Tallink tehostaa raportointia WebFOCUSilla

Tilaaja: Tallink

Ajankohta: 2011 -

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, BI ja raportointi, Myynti, Analytiikka, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Konsultointi, Valmisohjelmisto, Tuki- ja ylläpitotyö, Information Builders, WebFOCUS

post_image

Asiakas: Tallink (Meriliikenteen henkilökuljetus)

Haaste: Sisäisen tiedonkulun ja raportoinnin tehostaminen. Tallinkin monitahoinen liiketoiminta on riippuvainen tehokkaasta ja ajantasaisesta tietovarastointi- ja raportointijärjestelmästä. Operatiivisen raportoinnin on toimittava lähes reaaliaikaisesti, jotta laivahenkilökunnalla on käytössään ajantasaiset tiedot matkustajista, rahdista ja ajoneuvoista.

Strategia: Ensimmäisessä vaiheessa keskityttiin kapasiteettiraportoinnin kehittämiseen. Käyttäjien kokemukset olivat hyviä, sillä WebFOCUS nopeutti kapasiteettimuutoksiin vastaamista. Myös CRM:n osalta saadut tulokset olivat erittäin hyviä.

Tulokset: Uuden järjestelmän mahdollistama kapasiteetinhallinta näkyy matkustajille muun muassa etukäteen varattujen matkalippujen edullisemmissa hinnoissa sekä räätälöityinä tarjouksina. Myös kumppaneiden tarpeisiin kyetään vastaamaan aikaisempaa tarkemmin ja tehokkaammin.

"Edellinen järjestelmämme ei mahdollistanut yksityiskohtaista analysointia. Ainoa mahdollisuus oli ad-hoc-raporttien tulostaminen, mikä teki prosessista paitsi hitaan myös tehottoman. WebFOCUSin ansiosta raportit ovat nyt kattavampia ja ymmärryksemme kumppaneistamme ja heidän tarpeistaan on lisääntynyt. Lisäksi visualisoidut raportit helpottavat niiden ymmärtämistä ja esittämistä", -Ivar-Illimar Ots, Tallink.

Lue koko asiakastarina täältä.

Kuva: Tallink Silja

Pinterest

Muita julkaisuja InfoBuild Oy:lta