Tulosta vai tuherrusta?

Tagit: Markkinointi, Myynti, Pilvipalvelut / SaaS, Ohjelmistokehitys, Big Data, IBM, IT, Valmisohjelmisto

post_image


On tapahtumapäivä. Totuuden hetki koittaa. Valmistelut on valmisteltu ja tapahtumaan osallistuvilla on aika elää suunnitelmat todeksi.
 
Projektipäällikön tärkein tehtävä tapahtuman aikana on johtaa tiimin tekemistä ja tunnelmaa. Jotta tiimin johtaminen on mahdollista, on projektipäälliköllä tietenkin oltava mandaatti johtaa tiimiä. Jos olet tapahtuman projektipäällikkö, varmista että tiimi on aamusta lähtien iskussa. Jokaisen tiimiläisen panos tavoitteelliseen tekemiseen ja elämää sykkivään tunnelmaan on tärkeää tulosten saavuttamiseksi. 

Tapahtumaan osallistumisen tavoitteena on saada mahdollisimman paljon uusia potentiaalisia liidejä. Liidejä syntyy tietenkin tapahtumassa käydyistä keskusteluista. Keskusteluja kannattaa sopia mahdollisimman paljon jo etukäteen kiinnostavien henkilöiden kanssa, mutta ne ovat kuitenkin vain yksi osa keskusteluista. Tapahtumassa on tärkeää ohjata aktiivisesti kohderyhmään kuuluvia henkilöitä omalle ständille ja demopisteelle tutustumaan ja käymään keskustelua.
 
Mistä sen tietää, kuka on kohderyhmää? Kysymällä. Hio aloitusrepliikki timanttiseksi ja aloita mahdollisimman monta keskustelua. Vaikutus tehdään heti ensimmäisten sanojen aikana. Siinä ei parane enää änkytellä. Mitä enemmän teet keskustelun avauksia tuntemattomien ihmisten kanssa, sitä enemmän löydät kohderyhmään kuuluvia henkilöitä ja sitä enemmän pääset käymään relevantteja keskusteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Tietenkin myös tarina pitää olla kunnossa. (Katso tarinan rakentamisen elementit kirjoituksesta Meidän tarina.)


Tapahtuman aikana pelataan myös diginäkyvyyspeliä ja valmistaudutaan jälkipeleihin 

Tapahtuman esitysten aikaan kannattaa twiitata mielenkiintoisimpia nostoja esityksistä. Twiittaamalla ahkerasti laatutavaraa tapahtuman hash tagin alle, seuraajamääräsi kasvaa huomaamatta. 

Jotta sinulla on mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä tarjottavana verkostollesi tapahtuman jälkeen, kannattaa tapahtuma hyödyntää materiaalin keräämiseen. Tässä muutama ajatus materiaalin keräämiseen:
  • Kuvaa yrityksesi puheenvuoro, ja jaa se tilaisuuden jälkeen blogikirjoituksen yhteydessä.
  • Tee tutkimus. Kysy esim. kolme hyvin kiteytettyä kysymystä kaikilta tapaamiltasi henkilöiltä ja koosta vastauksista minitutkimus. Jaa tulokset tapahtuman jälkeen verkostollesi.
  • Haastattele jotakuta kiinnostavaa henkilöä tilaisuudessa ja kuvaa haastattelu. Pyydä lupa haastattelun julkaisulle ja jaa haastattelu tapahtuman jälkeen verkostollesi.
  • Tee vimmatusti muistiinpanoja ja kirjoita blogikirjoitus mielenkiintoisimmista nostoista.

Muista: tulokset seuraavat tunnelmaa ja tekemistä.

Tsemppiä kaikille IBM BusinessConnect 2014 osallistujille!

Taneli Eisto
Intohimoisesti myynnin asialla

Ota yhteyttä taneli.eisto(a)pedab.fi

Katso myös edelliset blogikirjoitukset aiheesta:
Onko myynnillinen epäonnistuminen massatapahtumissa luonnonlaki?
Tapahtumaan valmistautuminen ja siellä myynnillinen onnistuminen on projekti
Meidän tarina
Oletko vaniljaa vai rommirusinaa?
Päällikön Checklist


Pinterest

Muita julkaisuja Pedab Finland:lta