Useamman kuljetusliikkeen käyttäminen lisää liikevaihtoa ja asiakastyytyväisyyttä

Tilaaja: Cykelpartner.dk, bilka.dk

Ajankohta: 2014 - 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Timo Heikkinen, timoh@edi-soft.fi, 040-5894400

Tagit: Asiakaspalvelu, Logistiikka, Myynti, Supply chain management SCM, Verkkokaupparatkaisut, Kauppa, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Valmisohjelmisto, Verkkokaupan logistiikka

post_image

Yritysten kannattaa hyödyntää useita kuljetusliikkeitä optimoidakseen kuljetuksia ja toimitustapoja. Tanskalaisen verkkokaupan tulokset osoittavat, että se lisää sekä liikevaihtoa että asiakastyytyväisyyttä.

Kuljetusliikkeet ovat erilaisia, kuten asiakkaatkin ja heidän tarpeensa. Sen takia yritysten kannattaa hyödyntää monipuolisesti eri kuljetusliikkeiden palveluita pakettien lähettämisessä asiakkaille.

“Kysymys ei ole pelkästään rahtihinnoista tai paljousalennuksista, vaan myös sopivimman kuljetustavan valinnasta kullekin kuljetukselle sekä kuljetusten laadusta. Jokaisella kuljetusliikkeellä on vahvuutensa, toisten vahvuutena on isokokoisten tavaroiden kuljetus, kun taas toiset kuljetusliikkeet ovat erikoistuneet särkyvien pakettien kuljetukseen jne.”, sanoo EDI-Softin Vice President, Steffen Pasgaard.

Tanskan suurin supermarket ketju, Dansk Supermarked, on myös nähnyt sopivimpien ja monipuolisten kuljetuskumppaneiden valinnan höydyt. Varmistaakseen parhaan toimituskokemuksen asiakkailleen, Dansk Supermarked käyttää useita kuljetusliikkeitä.

“80-90% asiakaskokemuksesta riippuu kuljetuksesta. Näemme kuljetusten onnistumisen ja asiakkaiden odotusten täyttymisen välittömästi asiakastyytyväisyystutkimustemme tuloksista”, Kasper Kristensen, Dansk Supermarkedin asiakaskokemuspäällikkö Kasper Kristensen toteaa.

Dansk Supermarked omistaa Bilka.dk:n, joka on yksi Tanskan suurimmista verkkokaupoista. Bilka.dk tekee kaikkensa varmistaakseen hyvän asiakaskokemuksen. Monipuoliset kuljetuspalvelut yhdistettynä hyviin tuoteneuvoihin ja suosituksiin lisäävät verkkokaupan konversiota pitkällä tähtäimellä. Myös Bilka.dk:ta pienemmille yrityksille, joiden lähetysmäärät ovat pienempiä, on hyödyllistä panostaa kuljetuskokemukseen.

Verkkokauppa lisäsi konversiota merkittävästi

Tanskalainen verkkokauppa, Cykelpartner.dk lähettää yli 150 000 pakettia vuodessa. Kun he lisäsivät uutena kuljetusvaihtoehtona Post Danmarkin Sunday pickup-palvelun, hyvät tulokset yllättivät heidät.

”Odotin konversioasteeseen positiivista vaikutusta Sunday pickup-palvelusta, mutta en osannut kuvitella tulosten suuruutta. Sunday pickup lisäsi konversiota 25% ja olemme saaneet erittäin positiivista palautetta asiakkailtamme, jotka saavat viikonlopun tilauksensa heti seuraavana maanantaina, ”Søren Sieg Jensen, Cykelpartner.dk:n IT- ja markkinointipäällikkö kertoo.

Kuljetuksilla ja oikean toimitustavan ja asiakastarpeen kohtaamisella on suuri merkitys Cykelpartner.dk:lle. Steffen Pasgaard jatkaa: “Kuljetuksissa ei ratkaise ainoastaan oikean kuljetusyhtiön ja kuljetettavan tavaran yhteensopivuus, vaan myös asiakkaan tavaran toimitukselle asettamat vaatimukset ja odotukset. Jokaisella asiakkaalla on mielipiteensä hyvästä toimituksesta. Lisäksi, kuljetusyhtiöiden tarjoamien palveluiden kirjo on laaja ja ne tukevat erilaisten verkko-ostosten tekemistä. Kyse on siis juuri oikean kuljetusyhtiön löytämisestä, joka pystyy toimittamaan ostettavan tavaran asiakkaan toivomusten ja vaatimusten mukaisesti.”

Suosittelija:

Søren Sieg Jensen, IT ja markkinointipäällikkö, Cykelpartner.dk

Pinterest

Muita julkaisuja Consignor Oy:lta