Taksi tekstiviestitilausjärjestelmä

post_image

Toteutimme Helsingin Taksi-Data Oy:lle (HTD) taksien tekstiviestitilausjärjestelmä, joka on ollut käytössä jo vuodesta 2001. Palvelun lisäarvo käyttäjälle on ilmeinen: kun taksi on kuitannut, käyttäjälle kerrotaan viipymättä tieto taksin kuittaamisesta ja vahvistetaan tilaus tilausnumerolla. Näin tilaaja tietää, että taksi on varmasti tulossa. Mikäli alueella on ruuhkaa, myös siitä tiedotetaan tilaajalle tekstiviestillä. Järjestelmän kautta kulkee yli 500 000 tilausta vuosittain.

Taksin tilaus mobiilipaikannuksella

Uudempana palveluna HTD:llä on käytössä toteuttamamme TaksiMobi, joka on mobiilipaikantamiseen perustuva älypuhelinsovellus. Sovellus paikantaa käyttäjän sijainnin ja muodostaa tästä automaattisesti osoitteen ja tilaustekstiviestin.Tilauksen voi lähettää napin painalluksella tekstiviestin muodossa tai halutessaan soittamalla, tämäkin tapahtuu vain yhdellä napin painalluksella. Sovellus on saatavilla kaikille älypuhelinalustoille ja sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista kuten AppStoresta.

Palvelukanavana responsiivinen verkkopalvelu

Toteutimme Taksi Helsinki Oy:n verkkosivut täysin responsiivisella web-tekniikalla Drupal-sisällönhallintaohjelman päälle. Projektissa pyrittiin erityisesti ottamaan huomioon se, että sivustoa käytetään paljon tien päältä, jolloin datayhteys ei aina ole se nopein. Tässä onnistuttiin, sivusto latautuu nopeasti myös mobiililaitteilla.

Sivuston graafisessa suunnittelussa on otettu huomioon eri päätelaitteiden mahdollisuudet ja rajoitteet. Käyttäjä voi avata sivun millä tahansa päätelaitteella ja silti kaikki tarpeellinen sisältö löytyy helposti.

Ratkaisumme auttavat asiakasta:

  • Palvelemaan asiakkaitaan kolmella kielellä 24/7, sillä nyt niin kuittikopiopyynnöt kuin TaksiHelsinki-kortin tilauksetkin onnistuvat vuorokauden ympäri, mistä tahansa.
  • Sivusto yhdistää neljä eri sivustoa yhteen, tarjoten omansa niin taksin henkilö- ja yritysasiakkaille, taksiautoilijoille, taksilaitehuollolle, kuin taksiopistolle.
  • Useampi toimistossa vielä paperilla toiminut lomaketta on siirretty verkkosivuille, helpottaen niin asiakkaan kuin käsittelin päivää. Samalla kaikki lomakkeet myös tallentuvat turvaa.
  • Taksikuskeja palvelee nyt oma Extranet. Extranet sisältää niin ajovuorotietoja, kuin ajankohtaista tietoa kuskeille ja ammatinharjoittajille.
  • Taksi opiston koko ilmoittautumisjärjestelmä siirtyi sähköiseksi ja mahdollistaen opiston työntekijöiden keskittymisen laadukkaiden kurssien järjestämiseen ja uusien alasta kiinnostuneiden löytämiseen toimistorutiinien sijaan.

Referenssi Taksi tekstiviestitilausjärjestelmä
Ajankohta:2001 - 2002
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Viestintä
Myynti
Logistiikka
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Graafinen suunnittelu
Käyttäjähallinta
Verkkokaupparatkaisut
Sisällönhallinta
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Open source
Linux
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja City Dev Labs:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä