Tärkeintä sähköpostin salauksessa on palvelun toimivuus ja skaalautuvuus

Tilaaja: Ikaalisten kaupunki

Ajankohta: 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Kimmo Haapavuori, liiketoimintajohtaja

Tagit: Tietohallinto, Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Viestintä, Taloushallinto, Asiakaspalvelu, Ketterät menetelmät, Käyttäjähallinta, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, Pilvipalvelut / SaaS, Tietoturva, Android, iOS, Microsoft, IT, Julkishallinto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Salattu sähköposti

post_image

Kuten monilla muillakin kunnilla, niin myös Ikaalisten kaupungilla tuli aiheelliseksi pohtia tapoja, joilla pystyttäisiin lisäämään tietoturvallista sähköistä tiedonvälitystä ja nopeuttamaan tiedon siirtymistä paikasta toiseen. Yhtenä haasteena kaupungin kokoon nähden on runsas toimipisteiden määrä.

”Lopulta päädyimme siihen, että meidän täytyy saada siirrettyä tietoja toimipisteestä toiseen ja yhteistyökumppaneille salatussa muodossa, mielellään sähköpostin kautta”, kertoo Ikaalisten kaupungin tietojärjestelmäsuunnittelija Mika Lehtonen.

”Haimme Pirkanmaan Yrittäjien hankinta-asiamieshankkeen kautta vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa talousarviohankkeita. Kun osoittautui että voisimme välttää omat palvelininvestoinnit ostamalla palvelua paikalliselta yritykseltä, päädyimme kokeilemaan Magic SafeMailia. Testiryhmän lausunnot olivat positiiviset ja tilasimme tarpeitamme vastaavan määrän salattuja sähköpostiyhteyksiä”, taustoittaa Ikaalisten kaupungin kaupunginsihteeri Jyri Mäntylä.

”Tärkeimpiä seikkoja ovat palvelun toimivuus ja sen skaalautuvuus tarpeisiimme. Kaikilla ei ole tarvetta salattuun postiin, mutta nyt salausta tarvitsevat saavat palvelun käyttöön nopeasti”, kuvailee Mäntylä.

Magic SafeMail –salaus integroitiin Ikaalisten kaupungin olemassa olevaan Microsoft Exchange -sähköpostijärjestelmään. Sähköpostiviestiä lähettäessään käyttäjä valitsee, lähteekö viesti salaamattomana vai salattuna.

Suosittelija:

Mitään salauksen käyttöön liittyviä ongelmatilanteita ei ole tullut vastaan.

Jyri Mäntylä, kaupunginsihteeri

Pinterest

Muita julkaisuja Magic Cloud Oy:lta