Uber vauhdittaa kuljetusliikkeiden innovaatioita

post_image

Bring kuljetusyhtiön Johan Holgerssonin mukaan diginatiivi sukupolvi ja kasvava verkkokauppa tasoittavat tietä Uber-tyyppisille kuljetuspalveluille, joista myös perinteiset kuljetusyhtiöt voivat oppia paljon.

Uberin perustamisesta lähtien vuonna 2009, tilauspohjaiset mobiilipalvelut ovat levinneet monelle muullekin toimialalle taksikuljetusten lisäksi ja ovat tulleet synonyymeiksi digitalisoitumiselle, innovaatioille ja palveluiden käyttömukavuudelle. Kuljetusalalla on syntynyt uusia palveluita, kuten Tanskalainen Trunkbird, Norjalainen Nimber ja Suomalainen PiggyBaggy. EDI-Softin vuotuisessa Nordic Delivery Conference konferenssissa, Johan Holgersson, Bring kuljetusyhtiön markkinointijohtaja ja e-Labsin vetäjä, esitti avoimesti yhteistyöhalun uusien sosiaalisten kuljetuspalveluiden kanssa. Konferenssin jälkeen, EDI-Soft ja Johan Holgersson keskustelivat tarkemmin hänen mielipiteistään uusien innovatiivisten kuljetuspalveluiden noususta.

“Erityisesti kasvava verkkokauppa ja diginatiivi sukupolvi vauhdittavat kysyntää yksinkertaisille, joustaville ja käteville kuljetustavoille, jonka ansiosta markkinoille tulee yhä enemmän sosiaalisia kuljetuspalveluita. Näiden uusien kuljetuspalveluiden ydintä ovat käyttäjäystävälliset sosiaaliset palvelualustat, jotka houkuttelevat diginatiiveja käyttäjikseen. Tälläiset innovatiiviset ratkaisut avaavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia ja se asettaa innovaatiovaatimuksia myös meidän kaltaisille kuljetusyhtiöille. Kuluttajien voima ja vaikutusmahdollisuudet ei ole koskaan ollut suurempaa,” Johan Holgersson sanoo. Hän toivottaa Uberin tuomat uudet innovaatiot tervetulleiksi perinteiseen logistiikkaan.

Johan Holgersson uskoo, että perinteiset kuljetusyhtiöt voivat oppia paljon sosiaalisilta kuljetuspalveluilta eikä torju yheistyötä. Yhteistyöllä voidaan vastata kuluttajien tarpeisiin
Johan Holgerssonin mielestä on inspiroivaa, että Uber filosofia digitalisoitumisessa ja innovaatioissa on mahdollista niinkin perinteisellä toimialalla kuin logistiikka-ala:

“Toimialojen vakiintuneita liiketoimintamalleja muuttavat palvelut, kuten Uber, Trunkbird, Nimber ja PiggyBaggy, ovat eteenpäin vievä voima omille innovaatioillemme. Kaikki parannukset toimitusketjussa, jotka tuottavat parempia käyttö- ja asiakaskokemuksia, ovat lämpimästi tervetulleita. Uber voi opettaa perinteisille kuljetusliikkeille uusia asioita viestinnästä, käyttöliittymistä, mobiilisovelluksista ja jäljitettävydestä.”

Verkkokaupan räjähdysmäisen kasvun myötä, sosiaalisten kuljetuspalveluiden ja perinteisten kuljetusliikkeiden yhteistyö voi olla välttämätöntä, jotta asiakkaiden tarpeisiin voidaan vastata.

“Mielestäni me kaikki jaamme vastuun siitä, että voimme tehdä sujuvamman tavaraliikenteen mahdolliseksi erityisesti kasvavan verkkokaupan osalta. Kuljetusliikkeillä tulee olemaan vaikeuksia vastata yksin 100%:sti kuluttajien moninaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Siksi voin helposti kuvitella yhteistyömahdollisuuksia Bringin kanssa tulevaisuudessa,” Johan Holgersson päättää.

Bloggaus Uber vauhdittaa kuljetusliikkeiden innovaatioita
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Consignor Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Supply chain management SCM
IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmisohjelmisto
Verkkokaupan logistiikka
Pinterest

Muita julkaisuja Consignor Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi