Vaasan Oy

post_image

VAASAN on kansainvälinen leivonnan edelläkävijä ja yksi merkittävimmistä leipomoalan toimijoista Pohjois-Euroopassa. VAASAN on johtava leipomoalan toimija ja leivonnaispakasteiden osaaja kotimarkkina-alueellamme Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja maailmassa. Vuonna 2013 liikevaihto oli noin 414,5 miljoonaa euroa ja konserni työllisti keskimäärin 2745 henkilöä.

Vuonna 2012 VAASANin silloinen työajanseurantaohjelmisto oli tiensä päässä, joten sen uusiminen oli väistämättä edessä. VAASAN teki kartoitukset useista työajanseurantajärjestelmistä ja lopputuloksena päädyttiin Tamtron Solutions Oy:n (nyk. AitoSolutions Oyj) ratkaisuun. VAASAN valitsi järjestelmän, koska AitoSolutions Oyj:llä oli pitkä kokemus ja laaja osaaminen työajanseurannasta useilta vuosilta. Valintaan vaikuttivat myös pitkä yhteistyö työajanseurantalaitteiden toimittajana VAASANille. Myös referenssit muilta leipomoalan yrityksiltä vaikuttivat valintaan.

VAASANilla on Suomessa useita toimipaikkoja, joten työaikatiedot saadaan sähköisesti siirtymään keskitetylle palvelimelle. Kaikki kirjauspäätteet ovat yhteydessä palvelimelle ja esimiehillä on pääsy ohjelmistoon korjaamaan ja hyväksymään työaikatiedot. Tästä palkanlaskenta jatkaa ja ottaa tunti- ja muut tarpeelliset tiedot rajapinnan kautta palkanlaskentajärjestelmään laskennan perustaksi. Kaikki henkilöiden perustiedot ylläpidetään toisessa ulkopuolisessa järjestelmässä, josta tarvittavat tiedot siirtyvät myös AitoSolutions Oyj:n järjestelmään.

Työajanseurantaohjelmiston toimintaa lähdettiin määrittelemään yhdessä VAASANin kanssa heidän tarpeisiinsa sopivaksi. Koska työaikasääntöjä oli erilaisia, lisäksi monia eri työvuoro- ja työaikamalleja sekä eri työehtosopimuksia, oli työ haasteellista. Määrittelyjen ja testeissä esiin tulleiden virheiden korjausten jälkeen saatiin kuitenkin järjestelmä palvelemaan VAASANin tarpeita ja jopa i paremmin kuin ennen.

”Järjestelmän myötä olemme saaneet vähennettyä paljon manuaalista työtä perustietojen ylläpidossa. Koska tiedot eri järjestelmien välillä liikkuvat saumattomasti, antaa tämä paljon lisäetua ja parantaa oikeellisuutta. Toimittajan tuki ja asiakaspalvelu on ollut apuna tarvittaessa. Seuraavaksi tavoitteenamme on liittää mukaan työvuorosuunnitteluosio, jonka myötä saamme entistä paremman työajanhallittavuuden.”
Nykyään AitoSolution Oyj:n järjestelmä palvelee yli 1200 henkilön työaikatietojen ylläpidossa VAASANin noin 10 eri paikkakunnalla.

Liisa Väyrynen Henkilöstöjohtaja - Vaasan Oy

Referenssi Vaasan Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja AitoSolutions Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa