

Teknologian uudistaminen on tarpeen myös osaajien takia. Vanhojen teknologioiden asiantuntijoita ei nimittäin enää löydy, kun konkarit ovat eläköityneet ja kouluissa opetetaan uutta.

“Uudistamisella haluamme minimoida riskit siitä, että kukaan ei jatkossa osaisi kehittää teknologioitamme. Hyödynnämme laajempaa osaamisjoukkoa sekä Suomesta että Tiedon globaalin toimitusmallin myötä myös ulkomailta. Tämä lisää edelleen palveluidemme toimintavarmuutta”, Kurki kertoo.

Järjestelmien kehittäminen ketteräksi

Varman ja Tiedon yhteistyöhön on haettu ketteryyttä. Järjestelmien kehittämisen toiminta- ja toimitusmalleja on uudistettu, jotta ne olisivat tehokkaampia. Käytännössä tämä on tehty versioimalla ja pilkkomalla isoja kokonaisuuksia pienempiin osiin. Näin vältytään suurilta projekteilta.

“Yhteistyö Tiedon eläkealueen osaamiskeskuksen ja muiden asiantuntijoiden kanssa on sujunut hyvin ja helposti. He ovat osaavia ja mukavia ihmisiä”, Kurki kiittää.


Suosittelija:

“Tavoitteenamme on ottaa käyttöön ketterästi ylläpidettävä ja kustannustehokas palvelinympäristö Tiedon pilvikapasiteettipalveluja käyttämällä. Lisäksi modernisoimme tietojärjestelmiä siten, että vanhoja, toimivia järjestelmiä ei tarvitse uusia. Liiketoimintamme iloitsee kun käyttäjiä ei tarvitse kouluttaa ja tutut järjestelmät säilyvät, mutta näyttävät paremmilta”

Tiina Kurki, Varman tietohallintojohtaja

Referenssi Varma uudistaa järjestelmiä ja siirtyy Tiedon yksityiseen pilveen
Tilaaja: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Pankki ja vakuutus
Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana