Tietokoneita tarvitseville, hyvää mieltä kaikille

post_image

Mepco lahjoitti Tampereen Kehitysvammaisten tuki RY:lle yhdeksän konetta.

”Koneita on jaettu tähän mennessä huikea määrä, ja ne ovat vastaanottajille iso ja hieno asia”, kertoo Tampereen Kehitysvammaisten tukikeskuksen toiminnanjohtaja Päivi Kaltio. Hän jatkaa, että koneita jaetaan hakemusperiaatteella. Tällä kertaa kaikille hakemuksen jättäneille riitti kone. Yksi meni yhdistyksen kerhotiloihin. ”Jos koneita on ollut vähemmän kuin halukkaita saajia, annamme ne vähävaraisimmille. Monilla perheillä ei ole varaa kustantaa tyttärelle tai pojalle konetta.”

Opiskelua ja yhteydenpitoa

Kaltio kertoo, että koneiden käyttäjät ovat valveutuneita nuoria, joille koneet ovat tuttuja jo koulusta. Varsinkin yhteydenpidossa tietokoneilla on merkittävä osa, sillä kehitysvammaisen sosiaalinen elämä voi olla kapeaa. Pimeään vuodenaikaan ulos ei tule lähdettyä kovin usein. ”Tietokoneet ovat näille nuorille tuttuja juttuja. He opettelevat niiden käyttöä koulussa ja jatkavat kotona. He puuhaavat koneella samoja asioita kuin muutkin nuoret – katsovat YouTubesta Kummelia, kirjoittelevat sähköposteja ja seuraavat sosiaalista mediaa. Myös jääkiekon katselu on varsinkin pojille ykkösjuttu. Ja kyllä koneet ovat myös hyötykäytössä, eivät pelkkää hupia varten.” Esimerkiksi nuoremmat lapset käyttävät koneita opiskeluun. Niiden avulla voi harjoitella puheen ja laskemisen kehittämistä erilaisten ohjelmien avulla. Tällä hetkellä puhetta ja puhumista harjoittelee ohjelman avulla 6-vuotias Aapo. ”Myös läksyt hoituvat omalla koneella, jos tehtäviä on harjoiteltu jo koulussa samalla ohjelmalla. Koneet ovat siksi niin tärkeitä, että ne ovat lapsille, nuorille ja aikuisille ikiomia”, Kaltio summaa.

Seitsemäs tukivuosi

Mepco on lahjoittanut Tampereen Kehitysvammaisten tuki RY:lle koneita jo vuodesta 2008. Välillä on tarvittu Mepcon konsultteja avustamaan käytön kanssa. ”Olemme aikoinaan miettineet, miten voimme hoitaa omaa osaamme yhteiskuntavastuusta. Tietokoneiden lahjoittaminen on yksi oiva tapa. Kehitysvammaisten arki helpottuu monesti tietokoneen avulla, ja mehän olemme ohjelmistoyritys”, kertoo Mepcon hallintojohtaja Marjo Ylinen. Ylisen näkemystä puoltaa erään koneen saajan äidin, Majn, sähköpostitse saapunut onnellinen kiitos: ”Kalle pelaa koneella ja katselee innokkaasti pelien tuloksia. Mutta tärkeintä on, että teemme myöskin koulujuttuja. Etenkin ruotsin sanoja etsitään yhdessä. Ja sanat joita ei ymmärrä, niin haemme niille selityksiä. Isoin asia mistä kiitän on, että ilman teitä en koskaan, ikinä olisi tietsikkamaailmaan astunut.”

Bloggaus Tietokoneita tarvitseville, hyvää mieltä kaikille
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Accountor Enterprise Solutions Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
HR
Toiminnanohjaus ERP
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
IT
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö
Microsoft
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Accountor Enterprise Solutions Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Kuuluuko digitaalisen palvelun kehitysprojekti markkinoinnille, myynnille vai IT:lle?
Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin