Turku.fi: Ketterät menetelmät - konsultointi

Tilaaja: Turun kaupunki

Tagit: Tietohallinto, Ketterät menetelmät, Asiantuntijapalvelut, IT, Julkishallinto, Konsultointi, Koulutus, scrum, Agile, Ketteryys, ketteryyskonsultointi

post_image

DriveTurku-hankkeessa uudistetaan Turun kaupungin sähköiset palvelut, sähköinen asiointi ja verkko-osallistuminen. Codento teki hankkeelle räätälöidyn kokonaisuuden konsultointia ketteristä menetelmistä. Sillä varmistettiin, että hankkeen ensimmäiset ketterät kehitysprojektit lähtevät menestyksekkäälle raiteelle.

Ketteryys on Turun kaupungin palvelukehityksessä uutta, ja varmistaakseen että ketteryyden mahdollisuuksista saadaan kaikki irti, Turku halusi perehdyttää projektiryhmän ketteryyden perusteisiin. Yhdessä suunnitellen ketteryysharppauksen sisällöksi päätyi:

1. Ketterän hankinnan ja ohjauksen tuki
2. Päivän workshop koko projektiryhmälle
3. Jälkihoito: paluu kiperimmin vaivaaviin asioihin

Toimituskunnan työpajassa panostettiin erityisesti konkretiaan. “Oli hyvä ettei tuhlattu aikaa teoreettiseen höpinään, vaan luotiin osallistujille tietopääomaksi sapluuna toimintatavasta ja käytännön työkalut,” Turku.fi:n projektisuunnittelija Harri Falck summaa.

Osana ketteryysharppausta Codento auttoi Turun hankinta-asiantuntijoita myös operoimaan ketterässä hankinnassa. Hankintavastaavien kanssa käytiin läpi tärkeimmät ketterän hankkeen hankinnan ja ohjaamisen periaatteet, ja myös yleisimmät sudenkuopat.

Voit lukea casen kokonaisuudessaan täältä.

Pinterest

Muita julkaisuja Codento Oy:lta