Tulosmarkkinointitoimisto Malja panostaa kasvuun ja kilpailuetuun

post_image

Asiakkaidensa markkinoinnin tuloksellisuuden kehittämiseen erikoistunut Tulosmarkkinointitoimisto Malja tukeutuu kovassa kasvuvauhdissaan saumattomasti integroituihin ValueFrameen ja Procountoriin.

Tällä hetkellä 21 työntekijää vakituisesti työllistävä Malja pitää ValueFramea ja Procountoria tärkeinä osina liiketoimintansa kasvun hallintaa. ”Ilman tehokkaita ja mallinnettuja toiminta- ja talousprosesseja ja niiden tukemiseen kehitettyjä ValueFramea ja Procountoria ei nykyisen kasvuvauhtimme hallitseminen olisi mahdollista”, kertoo Maljan perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Vahtera. ”Me toteutamme satoja tapahtumia ja markkinointikampanjoita vuosittain, hallitsemme niihin liittyen projektien suunnittelun, aikataulutuksen, puolentoistasadan promoottorin työvuorot, resursoinnin, kustannushallinnan sekä asiakasraportoinnin. Pelkästään ostolaskujemme määrä lähentelee pientä pörssiyhtiötä, ja ilman tehokkaita työkaluja kaikki tämä vaatisi huomattavasti enemmän resursseja”, Vahtera jatkaa.

Ensitapaamisesta tuloslaskelmaan


Maljalla on ollut ValueFrame ja Procountor yhteiskäytössä vuodesta 2008, ja toiminnan kehittyessä myös järjestelmien käyttöä kehitetään jatkuvana prosessina. ”ValueFramen toimittanut Progresso Oy on ollut meille suuri apu oman toimintamme pullonkaulojen löytämisessä ja purkamisessa. ValueFramen ja Procountorin integraatio Progresson toimittamana antaa meille ajantasaisen ja läpinäkyvän tiedon koko liiketoiminnastamme, alkaen ensitapaamisesta aina tuloslaskelmaan asti. Transaktiomäärämme ovat sitä luokkaa, että esimerkiksi ostolaskujen saaminen hyväksyntäkierrosta automaattisesti suoraan projektien ostoiksi ja edelleen laskutettaviksi myynneiksi, ja siirtymään, jälleen automaattisesti, taloushallintoon ja verkkolaskutuksen kautta suoraan asiakkaalle on ainoa järkevä tapa toimia”, Vahtera kertoo.

Selkeät prosessit tukevat toiminnanohjausta

”Toimivan, laadukkaan ja monipuolisen toiminnanohjauksen merkitystä ei ole kaikkialla vielä täysin ymmärretty. Enenevässä määrin jo yhteistyökumppanin valintavaiheessa asiakkaamme auditoivat valittavan kumppanin toimintaprosessit ja niiden tukemiseen käytetyt välineet. Se sopii meille mainiosti, Progresson kanssa mallinnetut ja ValueFramen sekä Procountorin tukemat selkeät prosessimme ovat meille tärkeä kilpailuetu. On ollut helppo huomata, että kasvuyrityksen ei kannata keskittyä toiminnassaan ainoastaan kilpailukykynsä ylläpitämiseen, vaan sen on haettava vahvuuksia nimenomaan kilpailuetuaan kehittämällä. Yhtenä esimerkkinä omien toimintaprosessien kehittäminen.” Vahtera päättää.

Referenssi Tulosmarkkinointitoimisto Malja panostaa kasvuun ja kilpailuetuun
Tilaaja: Malja BTL Oy
Toimittajan yhteyshenkilö:
Miikka Vahtera
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Pinterest

Muita julkaisuja ValueFrame Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi