Tapahtuma ohi, mitäs nyt?

Tagit: BI ja raportointi, Markkinointi, Myynti, Projektinhallinta, Big Data, Integraatiot, It-infrapalvelut, Ohjelmistokehitys, Tietoturva, IBM, IT, Valmistava teollisuus, Laitteet, Valmisohjelmisto

post_image


Tapahtumaan osallistumisen kokonaisuus jakautuu kolmeen keskenään yhtä tärkeään osaan: toiminta ennen tapahtumaa, toiminta tapahtuman aikana ja toiminta tapahtuman jälkeen. Nyt on aika keskittyä tapahtuman jälkeiseen tekemiseen.
 
Mukavinta olisi varmasti ajatella, että nyt otetaan iisisti. Tapahtumaa varten tehty rutistus oli niin kova. Mutta tapahtuma ei suinkaan lopu tapahtumapäivään. Ei ole pelkästään yksi tai kaksi kertaa kun olen kuullut, että hyvän tapahtuman jälkeen liidit jäi hoitamatta. Jos tapahtuman jälkihoitoa ei oteta tosissaan, hujahtaa kaikki rahallinen ja ajallinen panostus savuna ilmaan. Ammattilaisorganisaation tunnistaa siitä, että tapahtuman jälkeiset kaksi päivää ovat pyhitetty tapahtuman jälkihoidolle.
 
Mitä näinä jälkihoitopäivinä sitten tehdään?

Heti tapahtuman jälkeisenä päivänä projektipäällikkö kerää tiimin kasaan tilannekatsausta ja toimenpiteiden suunnittelua varten.

  • Keitä henkilöitä tavattiin (potentiaalisia asiakkaita, nykyasiakkaita, vaikuttajia...)
  • Miten käytyjä keskusteluja edistetään
  • kuka kontaktoi kenet, milloin ja millä tavalla
  • kontaktointien priorisointi
  • Toteutuivatko tavoitteet
  • Mitkä aiheet puhuttivat osallistujia ja miten näihin reagoidaan
  • Miten hyödynnetään kokemuksia verkkonäkyvyydessä

Tapahtuman jälkeen seuraavan kahden päivän aikana on syytä lähettää kiitosviesti jokaiselle, jonka kanssa käytiin keskusteluja. Samalla vahvistetaan sovitut tapaamiset. Jos joitain tapaamisia ei tapahtumassa saatu kalenteriin asti, niin kontaktoidaan nämä henkilöt erikseen ja lyödään jatkokeskustelun aika lukkoon. Tietenkin mahdolliset tarjous- ja lisäinfopyynnöt on syytä suorittaa pikimmiten. Time kills deals!

Jälkihoitopalaverissa sovitaan myös, kuinka tapahtumassa kerättyä materiaalia hyödynnetään. Videokuvatut puheet, tehdyt asiakastutkimukset, haastattelut ja vallitsevien puheenaiheiden kiteytykset ovat kaikki erinomaista materiaalia yrityksen asiantuntijuuden nostamiseen verkossa. Päätökset: mitä tehdään, kuka tekee ja milloin tekee. 

Jos haluatte heittäytyä todella päteviksi, järjestäkää erillinen palautepalaveri tiimin kesken noin kuukauden päähän tapahtumasta. Tällöin sovitut tapaamiset ovat toivon mukaan käyty ja tapahtuman lopullista hyötyä liiketoimintaan pystytään arvioimaan. Kun tässä vaiheessa kirjataan ylös mitkä asiat menivät hyvin ja mitä pitää tehdä jatkossa toisin, niin ensi vuoden etumatka kynä-karkki-veijareihin on päräyttävä.

Rock ’n’ roll. Booyakasha. Hoitakaa hommat ammattilaisen otteella maaliin ja
muistakaa juhlia onnistumisia!

Taneli Eisto
Intohimoisesti myynnin asialla

Ota yhteyttä taneli.eisto(a)pedab.fi

Katso myös edelliset blogikirjoitukset:
Onko myynnillinen epäonnistuminen massatapahtumissa luonnonlaki?
Tapahtumaan valmistautuminen ja siellä myynnillinen onnistuminen on projekti
Meidän tarina
Oletko vaniljaa vai rommirusinaa?
Päällikön Checklist
Tulosta vai tuherrusta?

Pinterest

Muita julkaisuja Pedab Finland:lta