Valtiokonttorin järjestelmäuudistusten laadunvarmistus

post_image

LIIKETOIMINNALLINEN LÄHTÖKOHTA

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön tärkein kumppani valtionohjauksen toteuttamisessa. Sen tehtävänä on toimia valtionhallinnon sisäisten palveluiden kehittäjänä ja tuottajana. Valtiokonttori mahdollistaa toiminnallaan osaltaan toimintamenosäästöjen toteutumisen ja tuottavuuden kasvun valtion virastoissa ja laitoksissa. Sen hoidossa on valtion sisäiset palvelut kuten valtion rahoitustoiminnot, valtion virastojen ja laitosten lakisääteinen vahinkoturva sekä laskentatoimen ja maksuliikenteen ohjaus.

Symbio osallistui Hanselin kautta vuonna 2015 järjestettyyn kilpailutukseen, jossa Symbio valittiin Valtiokonttorin laadunvarmistuskumppaniksi. Valtiokonttori oli todennut, että he tarvitsivat luotettavan kumppanin ja osaajan auttamaan testauksen hallinnassa ja toteuttamisessa keskeisissä projekteissaan. Uudistusprojektit koskivat vakuutus- ja rahoitusalan järjestelmiä. Tältä pohjalta Valtiokonttori ja Symbio aloittivat kattavan testaus- ja testauksenhallintayhteistyön maaliskuussa 2015.

RATKAISU

Symbion tavoitteena oli rakentaa Valtiokonttorille vahva laatuajattelu, nykyaikaiset testausmenetelmät ja –työkalut sekä toimia laadunvarmistuksen asiantuntijana asiakkaan ja ohjelmistotoimittajan välillä.

Aloitimme laatukäytäntöjen rakentamisen menetelmäkehityksestä ja otimme projekteissa käyttöön HP:n ALM (Quality Center) –työkalun testauksen suunnittelulle, toteutukselle ja raportoinnille. Aluksi luotiin testauksen versionhallinta, toimitussyklit, julkaisuaikataulut ja –muistiot sekä määriteltiin tarkka aikataulu ja hyväksymiskriteerit testaukselle. Tämän lisäksi kehitettiin luotettavat laatumittarit ja näkymät, joilla voidaan reaaliaikaisesti seurata testauksen tilannetta ja laadun tasoa. Yhteistyön edetessä Symbio koulutti asiakkaan testaukseen osallistuvia liiketoiminnan asiantuntijoita laadunvarmistus- ja testauskäytäntöjen lisäksi myös uuden järjestelmän käyttöönotossa.

SAAVUTETUT EDUT

Yhteistyö ylitti asiakkaan odotukset moninkertaisesti. Sen myötä Valtiokonttorin laatuajattelu sekä liiketoimintaosaajien osaaminen testauksen menetelmistä, työkaluista ja ammattimaisesta hyväksymistestauksesta on lisääntynyt. Testauksen periaatteiden ja vaikuttavuuden sisäistämisen myötä asiantuntijoiden työn mielekkyys on lisääntynyt. Hyväksymistestausvaiheessa löydettiin runsas määrä kriittisiä vikoja, jotka tuotantoon päästessään olisivat aiheuttaneet vakavia haittoja järjestelmien toiminnalle. Tämän vuoksi järjestelmien käyttöönottoja myöhäistettiin.

”Symbio on ollut kokonaisvaltainen laadunvarmistuskumppani, joka on merkittävästi edistänyt Valtiokonttorin järjestelmäprojektien laatua,” Tomi Poikola, tietohallintojohtaja, Valtiokonttori 

Suosittelija:

Symbio on ollut kokonaisvaltainen laadunvarmistuskumppani, joka on merkittävästi edistänyt Valtiokonttorin järjestelmäprojektien laatua.

Tomi Poikola, tietohallintojohtaja, Valtiokonttori

Referenssi Valtiokonttorin järjestelmäuudistusten laadunvarmistus
Tilaaja: Valtiokonttori
Ajankohta:2015 - 2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Minna Pulkkinen, 0504390638, minna.pulkkinen@symbio.com
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Laadunvarmistus
Auditointi
Big Data
Maksaminen
Julkishallinto
Pankki ja vakuutus
Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Oracle
Sharepoint
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Symbio:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa