ValueFrame soveltuu insinööritoimistolle

Tilaaja: Insinööritoimisto Ylitalo Oy

Ajankohta: 2015 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Petri Vuorre

Tagit: BI ja raportointi, Projektinhallinta

post_image

Insinööritoimisto Ylitalo Oy on talotekniikan suunnittelua, prosessi- ja laitossuunnittelua sekä peruskorjaussuunnittelua tarjoava yritys. 15 henkeä työllistävä toimisto on perustettu vuonna 1973 ja se toimii pääasiassa Oulun ja Pohjanmaan talousalueella. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Seinäjoella.

Projektinhallinta valittiin vertailujen perusteella


Ylitalo oli vuosien varrella kokeillut useita ohjelmistoja ratkaisemaan yrityksen projektinhallinnan. Toimitusjohtaja Petri Vuorteen mukaan he hakivat ratkaisua, joka yhdistäisi toimivaksi kokonaisuudeksi työajanseurannan, laskutuksen sekä projektien seurannan. Koekäyttöjen ja vertailujen jälkeen Ylitalo päätyi ValueFrame PSA -järjestelmään. Vuorre kertoo, että valinnassa ratkaisi ValueFramen helppous sekä resursointityökalut. ”ValueFramella pystyy kevyesti perustamaan projektin ja kirjaamaan tunteja. Toisaalta se on myös riittävän kattava ja projekteja saa viritettyä aika lailla. Se skaalautuu sekä pieniin että isoihin projekteihin.”

Järjestelmän käyttöönotto sujui vaivattomasti. Vuorre kehuu käyttöönottajan ammattitaitoa: ”Kysymyksiini oli vastaukset valmiina ja käyttöönottaja tunsi toimialan.” Lisäksi hän antaa erinomaista palautetta myös ValueFramen tukipalvelulle.

Resursointi apuna projektien suunnittelussa

ValueFrame on keskeisessä roolissa Ylitalon liiketoiminnassa. Työntekijät kirjaavat tekemänsä tunnit projekteille ja projektien laskut luodaan suoraan tehtyjen tuntien perusteella. Projektien reursointi on on Vuorteen mukaan riittävän yksinkertaista ja resursoinnissa käytettävä GANTT-näkymä toimii hyvin. Myös ValueFramen raportit saavat Vuorteelta kiitosta: Raportit ovat kattavia ja niiltä saa varsin monipuolisesti rajattua haluamiaan asioita.

Vuorre nimeää ValueFramen merkittävimmiksi hyödyiksi laskutuksen tuoman ajansäästön, projektiseurannan helppouden sekä työajanseurannan. ValueFrame on Vuorteen mukaan ”ensimmäinen ohjelma, jossa työajanseuranta on toiminut oikein”.

Lopuksi Vuorre vielä kehottaa muitakin insinööritoimistoja kokeilemaan ValueFramea. ”Kannattaa tutustua ainakin. Kyllä näkee, että ValueFrame on tehnyt tälle alalle pitkään töitä alan yritysten kanssa. ValueFrame on suunnittelualalle soveltuva ohjelmisto.”

Pinterest

Muita julkaisuja ValueFrame Oy:lta