Tehoa pelienhallintaan

Veikkauksen tavoitteena oli tehostaa vedonlyönnin pelienhallintaa. HiQ toteutti Veikkaukselle uuden järjestelmän, jolla hallitaan kaikkia pelikohteita sekä automatisoidaan niihin liittyvien tietojen ja tulosten käsittelyä. Ratkaisun avulla Veikkaus vähentää työmääriä ja varmistaa vedonlyöntitietojen oikeellisuuden.

Tarve: Tehoa ja joustavuutta pelienhallintaan
Veikkauksen järjestelemien läpi kulkee viikoittain keskimäärin 6 miljoonaa pelitapahtumaa. Olemassaoleva vedonlyönnin tukijärjestelmä oli tulossa tiensä päähän. Järjestelmän tilalle haluttiin luoda uusi, itsenäinen sovellus pelikohteiden ja pelikohdetiedon käsittelyyn.

”Urheilutapahtumien lisääntyessä myös vedonlyöntiin tulee jatkuvasti uusia pelikohteita. Aikaisemmin kohteiden lisääminen oli työlästä ja aikaavievää. Halusimme automatisoida tiettyjä toiminnallisuuksia ja pienentää näin tarvittavia työmääriä. HiQ:lta löytyi tavoitteisiimme sopivaa osaamista ja ymmärrystä siitä, mitä pelimaailma on”, kertoo tietohallintopäällikkö Reni Waegelein Veikkaukselta.

Ratkaisu: Keskitetty hallintajärjestelmä
HiQ loi Veikkaukselle uuden työkalun pelikohteiden hallintaan ja tulosten julkaisuun. Kyseessä on Veikkauksen toiminnan kannalta keskeinen järjestelmä ja reilun 30 asiantuntijan pääasiallinen työkalu. Projektissa yhdistettiin useamman pienen järjestelmän toiminnallisuuksia yhden keskitetyn sovelluksen alle.

HiQ vastasi projektin toteutuksesta kokonaisuutena ja oli mukana aina määrittelystä tukipalveluihin. Ketterillä menetelmillä toteutettu projekti laajeni vaiheittain: järjestelmän piiriin tuotiin vaiheittain kaikki Veikkauksen pelit. Myöhemmissä vaiheissa järjestelmää kehitettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan loppukäyttäjien kanssa.

”Käyttövarmuudella oli hankkeessa keskeinen rooli. Järjestelmän toimintaongelmat eivät heti estä pelaamista, mutta vaikeuttavat ja hidastavat merkittävästi kaikkea sitä, mikä tekee peliemme pelaamisesta hyvän kokemuksen”, Waegelein kertoo.

Hyödyt: Laatua, säästöä ja aikaa olennaiseen
Uuden järjestelmän avulla Veikkaus voi lisätä pelikohteita sekä pelikirjoa vaivattomasti ja tarjota näin yhä monipuolisempia pelipalveluja asiakkailleen. Muun muassa pelikohteideen julkaisuun ja pelitapahtumiin liittyvät viestinnälliset toiminnot sekä tulosten käsittely on pystytty suurelta osin automatisoimaan. Järjestelmän avulla useampi henkilö pystyy hoitamaan keskeisiä prosesseja.

”Aikaisemmin hallintajärjestelmän käyttö edellytti erikoisosaamista, mikä rajoitti toiminnan tehokkuutta selvästi. Työkalun avulla voimme kasvattaa henkilöstömme osaamista siten, että he hallitsevat aikaisempaa useampia työtehtäviä. Automatisoinnin kautta olemme onnistuneet kasvattamaan pelikohteiden määrää moninkertaiseksi ja samalla pienentämään henkilötyömäärää. Pelikohteiden ja tehokkuuden lisäys merkitsee meille liikevaihdon kasvua”, pohtii Waegelein.

Uuden järjestelmän myötä yhä useampi henkilö voi käyttää aikaansa tiedon oikeellisuuden tarkasteluun itse työkalun käytön sijasta.

”Mitä parempi käytettävyys järjestelmälla on, sitä varmemmin asiakkaan pelaamiseen vaikuttavat virheet huomataan. Alkuvuoden aikana yhtäkään virheellistä tulosta ei ole päässyt läpi järjestelmästämme”, Waegelein jatkaa.

Yhteiset hankkeet ja HiQ:n pelialan tuntemus nopeuttivat projektin liikkeellelähtöä ja läpivientiä. Projekti saatiin päätökseen aikataulussa ja järjestelmään liittyvä jatkokehityshanke on jo käynnistynyt.

”Toimialamme konseptit ja terminologia olivat HiQ:lle tuttuja. Se, että puhuimme jo valmiiksi samaa kieltä vähensi suunnitteluun tarvittavaa aikaa ja omaa riskiämme huomattavasti. Kyseessä oli tasaisen hyvin etenevä ja onnistunut hanke,” Waegelein summaa.

Veikkaus Oy on Suomen valtion kokonaan omistama rahapeliyhtiö. Veikkauksen pelit tuottavat suomalaisille vuosittain yli 500 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa Veikkauksen tuoton kokonaisuudessaan suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, tieteelle ja nuorisotyölle.

Referenssi Tehoa pelienhallintaan
Tilaaja: Pelit ja viihde
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Big Data
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Open source
Media
Urheilu, viihde ja virkistys
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana