Valtakunnalliset opiskelijahaut yhdessä palvelussa

post_image

Opiskelupaikan hakeminen helpottuu, kun haun voi tehdä yhdessä ja samassa verkkopalvelussa sekä seurata samalla haun edistymistä. Lisäksi järjestelmällä varmistetaan, että opiskelijaksi hyväksytty saa saman lukukauden aikana ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.
Cybercom vastaa tästä Suomen suurimman julkishallinnon avoimen lähdekoodin hankkeesta, Opetushallituksen Opintopolku.fi-palvelusta.


Oppijan verkkopalvelut muodostavat Opetushallituksen jättihankkeen, jossa julkishallinto on ottamassa käyttöönsä uudenlaisen verkkopalveluiden toteuttamisen mallin. Opetushallitus vastaa itse hankkeesta, mutta ostaa ICT-asiantuntemuksen kumppaniltaan.

Kilpailutuksen jälkeen kumppaniksi valittiin Cybercom.

Opetushallitus halusi käyttöönsä kattavan koulutusasioiden sähköisen palvelukokonaisuuden. Valtakunnalliset opiskelijoiden hakuprosessit haluttiin päästä toteuttamaan uuden palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Palvelukokonaisuuteen kuuluva Opintopolku.fi-verkkopalvelu toimii toisen asteen, korkeakoulujen sekä aikuiskoulutuksen opiskelijahakujärjestelmänä. Siihen kuuluu lisäksi virkailijajärjestelmä, joka toteuttaa hakuprosessin.


Opintopolku.fi-palvelu palvelee opiskelupaikkaa hakevia kattavasti. Palvelussa on tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Vahvasti tunnistautunut käyttäjä voi seurata hakunsa edistymistä, muokata hakulomaketta sekä ottaa opiskelupaikan vastaan.

Palvelun käyttäjiä ovat paitsi koulutukseen hakeutujat ja opiskelijat myös oppilaitokset, koulutuspalvelun tuottajat, yritykset ja muut työelämän organisaatiot, julkishallinto sekä koulutus- ja uravaihtoehtojaan pohtivat kansalaiset.

Opetushallituksen kansallisten tietojärjestelmien käyttö- ja kapasiteettipalveluista vastaa Cybercom. Palvelu sekä sen jatkuva ylläpito toteutetaan ketterän kehittämisen menetelmillä.

Tutustu palveluun
opintopolku.fi

Opintopolku on yksi seitsemästä sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman (SADe-ohjelma) tuottamasta valtakunnallisesta julkisen sektorin hankkeesta.


Referenssi Valtakunnalliset opiskelijahaut yhdessä palvelussa
Tilaaja: Opetushallitus
Toimittajan yhteyshenkilö:
Timo Laaksonen, Director
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Webkehitys
IT
Julkishallinto
Konsultointi
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Muita julkaisuja Cybercom Finland Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi